Szego Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Wczoraj tez na stronie zauwazylem, ze zwiekszyli do 25, bo bylo 20% jeszcze niedawno. Co do rozmiarow to czekam na maila, ale pewnie najlepiej jak zrobimy tak jak mowi Beny. Koncowa lista wyglada tak: -xkoziol 2x -Kuba -Szego -Koval 2x -blekit -maciato -Krzysiek_W -Michal83 -pirat -TDab -123 -Dziaku -Hargin -werter -Aron -gratek -PantaRhei -dublekil -Romek -a_polo Dostałem odpowiedz od sklepu: Our espadrilles are made in Spain and fit true to size but since we want to make 100% sure you get the right size here's what you and your friends can do: Measure your foot, the easiest way is by placing your foot on a piece of paper, drawing a line at the back of the heel and a line at the longest toe and measure the distance between the 2 lines. Be as precise as you can. When placing your order on our website, you will find a comment box at checkout, let us know your foot measurement and we'll make sure to get you the right size. When you first try on your new espadrilles you will find them slightly tight, which is normal since they stretch. Please find our size chart below for further reference Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Trochę zgłupiałem. Rozmiar w tabeli podawany w cm nijak ma się do rozmiarówki UK i US. Ja przy długości 28cm, powinienem wybrać 45, choć normalnie noszę 42,5-43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Ja też już nie wiem. @Beny, mowiles, ze zamawiales sporo par. Przy kazdej sprawdzalo sie wziecie jednego rozmiaru mniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Zamówmy za radą @Beny23, zamawiał kilka razy to jest w temacie zorientowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Zamówmy za radą @Beny23, zamawiał kilka razy to jest w temacie zorientowany. najwyżej będziemy się na forum wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 To teraz 1. Jak robimy z płatnosciami, zeby uniknac problemow z przewalutowaniem 2. Jak z przesylka? Mam porozsylac, czy np. Jak jest pare osob z wiekszych miast to wyslac do jednej, a ona rozda dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Jeżeli Beny23 ma stopę o długości ok 30 cm i dobre są na niego espadryle, które według tabeli mają długość 28,6 cm, to ja przy rozmiarze standardowym 7UK/41 zaryzykuję espadryle w rozmiarze 40. @Szego Nie wiem jak będziesz płacił, ale jeżeli kartą kredytową, to podasz nam po jakim kursie było przeliczenie i wtedy przelejemy Ci pieniądze. Jeżeli chcesz pieniądze wcześniej, to można skorzystać z kalkulatorów kursów walut: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Aron: Tylko nie liczyłbym na to, że się rozciągną. Kupiłem kiedyś w Barcelonie bardzo fajne espadryle - La Manual Alpargatera. Niestety w moim rozmiarze trochę spadały mi ze stopy, dzień później kupiłem rozmiar mniejsze. Były trochę przyciasne, ale liczyłem na to że nieco się rozbiją. Niestety, nic z tego. Trzymanie przez długi czas na wchodzących "na styk" prawidłach też nic nie dało. I w ten sposób skończyłem z jedną parą za dużych i jedną za małych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Proszę więc każdego o wiadomość z linkiem do butow, rozmiarem i jaka bedzie ich cena koncowa w zlotowkach, 25% z codem SPAIN25 od ceny wyjsciowej mnozac przez 4,5 (4,4 zlotego kurs + 0,1 naliczane przez Paypal) oraz miasto z jakiego jestescie. Po poludniu wysle dane do przelewu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 @Zajac Poziomka Nie pozostaje mi nic innego niż zaryzykować. Zamawiając samemu pewnie bym się nie decydował, ale w tym wypadku można. Cena też nie jest za wysoka. @Szego To była tylko propozycja, nie mam problemu z wcześniejszym przelewem. Jeżeli kurs nagle skoczy, to zrobi się dopłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Mnie zastanawia czy przy mniejszych rozmiarach tez jest taki rozrzut. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Teraz to już zasiałeś niepewność. Czy zainteresowani biorą ostatecznie swoje rozmiary, czy mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Ja zaryzykuje z mniejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Z tym rozmiarem to może być kłopot - Beny23, jako osoba, która zna te produkty, jak uważasz, stopa 30,5 cm długości i 12 cm szerokości (najszersze miejsce) bardziej wpasuje w 46 czy 47? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Ja kieruję się długością podaną w centymetrach i na tej podstawie wybiorę rozmiar. Rozmiar US/EU często różni się w zależności od producenta, a centymetr jest centymetrem bez względu na szerokość geograficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Teraz to już zasiałeś niepewność. Czy zainteresowani biorą ostatecznie swoje rozmiary, czy mniejsze? Skoro Beny ze stopami 30 cm wbił się w 28,6 cm to ja z moimi 27,5 cm zaryzykuję 26 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Proszę więc każdego o wiadomość z linkiem do butow, rozmiarem i jaka bedzie ich cena koncowa w zlotowkach, 25% z codem SPAIN25 od ceny wyjsciowej mnozac przez 4,5 (4,4 zlotego kurs + 0,1 naliczane przez Paypal) oraz miasto z jakiego jestescie. Po poludniu wysle dane do przelewu Przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 @Szego, czy przyjmujesz też przelewy w € na konto walutowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 @Szego, czy przyjmujesz też przelewy w € na konto walutowe? Niestety nie mam konta walutowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Panowie, zechcecie napisać na jaki kolor/wzór się decydujecie? Osobiście mam dylemat pomiędzy modelem w wąskie i szerokie biało-niebieskie paski. A Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Moim zdaniem szerokie ładniejsze, ja biorę klasyczne beżowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Szerokie pasy sa ogolnie hitem w zamowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 W zeszlym sezonie nosiłem model w wąskie paski. Tak go polubiłem ze na to lato zamówiłem wąskie oraz szerokie pasy Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.zedernholz Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Model w wąskie paski wydaje się bardziej marynistyczny, a przez to bardziej klasyczny, serce jednak podpowiada szerokie... I taka to odwieczna walka serca z rozumem przy każdym kolejnym zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Wąskie paski są zdecydowanie bardziej marynistyczne. Niestety białe paski dość szybko się brudzą. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi