Kuba Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Cześć, forum staram się śledzić na bieżąco i wiem, że wątek, który chcę poruszyć w dyskusjach się już przewijał wielokrotnie, ale chciałem go trochę zaktualizować. Chodzi o porównanie popularnych i tych trochę mniej popularnych marek garniturowych. Na wstępie zaznaczę, że jestem osobą wysoką (powyżej 190 cm) i w związku z tym duża część rynku zwyczajnie w moim przypadku odpada ze wzgledu na oferowaną długość marynarek . Obecnie zastanawiam się nad kupnem garnitury w kwocie do 2500 zł. Do tej pory kupowałem w SuitSupply i o ile z marynarek jestem zadowolony, szczególnie z modelu Havana, o tyle mam duży problem ze spodniami, które po modyfikacji kroju (garnitur Napoli), źle na mnie leżą. Są zbyt wąskie poniżej bioder. Konsultowałem to z krawcem (T. Baś) i niestety odpowiednia poprawka nie jest możliwa w takim stopniu aby efekt był zadowalający. W tej sytaucji postanowiłem poradzić się Was, którymi markami warto się zainteresować. Do tej pory miałem okazję obejrzeć i mierzyć: 1. Boggi (brak rozmiarówki), 2. CT, TM Lewin - w porównaniu z SuitSupply wydaje mi się, że obie marki mocno przegrywają stylistycznie; 3. MacaroniTomato - zastanawiam się nad ich MTO, ale tutaj mam problem z konstrukcją ramion, które wydawały mi się dość sztywne mimo małego wypełnienia i nie czułem się komfortowo w mierzonej marynarce. Mam możliwość obejrzeć jeszcze Hackett, co w najbliższym czasie uczynię. Pytanie jak oceniacie wyroby ww. marek oraz jak odnieślibyście je do garniturów Zack Roman czy Miler Menswear? W moim przypadku w grę wchodzi, z uwagi na rozmiarówkę, raczej wyłącznie Miler. Z uwagi jednak na to, że Poznań w żadną stronę nie jest mi po drodze a nie chce bawić się w dobieranie rozmiaru za pośrednictwem poczty prośba o odniesienie się do powyższego. A może są jeszcze jakieś inne marki, które warto sprawdzić z zastrzeżeniem istnienia rozmiarówki long oraz dobrego stosunku ceny do jakości? Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 @KubaSpróbuj niemiecką firmę DIGEL. Mają dużą rozmiarówkę. Licz się z tym, że będziesz musiał taliować odzież. Niemcy są dość obszerni. Kiedyś to były wygodne garnitury bez przesadnego taliowania. Tkaniny lepsze niż w Vistuli, ale trochę drożej.Generalnie rzecz biorąc, będąc wysoki celuj w niemieckie marki. We włoskich nie masz czego szukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzikowsky Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Szukam denimowej koszuli slim fit bez kieszeni i innych udziwnień. Coś w stym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 @Radzikowsky W wielu miejscach można takie dostać. Ja mam jasny denim od CT i sobie chwalę. Kołnierz półwłoski. Miler ma jasny i ciemny denim, Poszetka ciemny. Ja testowo ostatnio kupiłem koszulę denimową button down od Dandy&Son - jakaś firma krzak z Norwegii Zapłaciłem 159 zł i powiem, że jest niczego sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzikowsky Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 2 minuty temu, figo napisał: @Radzikowsky W wielu miejscach można takie dostać. Ja mam jasny denim od CT i sobie chwalę. Kołnierz półwłoski. Miler ma jasny i ciemny denim, Poszetka ciemny. Ja testowo ostatnio kupiłem koszulę denimową button down od Dandy&Son - jakaś firma krzak z Norwegii Zapłaciłem 159 zł i powiem, że jest niczego sobie. U Milera jest tylko jasny, zaś w Poszetce nie ma rozmiarówki. O CT myślałem, ale to na większe zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 @Radzikowsky Ok, zasadniczo nie wiem jakiego rozmiaru szukasz. Możesz ewentualnie sprawdzić jeszcze ofertę Massimo Dutti: https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/koszule-casual/zobacz-wszystko/koszula-z-denimu-o-kroju-slim-fit-c911139p8072513.html?colorId=800&parentId=8072574 Kojarzę też, że Mango miało takie koszule, ale raczej na pewno z kieszonką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 28 minut temu, Radzikowsky napisał: U Milera jest tylko jasny, zaś w Poszetce nie ma rozmiarówki. O CT myślałem, ale to na większe zamówienie. Sprawdź jeszcze u Zack Roman był jeden model ale z button down 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 55 minut temu, Radzikowsky napisał: Szukam denimowej koszuli slim fit bez kieszeni i innych udziwnień. https://zarembabespoke.com/pl/product/koszula-zaremba-2/ https://zarembabespoke.com/pl/product/koszula-zaremba/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Przetarł mi się materiał na łokciach w marynarce i szukam łat (lub kawałka materiału), najlepiej brązowy zamsz. Zakup w Warszawie lub internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 Koledzy, poszukuję dwurzędowego garnituru, wykonanego