Velahrn Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 5 godzin temu, Zagiel napisał: Panowie poszukuję szarej wełny na marynarkę „całoroczną” podobnej to tej zaprezentowanej na zdjęciu. Popularne sklepy sprawdzone i nic. Ktoś coś podpowie? Do wyboru, do koloru (choć w sumie to wszystkie są szare ) https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=grey+herringbone+tweed&_sacat=28162&LH_TitleDesc=0&_osacat=28162&_odkw=grey+herringbone+wool 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 Gdzie w Polsce kupię koszule w rozmiarze 39 na wzrost 185? Bytom ma ofertę 188-192, która nadaje się idealnie (sprawdzona 1 koszula), ale obecnie w ofercie w kołnierzu 39 mają kilka nieciekawych koszul, i nie ma z czego wybrać. Czy ktoś jeszcze coś kojarzy? Jesli internet, to koniecznie w Polsce, zalezy mi na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 Poszetka, Zack Roman, Macaroni Tomato. To bardzo popularny rozmiar. Czemu chcesz się ograniczać do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 Problemem nie jest rozmiar 39, tylko rozmiar 39 dla kogoś o wzroście 185 cm. Jak ktoś ma długie ręce, to koszule z Poszetki czy Macaroniego w rozmiarze 39 to krótki rękawek. Relatywnie długie rękawy w rozmiarze 39 mają koszule Lancerto & Mr. Vintage... ale tutaj to głównie button-downy i kołnierzyki potrafią mieć od 39 cm do nawet 40,5 cm. Innym wyborem są koszule Profuomo, gdzie rękawy zwykle (nie zawsze) są wystarczająco długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 Mam właśnie 185 cm i koszule wymienionych firm są dobre. Muszę tylko przeszywać guziki w mankietach żeby były odpowiednio wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 Też mam 185 cm i koszule w/w marek mają zdecydowanie za krótkie rękawy. Wg tabel ktoś o takim wzroście powinien nosić rozmiar 41. A jak ktoś jest chudszy niż standard i na dodatek ma długie ręce... to musi kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 7 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2021 Dokładnie o to chodzi. 39 z MT, Poszetki czy Zacka będzie wyglądało jak po młodszym bracie. Rękawy wystające spod marynarki? Nie ma szans. Chodzi o to, że to ma być koszula na prezent, a nie chcę się bawić w odsyłanie w przypadku nietrafionego rozmiaru. Chociaż widzę, że jest duża posucha i zostanie chyba SuitSupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 7 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2021 Jak masz czas to polecam Apposta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Poszukuję koszuli na długi rękaw Madras w jasne pastelowe kolory, ewentualnie mogą być też paski, długość odpowiednia do wpuszczenia w spodnie. Wysyłka nie musi być z Polski GANT nie ma póki co niczego ciekawego. Znalazłem jedną RL, ale tak jak jestem w stanie przeżyć konia na piersi ze względu na niszowość koszuli, tak cena 580 złotych za koszule z wieszaka jest dla mnie absurdalna. https://www.zalando.pl/polo-ralph-lauren-oxford-slim-fit-koszula-greenpink-po222d0oe-t11.html link dla zobrazowania o co mi chodzi, w tym przypadku paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Ładne madrasy ma np.Spier and Mackay (cena z przesyłką/vatem itp powinna zamknąć się w 300 złotych), albo na przykład Proper Cloth (tutaj trochę drożej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncord Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Szukam materiału na spodnie sztuczkowe. Najlepiej wysyłka z Polski, ale nie będę się przy tym upierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 10 godzin temu, Nawrot napisał: Ładne madrasy ma np.Spier and Mackay (cena z przesyłką/vatem itp powinna zamknąć się w 300 złotych), albo na przykład Proper Cloth (tutaj trochę drożej). Dzięki, znalazłem fajne pastelowe wzory w Proper Cloth w opcji Design a Shirt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 11 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2021 Koszuli z długim rękawem i klasycznym kołnierzykiem, letniej, przewiewnej, bawełna 100%, niebieskiej. Takie koszule (niestety button down) kupowałem w Massimo Dutti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 19 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2021 Szukam chinosów koniecznie z zakładkami, z cieńszej bawełny o fasonie regularnym lub tapered po podwyższonym stanie do 400 PLN. Coś w tym stylu, tylko, że cieńsze (swoją drogą to żenujące zdjęcie). Wiem, że CT ma fajne chinoski z zakładkami, ale w pytaniu o stan do obsługi dostałem wymiary które by sugerowały, że zostały wzięte nie od góry pasa, ale dolnej krawędzi.. co nawet w tym przypadku by znaczyło, że stan mają niższy niż chinosy Lancerto (chociaż nadal wyższy od biodrówek z Vistuli). Ideas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Sprawdź na PewienPan.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 1 godzinę temu, jugend napisał: Sprawdź na PewienPan.pl Ooo, mega, dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Ja też się chyba skuszę na te chinosy. Ale czytanie opisów na stronie sklepu to delikatnie mówiąc niezłe wyzwanie! Czy nikt nie robi korekty tych tekstów? Składnia, literówki, itd. - przecież to obciach☹️ Czy ten sklep jest firmowany przez jakiegoś poczytnego blogera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 43 minuty temu, Awopiotr napisał: Czy ten sklep jest firmowany przez jakiegoś poczytnego blogera? Nie, to de facto sklep krawca z Łodzi, Bogusławskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 23 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2021 Czy wiecie gdzie można kupić gładkie golfy, ale o sensownej grubości? Golfy w rodzimych sklepach jak Zack R są fajne, ale bardzo, bardzo cienkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 23 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2021 @FermiolUniqlo z lambs wool (merino jest cienkie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 23 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2021 W massimo golfy z mieszanki wełny i kaszmiru są grubsze. Na promocjach bywają za 100 złotych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2021 2 godziny temu, Fermiol napisał: Czy wiecie gdzie można kupić gładkie golfy, ale o sensownej grubości? Golfy w rodzimych sklepach jak Zack R są fajne, ale bardzo, bardzo cienkie. Jamieson of Shetland. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shelby Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Witam panowie chce sobie sprawić jakiś komplet ale z tanich rzeczy (wzgląd na wagę którą mogę stracić po kilku miesiącach). Interesuje mnie coś takiego jak na załączonym obrazku. Na zagranicznym forum opisali to tak: Clothing list: Stand-Collar overshirt Thompson vest Dress tie Fancy pants (The Gambler outfit in Rhodes) Riding boots Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 11 godzin temu, Shelby napisał: Witam panowie chce sobie sprawić jakiś komplet ale z tanich rzeczy (wzgląd na wagę którą mogę stracić po kilku miesiącach). Interesuje mnie coś takiego jak na załączonym obrazku. Na zagranicznym forum opisali to tak: Clothing list: 1. Stand-Collar overshirt 2. Thompson vest 3. Dress tie 4. Fancy pants (The Gambler outfit in Rhodes) 5. Riding boots Witamy na forum! Przede wszystkim, to nie jest dobra strategia. Nigdy nie kupuj rzeczy, które mają na Ciebie pasować. Kupuj takie, które pasują. Postać komputerowa, którą wkleiłeś, jest kiepsko ubrana. Kamizelka jest za krótka, albo spodnie z za niskim stanem - w każdym razie pasek powinien być niewidoczny, jeśli nosimy kamizelkę. No ale spróbujmy... 1. Po prostu standardowa koszula button down. Najtaniej w lumpeksie, bo na wagę. 2. Nie wiem, co to znaczy "Thompson vest" - to kamizelka jakiejś konkretnej postaci, jakiś eponim? Na zdjęciu masz rozkompletowaną kamizelkę od jakiegoś ciemnego, trzyczęściowego garnituru. Ponownie, lumpex. 3. Dress tie to po prostu elegancki krawat. Tutaj masz czerwony w drobny wzorek - lumpex. 4. Fancy pants - eee... eleganckie spodnie? Tutaj postać nosi spodnie od garnituru, pewnie tego samego co kamizelka, najtaniej jak wyżej. 5. Riding boots to buty do jazdy konnej. Nie są one pokazane na obrazku, więc nie wiem, o jaki model chodzi? Klasyczne wysokie buty do jazdy konnej będą na pewno drogie, i w Polsce dostępne właściwie tylko w sklepach jeździeckich. Gumową wersję, tj. kalosze jeździeckie, masz za 60 zł w Decathlonie. Do takich butów trzeba też specjalnych spodni, tj. bryczesów. Natomiast chelsea boots, czyli sztyblety, można założyć do spodni o zwykłym kroju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shelby Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 4 godziny temu, Velahrn napisał: Witamy na forum! Przede wszystkim, to nie jest dobra strategia. Nigdy nie kupuj rzeczy, które mają na Ciebie pasować. Kupuj takie, które pasują. Postać komputerowa, którą wkleiłeś, jest kiepsko ubrana. Kamizelka jest za krótka, albo spodnie z za niskim stanem - w każdym razie pasek powinien być niewidoczny, jeśli nosimy kamizelkę. No ale spróbujmy... 1. Po prostu standardowa koszula button down. Najtaniej w lumpeksie, bo na wagę. 2. Nie wiem, co to znaczy "Thompson vest" - to kamizelka jakiejś konkretnej postaci, jakiś eponim? Na zdjęciu masz rozkompletowaną kamizelkę od jakiegoś ciemnego, trzyczęściowego garnituru. Ponownie, lumpex. 3. Dress tie to po prostu elegancki krawat. Tutaj masz czerwony w drobny wzorek - lumpex. 4. Fancy pants - eee... eleganckie spodnie? Tutaj postać nosi spodnie od garnituru, pewnie tego samego co kamizelka, najtaniej jak wyżej. 5. Riding boots to buty do jazdy konnej. Nie są one pokazane na obrazku, więc nie wiem, o jaki model chodzi? Klasyczne wysokie buty do jazdy konnej będą na pewno drogie, i w Polsce dostępne właściwie tylko w sklepach jeździeckich. Gumową wersję, tj. kalosze jeździeckie, masz za 60 zł w Decathlonie. Do takich butów trzeba też specjalnych spodni, tj. bryczesów. Natomiast chelsea boots, czyli sztyblety, można założyć do spodni o zwykłym kroju. Dziękuję za miłe przywitanie. Już tłumaczę o co mi chodzi te zdjęcie które dałem to tylko zarys tego co chciałbym mieć na sobie nie uwzględniałem rozmiarów i że coś nie jest dopasowane tak jak nie powinno (krótkie czy za długie). Chodzi o to że chciałbym taki komplet skompletować ale w pełni pasujący i schludny. Nie znam się aż tak na modzie męskiej dopiero w to wchodzę tak naprawdę a jeśli chodzi o taniość o którą mi chodziło chodziło mi o nowe rzeczy ale nie wygórowane jeśli chodzi o wydatek bo wiele firm jest o wiele droższych od drugich. Czarne spodnie, czarną kamizelkę która byłaby dopasowana miałbyś jakieś propozycje bądź polecany sklep/sklepy? Zdjęcie z gry bo nie mogłem znaleźć, podobają mi się też stylówki Tommiego Shelby z Peaky Blinders ale wydawało mi się że one potrzebują konkretnych pieniędzy a znalazłem coś takiego jak tutaj z gry i wydaje się że można takie coś tanio skompletować o ile mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi