Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Na codzień chodzę w chinosach,ale planuję wzbogacić swoją garderobę o spodnie na kant,którymi mógłbym je zastąpić w zestawach półformalnych. Nie mam pojęcia czego szukać i gdzie, więc proszę was o wskazówki, które pozwolą dokonać mi metamorfozy. Z góry dzięki! 

Opublikowano

Panowie co powiecie na temat koszul z Wólczanki? Szukałem czegoś taniego, do 50zł / sztuka, ale te są przecenione na 70, a 3 gratis. Lubię grube, mięsiste materiały, ale jednocześnie zależy mi na przewiewności, bo nie ukrywam, mam problem z poceniem.

Opublikowano
1 godzinę temu, BrotherM napisał:

Szukam marynarek mozliwie zbliżonych do Havany z SuSu. Kolor brązowy, bardziej ciemny jak mniej. Cenowo też podobnie. Zależy mi głównie na bardziej widocznym splocie, tweed i nie tylko.

Ktoś coś poleci?

Macaroni Tomato i M. Ceran mają już ciekawe propozycje marynarek na jesień.

Opublikowano (edytowane)

@BrotherM. sprawdż też marynarki M.Ceran. Jeżeli sobie dobrze przypominam, to u poszetki w Katowicach wisiało parę na wieszaku, oprócz tego są w sklepie Brogs we Wrocławiu. http://www.brogs.pl/brogs-mens-store--buty-loake-wroclaw--marynarki-we-wloskim-stylu.html

Mam jedną i jestem bardzo zadowolony. 

@Pawcio mnie ubiegł ?

Edytowane przez Midlife-Crisis
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie, potrzebuję rozbudować swoją garderobę o czarny garnitur (lub też smoking). Czy ktoś może widział jakieś ciekawe oferty (lub też końcówki letnich wyprzedaży), by zmieścić się w studenckim budżecie 1000zł? Preferowałbym linię slim, aby zmniejszyć liczbę koniecznych poprawek. Oczywistości jak Vistula i Próchnik już sprawdziłem - albo nie ma już na stanie mojego rozmiaru albo garnitur jest niewełniany.

Opublikowano

Dzień dobry,

Planuję zakup split toe derby (skóra licowa lub zamszowa) do 1000zł.

Znalazłem Meerminy i Berwick (niestety brak rozmiaru na klasycznebuty.pl). Mogą Panowie jeszcze coś polecić?

Z góry uprzejmie dziękuję.

Opublikowano
35 minut temu, munchkin napisał:

Gdzie kupię sobie spoko płaszcz będąc niski (170 xD) i szczupły. Tylko szycie na miarę czy jednak coś się uda znaleźć? proszę o pomoc

Jakiś konkretny model płaszcza? Popróbuj sieciówki które mają kolekcję skierowane do młodzieży, np. H&M czy Zara. Massimo Dutti też ma szczupłe fasony.

Opublikowano
10 minut temu, pi_senny napisał:

Gdzie mogę znaleźć dobrej jakości wełniane skarpet i niekoniecznie grube?

Suitsupply. Skarpety i podkolanówki wełniane - 5 sztuk za 179 zł (wkładasz do koszyka 5 sztuk i cena zmienia się z 295 na 179)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Szukam płaszcza w stylu "zbrodniarz wojenny".

Ciemny, dość długi (poniżej kolan, czyli w moim wypadku pewnie ok 105 cm długości albo i wiecej), dwurzędówka, pas z tyłu, szeroki kołnierz (typu ulster). Wełna.

Jakieś koncepcje gdzie w rozsądnych cenach? Czy też raczej tylko szycie u krawca? Albo z drugiej ręki?