z wełny (myślałem o 120's) w kolorze granatowym. Czy coś sensownego do 2,5k oprócz SS da się znaleźć? Nie ukrywam, że trochę obawiam się braku możliwości przymiarki zważywszy na fakt, że potrzebuję go na koniec kwietnia. Pozdr Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 https://zackroman.com/granatowy-garnitur-dwurzedowy ale widzę, że rozmiar jest tylko jeden W każdym razie warto się skontaktować, może będzie jakaś dostawa W Miler Menswear też był dwurzędowy garnitur granatowy, teraz widzę tylko szary, ale myślę, że też warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomkap Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 Dzień dobry, Szukam białej koszuli pin-collar z mankietami na spinki. Bardzo dziękuję za pomoc i linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzikowsky Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 Panowie, Szukam nieformalnej kurtki na cieplejsze miesiące. Myślałem o czymś w stylu m-65, ale nie moge nigdzie znalezc odpowiednika bardziej "cywilnego". Co do budzetu, chcialbym sie zmiescic w kwocie do 600 zł. Z gory dziekuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silvio Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 Cześć, szukam sklepów z ciekawymi marynarkami w przyzwoitych cenach (mogą być sklepy zagraniczne). Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 @silvio Hej, czym są dla Ciebie ciekawe marynarki i czym są przyzwoite ceny? Chętnie podpowiem i ja i koledzy, ale musisz dać więcej wytycznych. Sklepy typu SuSu kojarzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 Przyzwoitych=? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silvio Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 6 godzin temu, figo napisał: @silvio Hej, czym są dla Ciebie ciekawe marynarki i czym są przyzwoite ceny? Chętnie podpowiem i ja i koledzy, ale musisz dać więcej wytycznych. Sklepy typu SuSu kojarzysz? 6 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Przyzwoitych=? Faktycznie niefortunnie i mało precyzyjnie się wyraziłem. Pisząc "ciekawe marynarki" miałem na myśli ciekawe wzory tkanin - czyli nie jednolity kolor, a np. jakaś krata, prążek. Co do przyzwoitej ceny, to miałem na myśli 600 - 800 zł max. Z góry dziękuję za wszelkie propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 yoox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 @silvio W takim razie zerknij tutaj: m-ceran.com, Lancerto & Mr. Vintage - to na początek powinno wystarczyć. Ceny od 599 do 1200 zł. Obecnie jest też preorder u Milera, więc idzie kupić fajną marynarkę za 699 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzikowsky Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 Za (chyba) 3 dni Lancerto ma pokazać nową kolekcje - może będzie coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 @Radzikowsky cywilne kurtki stylizowane na wojskowe będą w tym sezonie popularne. Na bank są już stacjonarnie w C&A, polecam też sprawdzić Super Dry, a pieniądze, które zostaną, zgodnie z duchem forum dołożyć do Yanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Koledzy, szukam takiej koszuli: https://www.poszetka.com/product-pol-4186-dzinsowa-koszula-z-kolnierzem-wloskim.html Niestety nie ma już mojego rozmiaru i nie będą już doszywane. Kojarzycie gdzieś podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin89 Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 Bardzo podobną znajdziesz w susu: https://eu.suitsupply.com/pl/shirts/niebieski-gładki-koszula-jeansowa/H5710.html?cgid=Shirts&prefn1=collar&prefv1=cutaway Mają też z dodatkiem lnu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 10 godzin temu, bodzixon napisał: Koledzy, szukam takiej koszuli: https://www.poszetka.com/product-pol-4186-dzinsowa-koszula-z-kolnierzem-wloskim.html Niestety nie ma już mojego rozmiaru i nie będą już doszywane. Kojarzycie gdzieś podobne? https://zarembabespoke.com/pl/product/koszula-zaremba/ https://zarembabespoke.com/pl/product/koszula-zaremba-2/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 @bodzixon Koledzy linkują takie droższe koszule, to ja zalinkuję mega tanią alternatywę: https://www.recman.pl/koszula-versone-1726-l-sf-n.html - Absolutnie nie wiem czy warto, ale możliwe, że w tej cenie warto spróbować. Na pewno na stronie jest błąd. Koszula nie ma poliestru, 100% bawełna. Inna budżetowa opcja: https://www.dandyandson.com/collections/all-shirts/products/extreme-cutaway-denim-shirt - mam taki denim od nich, ale w opcji button down. Miałem go z pięć razy na sobie, dokładnie tyle samo razy był prany i zachowuje się bardzo ok. Na metce widnieje napis: Made in China, ale koszula nosi się (jak za tę cenę) wybitnie dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi