pol606 Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Xkoziol zdziwił byś się prędkością wysyłki Słonia z Bukina Faso, to się dzieje w moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Ostatnio modne na forum jest pytanie "ile szła przesyłka" itp. Tyczy się z reguły typowych, przesyłek, zwykłych gabarytów i zawartości, wysyłanych w ramach UE, a nie żywego słonia z Burkina Faso do Pa...wa gdzie nie dociera kurier ani poczta. Jako, że całe życie człowiek się uczy niech mi ktoś wyjaśni czemu służą te pytania? Do czego ta wiedza? A dlaczego internet jest pełen opini na temat sprzedawców i usługodawców? Dlaczego spora cześć z tych opini zawiera przymiotniki "szybko" lub "sprawnie". Otóż generalnie chodzi o przekazanie informacji i ocenę co solidności i żetelności danego podmiotu. Czas realizacji zamowień może być elementem takiej oceny. Twoje pytanie, jak rozumiem, miało zaspokoic głód wiedzy. Mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 W mojej ocenie pytanie to wynika z emocjonalnego podejścia do zamówienia i okoliczności w jakich do niego dochodzi. Podjęcie decyzji zakupowej w stacjonarnym sklepie poprzedzają przymiarki, możliwość organoleptycznego zbadania towaru, porównanie z innym asortymentem etc.. W wirtualnej rzeczywistości kupujemy wyobrażenie o towarze wykreowane przez fotografa oraz dysponując mniej lub bardziej dokładnymi pomiarami. I tu decyzję podjąć jest trudniej, jeśli mamy do wydania większą kwotę (bo czy będzie pasować, czy jak nie będzie to będę tracił czas na zwroty etc.). Pytanie o czas w przypadku garnituru, przy którym wpływ na efekt końcowy ma kilkadziesiąt elementów, nie powinno budzić wątpliwości. Stąd czas otrzymania towaru, który w znaczącej przewadze pozostaje owiany mgiełką niepewności, pobudza niecierpliwość. Wiadomo zacz, że oczekiwanie bywa nieznośne. Inna praktyczną stroną jest często sprzedawanie przez sieć artykułów, których nie ma w magazynach i przy braku informacji o koniecznym czasie realizacji zlecenia można się naciąć. Płatność dokonana, a towaru nie widać (jak w opisywanym w innym miejscu wątku o preparacie do konserwacji podeszw skórzanych - Sohlen Tonic). Tu potwierdzenie informacji dotyczącej konkretnego miejsca pochodzenia jest bardzo racjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Brak związku z tematyką. Skasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booe Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Panowie co sądzicie o tym modelu butów Vistuli?: http://sklep.vistula.pl/product-eng-2320540-.html Dziś je nawet przymierzałem,lecz nie byłem pewny ich kupna. Uważacie,że do chinosów i marynarki będą pasować? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Pasować będą na pewno,tylko takie nijakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Jak bardzo formalna jest grenadyna? Czy czarny krawat z grenadyny jest odpowiedni na pogrzeb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 grenadyna ma chyba lekki połysk i fakturę, więc...moim zdaniem za bardzo skupia na sobie uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Według Macaroniego, tak: http://macaronitomato.natemat.pl/9599,stroj-formalny-pogrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Według Macaroniego, tak: http://macaronitomato.natemat.pl/9599,stroj-formalny-pogrzeb Senkju. Nie pamiętałem tego wpisu. Ciągnąc temat. Czy ktoś widział gdzie można kupić czarną poszetkę? edit: dodane kolejne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 http://www.ralphlauren.com/product/inde ... age=family szukałem i tylko to znalazłem... Może w warszawskim RL też będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Jak bardzo formalna jest grenadyna? Czy czarny krawat z grenadyny jest odpowiedni na pogrzeb? http://asuitablewardrobe.dynend.com/201 ... e.html?m=1 Tłumaczenie w skrócie: Czarna grenadyna jest odpowiednia na pogrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Jak bardzo formalna jest grenadyna? Czy czarny krawat z grenadyny jest odpowiedni na pogrzeb? http://asuitablewardrobe.dynend.com/201 ... e.html?m=1 Tłumaczenie w skrócie: Czarna grenadyna jest odpowiednia na pogrzeb. Tia, w goldfingerze pamiętam. Fajny jest tekst Willa: "...as more serious occasions such as funerals or the failure of one's government" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 grenadyna ma chyba lekki połysk i fakturę, więc...moim zdaniem za bardzo skupia na sobie uwagę Fakturę - tak, połysk - nie, jest raczej matowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 grenadyna ma chyba lekki połysk i fakturę, więc...moim zdaniem za bardzo skupia na sobie uwagę Fakturę - tak, połysk - nie, jest raczej matowa. w takim razie przepraszam nie chciałem wprowadzić w błąd, nie mam takiego krawatu , widziałem tylko i miałem wrażenie, że lekko połyskuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Nie, jest calkowicie matowy, na tym ten myk polega wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hidetoo Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Proszę o pomoc. Niedługo wybieram się na Studniówkę i poszukuję paska do garnituru. Niestety po dzisiejszym zwiedzeniu części z Wrocławskich galerii handlowych, nie udało mi się znaleźć nic rozsądnego. Garnitur mam ciemnogranatowy, buty to czarne oxfordy. Jakiego paska powinienem szukać i jaki będzie odpowiedni? Osobiście myślałem o czarnym ale wybór klamry to dla mnie zagadka. Gdzie, w internecie bądź w sklepach we Wrocławiu mógłbym taki znaleźć ? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Odwiedź np Halę Targową, na piętrze znajdziesz kilka stoisk z (nie tylko) czarnymi paskami. A klamrę wybrałbym możliwie mało dającą po oczach Skromnie = schludnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Skromnie = schludnie.TRUE! O tym się często zapomina na studniówkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezacotl Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Sporo pasków dobrej jakości można znaleźć w TK Maxxie w Renomie. Trzeba tylko przebrnąć przez 3 stojaki i uważać na rozmiar. Z tego co pamiętam, to w czarnych powinieneś mieć spory wybór. edit Mierzyłem dzisiaj garnitur w Vistuli i był on wykonany z wełny 120`s. Była bardzo miękka, ale w dotyku przypominała raczej wełnę w mojej budrysówce niż gładką wełnę w innych garniturach. Czy ktoś użytkuje garnitur z takiej wełny, bo zastanawiam się nad jego trwałością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Proszę o pomoc. Niedługo wybieram się na Studniówkę i poszukuję paska do garnituru. Niestety po dzisiejszym zwiedzeniu części z Wrocławskich galerii handlowych, nie udało mi się znaleźć nic rozsądnego. Garnitur mam ciemnogranatowy, buty to czarne oxfordy. Jakiego paska powinienem szukać i jaki będzie odpowiedni? Osobiście myślałem o czarnym ale wybór klamry to dla mnie zagadka. Gdzie, w internecie bądź w sklepach we Wrocławiu mógłbym taki znaleźć ? Bardzo proszę o pomoc. Możesz jeszcze zajrzeć do Wittchena na Factory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Proszę o pomoc. Niedługo wybieram się na Studniówkę i poszukuję paska do garnituru. Niestety po dzisiejszym zwiedzeniu części z Wrocławskich galerii handlowych, nie udało mi się znaleźć nic rozsądnego. Garnitur mam ciemnogranatowy, buty to czarne oxfordy. Jakiego paska powinienem szukać i jaki będzie odpowiedni? Osobiście myślałem o czarnym ale wybór klamry to dla mnie zagadka. Gdzie, w internecie bądź w sklepach we Wrocławiu mógłbym taki znaleźć ? Bardzo proszę o pomoc. Możesz jeszcze zajrzeć do Wittchena na Factory. Wittchen w tej chwili nie ma nic ciekawego za rozsądne pieniądze. W Tchibo znalazłem coś takiego http://www.tchibo.pl/Pasek-skorzany-p400013534.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Pasek Tchibo? To jest ta sama firma co robi kawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 W sklepie Tchibo można kupić wszystko, tylko nie rzeczy z kawą związane (szukałem tygielka do parzenia kawy po turecku,oczywiście nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Nie prawda, nie można kupić wszystkiego. Szukałem paska do spodni, który by nie brudził koszul. Nie znalazłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi