blueloafers Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 1 godzinę temu, Whitesnake napisał: Podwójne :). Plus dodatek w postaci powersuit. Mozna powiedziec, ze to prawie Swiateczne zakupy Btw, jakie materialy wybrales na koszule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 11 minut temu, blueloafers napisał: Mozna powiedziec, ze to prawie Swiateczne zakupy Btw, jakie materialy wybrales na koszule? Nie pamiętam próbników, ale wybrałem bardzo gładki oxford na koszulę formalną i delikatny denim na każualową. Wiem, że powinienem pytać przed zamówieniem, ale - dobrze szyje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 1 godzinę temu, Whitesnake napisał: Wiem, że powinienem pytać przed zamówieniem, ale - dobrze szyje ? Haha Dobrze, swietna jakosc wykonania i przy tym bardzo dobra cena. Zobaczysz jak bedzie z dopasowaniem, to jest dosc indywidualna kwestia. Widzialem bardzo dobre dopasowania, ale tez czasem slabsze. Moja pierwsza dobrze sie nosi, ale mialem kilka drobnych rzeczy do poprawy przed druga, ktora odbiore poczatkiem przyszlego miesiaca. Btw ta tkanina na denim jest bardzo wazna. Ile ja sie oszukalem odpowiedniego odcienia. Przez "delikatny denim" co masz na mysli? Miekki/lekki? To jest ten japonski denim, granatowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 28 minut temu, blueloafers napisał: Btw ta tkanina na denim jest bardzo wazna. Ile ja sie oszukalem odpowiedniego odcienia. Przez "delikatny denim" co masz na mysli? Miekki/lekki? To jest ten japonski denim, granatowy? Bardzo miękki, kolor niebieski, być może japoński. Luca opowiadał o japońskim, ale nie wiem czy to ten mój, bo trochę się zagadaliśmy. Wybrałem ten, który najbardziej mi się podobał. Wkleję zdjęcia jak przyjdą przymiarki. Edit: @blueloafers Mam. Mój nie był z próbnika, tylko spod lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 19 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 W końcu mam zdjęcie typu "robot" do oceny dopasowania. PS: kolory nie sa do końca realistyczne, troche zedytowałem na styl Kodaka Gold 1 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Dnia 20.11.2016 o 00:24, blueloafers napisał: W końcu mam zdjęcie typu "robot" do oceny dopasowania. PS: kolory nie sa do końca realistyczne, troche zedytowałem na styl Kodaka Gold @blueloafers czy kiedyś w przyszłości mógłbyś dodać zdjęcia tej marynarki (w takiej samej lub porównywalnej jakości/rozdzielczości) jak to zdjęcie w stosunku do tyłu i boku, m.in. sposobu wszycia rękawa? Wiem, że zdjęcia widnieją już i na blogu, instagramie i innych social media, zarówno te z Pitti 91, natomiast mnie ciekawią techniczne aspekty wykończenia i dopasowania jakie zastosował krawiec. Nie ukrywam, że będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2021 Spotkało mnie w tym tygodniu duże zaskoczenie. Po złożeniu zamówienia na garnitur i wpłacie zaliczki (50% zamówienia) dostałem maila z potwierdzeniem zamówienia i prośbą o wpłatę pozostałej części przed pierwszą przymiarką. To moje drugie zamówienie w pracowni Zaremba i poprzednio (w zeszłym roku) płaciłem 50% przy zamówieniu, 50% przy odbiorze. Na moją odpowiedź wyrażającą duże zaskoczenie tą zmianą, a także brakiem jej zakomunikowania przy składaniu zamówienia otrzymałem odpowiedź, że pracownia zmieniła zasady ze względu na Covid i mogę ewentualnie anulować zamówienie. Co o tym sądzicie? Moim zdaniem, jeśli pracownia ma problem z płynnością finansową, to istnieje ryzyko braku realizacji zamówienia. Poza tym taka zmiana łamie pewien zwyczaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2021 Jeśli pracownia nie potrafi w sposób przekonujący uzasadnić, jaki jest wpływ pandemii koronawirusa (w obecnym stadium) na wysokość i termin zaliczek w przypadku usługi wykonywania odzieży miarowej, oraz jeśli masz taką możliwość, anulowałbym zamówienie. Po angielsku tak się ładnie mówi "I shall take my custom elsewhere". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2021 Godzinę temu, Servetch napisał: Spotkało mnie w tym tygodniu duże zaskoczenie. Po złożeniu zamówienia na garnitur i wpłacie zaliczki (50% zamówienia) dostałem maila z potwierdzeniem zamówienia i prośbą o wpłatę pozostałej części przed pierwszą przymiarką. To moje drugie zamówienie w pracowni Zaremba i poprzednio (w zeszłym roku) płaciłem 50% przy zamówieniu, 50% przy odbiorze. Na moją odpowiedź wyrażającą duże zaskoczenie tą zmianą, a także brakiem jej zakomunikowania przy składaniu zamówienia otrzymałem odpowiedź, że pracownia zmieniła zasady ze względu na Covid i mogę ewentualnie anulować zamówienie. Co o tym sądzicie? Moim zdaniem, jeśli pracownia ma problem z płynnością finansową, to istnieje ryzyko braku realizacji zamówienia. Poza tym taka zmiana łamie pewien zwyczaj. Nigdy i nigdzie się nie spotkałem z tym, żeby krawiec żądał 100 % zapłaty zamówienia PRZED realizacją zamówienia. W zakładach szyjących MTM, np. Macaron czy Roman, jest to 50 %, u prawdziwych krawców - bardzo różnie, z reguły 20-30 % zaliczki, choć niektórym np. panu Błońskiemu, wystarczy że klient przyniesie swój materiał i nie pobiera zaliczki w ogóle. Bardzo dziwna sprawa, z chęcią bym poznał przyczynę, choć wątpię, czy pracownia się tutaj wypowie. Btw czy któryś z pracowników, a może sam właściciel, sugerował, ze przyczyna są właśnie kłopoty finansowe zakładu? Bardzo dziwne, bo z tego co wiem, to ten sezon był bardzo dobry dla krawców (skumulowały się śluby przełożone z tamtego roku, plus obecne). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2021 Cytat (...) przez sytuację w Kraju i na Świecie spowodowaną pandemią zmieniliśmy politykę cenową (...) Taką informację dostałem. Poza tym pracownia podniosła ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2021 [Update] Po mojej prośbie o anulowanie zamówienia skontaktował się ze mną p. Zaremba, przeprosił i poinformował, że planowali przywrócenie normalnych zasad o czym sprzedawca nie był poinformowany. Postanowiłem kontynuować moje zamówienie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 27 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2022 Czy ktoś zamawiał ostatnio garnitur u Zaremby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2022 Ja, jak wyżej. Odbierałem w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2022 Moglbys mi prosze powiedziec jak ksztaltuja sie teraz ceny u Zaremby bespoke i MTM? Ostatnio bylem tam w listopadzie 2019 roku. Ciekaw jestem jak bardzo inflacja wplynela na cene wyjsciowa garniturow bespoke i MTM Zaremby przez ostatnie 3 lata. Bede bardzo wdzieczny za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 29 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2022 To, co pokazują na stronie wygląda realnie (cennik). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 29 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2022 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2022 Daję sporego plusa za podejście do klienta. Dostałem pod zeszłoroczną choinkę voucher na koszulę, który mi się zapodział i teraz odnalazł, po dacie ważności (figurowało, że jest do realizacji do czerwca). Skontaktowałem się z pracownią, powiedziano mi, że to żaden problem. Teoretycznie pracownia mogłaby rozłożyć ręce zarówno formalnie (data ważności), jak i z powołaniem na warunki rynkowe (wiele się zmieniło od zeszłego grudnia), i pewnie niektóre inne biznesy by tak podeszły, inkasując w efekcie gotówkę za nic. Dzisiaj Pan Maciej sprawnie zebrał miarę, koncepcję jakąś miałem, więc zamawianie nie trwało długo, i czekamy na rezultat. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gido46 Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty I need a coat tailored to my figure, do you recommend this tailor? What is the price/quality ratio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi