Andrzej Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Ewentualnie tu: http://mr-vintage.blogspot.com/ Jak zwykle nieoceniony Mr Vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Mam pewien problem, mianowicie nie wiem jak zmierzyć szerokość klap marynarki, w którym miejscu. Przeszukałem google, byłem na angielskich jak i polskich stronach. Musze dobrać odpowiedni krawat do klap marynarki i nie wiem jak prawidłowo je wymierzyć. Proszę Panów o drobną wskazówkę. Z góry dziękuję i mam nadzieję że nie nadużywam Panów uprzejmości w dzisiejszym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Ja bym popróbował innej substancji o popularnym trzyliterowym skrócie, popularnej wśród różnych grup społecznych w latach 60 i 70, kojarzonej z ruchem hipisowskim i popularnie zwanej kwasem, wtedy krawat z jakimś wyraźnym deseniem może dopiero wydać się fantastyczny, a jakie węzły mogłyby powstać, wszak substancja ta powoduje nadaktywnosć komórek mózgowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Mam pewien problem, mianowicie nie wiem jak zmierzyć szerokość klap marynarki, w którym miejscu. Przeszukałem google, byłem na angielskich jak i polskich stronach. Musze dobrać odpowiedni krawat do klap marynarki i nie wiem jak prawidłowo je wymierzyć. Proszę Panów o drobną wskazówkę. Z góry dziękuję i mam nadzieję że nie nadużywam Panów uprzejmości w dzisiejszym dniu. Gracjan w czym problem? Bierzesz marynarkę, przykładasz do klapy krawat i widzisz czy się nadaje czy nie. Chyba, że będziesz szył garnitur pod krawaty Albo jesteś już takim fanatykiem, że kiedy krawat jest o 3mm węższy bądź szerszy od klap to go już nie zakładasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Mam pewien problem, mianowicie nie wiem jak zmierzyć szerokość klap marynarki, w którym miejscu. Przeszukałem google, byłem na angielskich jak i polskich stronach. Musze dobrać odpowiedni krawat do klap marynarki i nie wiem jak prawidłowo je wymierzyć. Proszę Panów o drobną wskazówkę. Z góry dziękuję i mam nadzieję że nie nadużywam Panów uprzejmości w dzisiejszym dniu. http://mensstyleblog.blogspot.com/2010/02/tip-of-day-tielapel-ratio.html Stary blog The Style Bloggera powinien pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Mam pewien problem, mianowicie nie wiem jak zmierzyć szerokość klap marynarki, w którym miejscu. Przeszukałem google, byłem na angielskich jak i polskich stronach. Musze dobrać odpowiedni krawat do klap marynarki i nie wiem jak prawidłowo je wymierzyć. Proszę Panów o drobną wskazówkę. Z góry dziękuję i mam nadzieję że nie nadużywam Panów uprzejmości w dzisiejszym dniu. Gracjan w czym problem? Bierzesz marynarkę, przykładasz do klapy krawat i widzisz czy się nadaje czy nie. Chyba, że będziesz szył garnitur pod krawaty Albo jesteś już takim fanatykiem, że kiedy krawat jest o 3mm węższy bądź szerszy od klap to go już nie zakładasz. Przyznam że brałem miarę i przykładałem miast krawatu do klap, nie wiedziałem tylko w którym miejscu jest właściwy pomiar. Nie, nie jestem fanatykiem, bardziej amatorem męskiej elegancji, "raczkiem". Zamierzam zamówić krawat, a właściwie 3 w ramach promocji. W takim układzie przyzna Pan że niemożliwe jest porównanie szerokości "wirtualnego" krawata z klapą marynarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Jak wygląda polityka Vistuli jeśli chodzi o umieszczanie ubrań z nowych kolekcji w sklepie internetowym? Dopiero kiedy wchodzi nowa kolekcja to aktualna (ta z salonów) trafia do sklepu internetowego? Zastanawia mnie to bo w sklepie internetowym nie ma żadnych rzeczy z kolekcji wiosna/lato 2012 (przynajmniej tego co mają na stronie głównej i w katalogu: http://vistula.pl/katalog/Vistula_katalogWL_2012_OK.PDF). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Panowie, czarne spodnie zyskały białe kreski na zagięciach (jeans). Znacie może sposób na pozbycie się tych brzydkich kresek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Chyba tylko ponowne farbowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Weźmy dwie skóry identycznej jakości, full-grain cowhide (przepraszam za angielszczyznę w poście, chciałbym uniknąć błędów w tłumaczeniu). Jedna garbowana roślinnie, druga chemicznie (vegetable- vs. chrome-tanned). - która jest generalnie lepszym wyborem na teczkę, futerał, portfel? - która niesie mniejsze ryzyko pękania? - która niesie mniejsze ryzyko farbowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Chyba tylko ponowne farbowanie.Zastanawiam się jeszcze na wybieleniem w wybielaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Zależy, czy to odbarwienia, czy pozostałości detergentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Dobra, spróbuję jeszcze wyprać z kilka razy w płynie do czarnego. Dzięki : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 - która jest generalnie lepszym wyborem na teczkę, futerał, portfel?Garbowana roślinnie. - która niesie mniejsze ryzyko pękania?Garbowana roślinnie. - która niesie mniejsze ryzyko farbowania?To zależy, sam rodzaj wyprawy to zbyt mało informacji, żeby to stwierdzić. Generalnie z ww. będzie to zazwyczaj skóra garbowana roślinnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Dzięki, Bartek. Konkretnie chodzi o następujące skóry: http://www.maxwellscottbags.com/about-our-leather.html oraz http://www.saddlebackleather.com/Leather-101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Krótkie pytanie: gdzie rozpruć tę brustaszę? O ile z pozostałymi kieszeniami nie miałem problemu, rozpruwałem szew od zewnętrznej strony marynarki, to tutaj mam zagwozdkę, bo to nieco inaczej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Trzeba się wstrzelić do środka czymś ostrym i przeciąć nić, potem pójdzie jak po maśle. Najlepsze do tego jest takie małe, krawieckie urządzenie do przecinania nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DonCorleone Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Jak usunąć konto? W profilu nie widać takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Jak usunąć konto? W profilu nie widać takiej opcji. Dwie opcje: 1. Poprosić admina (czerwonego) o usunięcie 2. Nie używać konta przez pewien czas (zdaje się, pół roku) i zostanie automatycznie usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DonCorleone Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Poprosiłem Rolanda 21 Czerwca. Jeszcze nic nie odpisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 No to klapa - zostajesz na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 A może po prostu Roland bardzo chce,żebyś został? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Trzeba się wstrzelić do środka czymś ostrym i przeciąć nić, potem pójdzie jak po maśle. Najlepsze do tego jest takie małe, krawieckie urządzenie do przecinania nici.Ok. Jak się domyślam mam się wstrzelić właśnie w szew. Tylko problem jest taki, że tutaj mam dwie opcje albo w ten od zewnętrznej strony marynarki (na zdjęciu wyżej) albo od wewnętrznej (niżej), jeden otworzy mi butonierkę, a drugi prawdopodobnie marynarkę, a tego chciałbym uniknąć. Stąd to pytanie, bo nie chcę iść z taką głupotą do krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 A jesteś pewien, że nie jest to imitacja brustaszy? Nie wszystkie marynarki mają prawdziwą kieszonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Krótkie pytanie: gdzie rozpruć tę brustaszę? O ile z pozostałymi kieszeniami nie miałem problemu, rozpruwałem szew od zewnętrznej strony marynarki, to tutaj mam zagwozdkę, bo to nieco inaczej wygląda. Brustasze w fakbrycznych marynarkach potrafią być porządnie zaszyte - najbezpieczniej daj krawcowi przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi