Zolw Napisano 24 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2018 W dniu 6.10.2018 o 19:32, Legresti napisał: Wie ktoś, gdzie można kupić takie guziki jak na zdjęciu poniżej o średnicy około 3 cm? Jeśli będzie to pomocne to jest to guzik stosowany w płaszczach / kurtkach firmy Fidelity. Może dostaniesz te guziki bezpośrednio od nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legresti Napisano 24 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2018 @Zolw, dzięki za namiary. Udało mi się kupić na stronie http://vintageforever.pl/, teraz czekam jeszcze na przesyłkę. Kotwica admiralicji jest dość popularnym motywem w bosmankach, a do takiej kurtki właśnie jej szukałem, ponieważ moja z Surplusa miała guziki z logo producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Dobry wieczór, chciałbym poprosić o poradę przed zakupem monków. Celuję w wersję stosunkowo budżetową na jesień i lekką zimę - tj. do 1000 zł, kolor brązowy, chętnie na gumie (skórzane podeszwy podzeluję). Rozmiar 7,5 - 8. Zakupu chcę dokonać wkrótce, a tym samym odpada czekanie do zimowych wyprzedaży. Z przeglądu sklepów internetowych udało mi się ustalić, że: 1. Yanko (niezależnie od cen przekraczających wskazany budżet) na kopycie 915 nie ma w moim rozmiarze w pasującym kolorze. Raczej odpowiada mi 915, także nie chciałbym obszerniejszego. 2. Monki Patine na kopytach TJ budzą moje wątpliwości co do kształtu - chyba nie jest to czego szukam. 3. Loake Cannon lub Benedict na pewno wziąłbym pod uwagę, ale jednak przekraczają budżet. 4. W Poszetce dostępne są Crownhile, ale - wiem że to detal - nie podobają mi się w nich złote sprzączki, wolałbym srebrne. Ponadto przypuszczalnie kopyto byłoby zbyt obszerne. 5. Zack Roman ma przeceniony interesujący model (aktualnie 800 zł), ale do tej pory nie trafiłem na żadne opinie o butach sprzedawanych pod tą marką - https://zackroman.com/brazowe-monki 6. Zostają Berwicki w dwóch wersjach - https://sklep.klasycznebuty.pl/689,berwick-3637-country-calf.html i https://sklep.klasycznebuty.pl/1869,berwick-3637-saddle-brown-rs.html Nie wiem dlaczego jedna z wersji jest droższa o 50 zł i co oznacza oznaczenie RS. Nie ukrywam też, że jako posiadacz trzech par Berwicków, mam wątpliwość co zakupu w cenie niepromocyjnej. Podsumowując, czy coś ominąłem z tej półki cenowej? A jeśli nie, to czy Waszym zdaniem lepsze będą monki Zack Roman czy Berwick? Czy jednak różnica jakościowa Loake uzasadnia dopłacenie tych około 400 zł (przy zaznaczeniu, że będą to buty robocze, używane także w złej pogodzie)? Nie ukrywam, że przeznaczenie, w tym potencjalny kontakt z solą zniechęcają mnie do podniesienia przyjętego budżetu. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Obejrzyj jeszcze meermina, też są fajne, a z budżetu starczy Ci jeszcze na prawidła i chemię do pielęgnacji (Mówię Ci to jako właściciel kilkunastu par monkow ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 @Krzysiek_W - Meermina nie ująłem na liście, ale sprawdzałem. W interesujących mnie kolorach w moim rozmiarze dostępne są monki tylko na kopycie elton, które sprawia wrażenie zbyt wydłużonego i "czubatego" - może tak nie jest w rzeczywistości. Ponadto nie mam żadnych butów od Meemina i trochę zniechęca mnie proces ew. odsyłania i wymiany - jak niektórzy wspominali na forum, potrafi być problematyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Gdzie szukać jednolitej, szarej kamizelki? Zależy mi na tym, aby plecy nie były z podszewki. Lniana lub wełniana. Dodatkowe utrudnienie to cena - fajnie jakby była zbliżona do tych oferowanych przez 4gentleman. Niestety mają wszystkie wzorzyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Poszukuję szarej flaneli oraz najklasyczniejszej granatowej wełny czesankowej. Oba materiały na garnitur czyli koło 3 mb. Ktoś? coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Ma ktoś pomysł, gdzie kupić buty (botki, sztyblety) na wąską stopę z niskim podbiciem? Z tego co widzę, większość Berwicków jest na kopycie G. Szukam też jakieś testowej, w miarę budżetowej opcji (powiedzmy 500-700 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 https://www.herringshoes.co.uk/herring/macclesfield_rubber-soled-chelsea-boots/cognac-calf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Dzień dobry, gdzie mogę dostać materiał w postaci szarej wełny flaneli na spodnie do marynarki klubowej ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 W dniu 5.11.2018 o 22:06, style napisał: Dzień dobry, gdzie mogę dostać materiał w postaci szarej wełny flaneli na spodnie do marynarki klubowej ? pozdrawiam W sklepie Merino w Warszawie przy al. Jana Pawła mieli (i pewnie mają, bo zbliża się zima duży wybór szarych flaneli. Jak masz blisko to myślę, że coś tam na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 Spodnie welnianie, najlepiej flanela w klasycznych kolorach. Gdzie kupic? Przy czym mam na mysli raczej sklepy gdzie moge w miarę od ręki je dostać, bez koniecznosci szycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 W lancerto widziałem ostatnio za 399 zł spodnie flanelowe, kolory granat i ciemny szary. Na pierwszy rzut oka wyglądają całkiem ok. Poza tym Benvento, SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 @Pawcio W Lancerto ogladalem, troche cienkie i zbyt połyskujące. Benevento oznacza szycie i okres oczekiwania ok miesiąca. W SuSu regularnie odsylam bo za waskie wszytsko ponizej kolan, a przerobic sie nie da. Jeszcze mam tam dwa fasony do przetestowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 Może Zack Roman? https://zackroman.com/spodnie-szare-flanela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 Możesz soróbować, wg mnie nie są najgorsze, lepiej wziąć rozmiar większe https://www.bytom.com.pl/p-bg2-03-19b-spodnie-jakobi-2b mają dwa kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 MD - dwa odcienie szarości. Cieńsze niż SuSu.Charles Trytytyty - £70-80 w zależności czy kupisz jeszcze jakieś spodnie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 11 godzin temu, flozbi napisał: ...... rozmiar większe https://www.bytom.com.pl/p-bg2-03-19b-spodnie-jakobi-2b mają dwa kolory. przyglądam się szarym. Myślicie, że będą pasowały do brązowych, nieformalnych butów typu Berwick 321? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Trudno znaleźć coś żeby do szarego nie pasowało;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Jak się człowiek postara to da radę Rozumiem brać i nie pytać Mam nadzieję, że reklamacje uwzględniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Tylko pod względem koloru, bo z jakością w Bytomiu słabo, ostatnio nawet czapki nie potrafią zrobić...chociaż w sumie czapka to też nie taka prosta sprawa. Pamiętaj, że te szare spodnie to krój dopasowany, więc węższe od granatowych o kroju wyszczuplonym. Szczególnie w kroku może boleć-;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Ok. Dzięki. Dobrze, że akurat z Bytom nie problem gdzieś przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Poszukuje kardiganu z grubego splotu w kolorze czarnym w stylu tego z Zary ( https://www.zara.com/pl/pl/kardigan-z-zapięciem-p00693339.html?v1=7282105&v2=1079341 ), tylko zrobionego z welny, a nie akrylu i plastiku ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 @Anachronis może taki? https://www.wooloverslondon.com/mens/cardigans/mens-pure-wool-button-everyday-cardigan-green-11985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Wydaje mi się, że j.crew ma/miało coś podobnego w ofercie. @Anachronis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi