SirThomas Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Mam takie pytanie dość krótkie Podczas wyprawy po SH zauważyłem cudną lnianą, granatową marynarkę. Kieszenie bez zakładek (tzn bez tych klapek) Niestety jest ciut za długa ok 5 cm. Czy opłaca się dawać do skrócenia? Oraz jeszcze musiałbym poprosić o rozcięcie z tyłu , którego brak. Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Mam takie pytanie dość krótkie Podczas wyprawy po SH zauważyłem cudną lnianą, granatową marynarkę. Kieszenie bez zakładek (tzn bez tych klapek) Niestety jest ciut za długa ok 5 cm. Czy opłaca się dawać do skrócenia? Oraz jeszcze musiałbym poprosić o rozcięcie z tyłu , którego brak. Z góry dzięki Pozdrawiam 5 cm to dużo. Jeżeli jest o tyle za długa to talię i kieszenie ma na złych wysokościach. Nawet jakbyś ją skrócił (tnąc dolną krawędź) to IMO będzie źle wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Tzn chciałbym ją ściąć o 5cm i kieszenie analogicznie wyżej przeszyć, bo teraz są w dobrych proporcjach. Nie wiem czy jest warto ale tak mnie urzekła bo nigdzie nie moge takiej znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Tzn chciałbym ją ściąć o 5cm i kieszenie analogicznie wyżej przeszyć, bo teraz są w dobrych proporcjach. Jakie to są kieszenie? Jeżeli inne niż nakładane to nie widzę możliwości ich przeniesienia. Tak samo guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Tak, są to nakładane kieszenie. Warto więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Nie wiem czy warto. Sam możesz to sprawdzić, podepnij szpilkami te 5 cm z dołu i zobacz czy wszystko poza kieszeniami wygląda dobrze (zwróć uwagę na to czy guziki wydają się być na swoim miejscu czy za nisko). Jeżeli tak to może warto. Jak nie będziesz pewien to wstaw tu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Wstaw zdjęcia. Może (wg naszych standardów) wcale nie jest za długa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classical-man Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Panowie mam nie banalny problem z dobraniem odpowiedniego zegarka. Uważam, że jest on niezbedny dla mężczyzny, który opowiada sie za klasyczną elegancją Stąd moje pytanie: Czy celowac tylko w zegarki okrągle, oczywiscie z paskiem skorzanym ? Posiadam juz pare zegarkow firm: doxa, tissot. Oczywiscie wszystkie są okrągłe. Jesli ktos zna modele zegarkow w innym kształcie i sa one warte uwagi, prosze o link. Pozdrawiam Ł.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 prosze o link. Nie do konkretnych zegarków ale znajdziesz tak niezliczone inspiracje : http://www.gmtforum.pl/forum/ http://zegarkiclub.pl/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowelas01 Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 orientuje się ktoś z was czy bytom bedzie miał sklep internetowy ? Podobno miał być o kolekcji wiosna-lato a do chwili obecnej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Tzn chciałbym ją ściąć o 5cm i kieszenie analogicznie wyżej przeszyć, bo teraz są w dobrych proporcjach. Nie wiem czy jest warto ale tak mnie urzekła bo nigdzie nie moge takiej znaleźć. Z jednej strony - potwierdzam, 5 cm to BARDZO dużo. Już 2 cm wyraźnie zmienią długość marynarki. Pojawi się problem z proporcjami - czy po skróceniu nadal będą dobre (góra vs dół, punkt zapięcia, położenie pozostałych guzików itp.). Jeśli to jest marynarka lniana (czysty len lub mieszanka), zostaną ślady szycia po przeniesieniu kieszeni. Tylko na wełnie (nie jestem pewien, czy zawsze) nie widać - mam sporo doświadczeń z przeszywaniem guzików przy skracaniu rękawów. Z drugiej strony - jeśli marynarka Ci się podoba i jest tania, bierz. Skonsultuj się z krawcem - może się uda (tzn. zaakceptujesz efekt końcowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Panowie, szukam tematu dla pracowni rękawiczek na Chmielnej (koło TJ). Nie pamiętam nazwy zakładu i mam trudności ze znalezieniem. help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 http://macaronitomato.blogspot.com/2009 ... ek-ul.html Nie przypominam sobie za to, czy był temat o tym na forum, jedynie wzmianka tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Szanowni, Zastanawiam się nad uzupełnieniem zestawu. Garnitur jak w linku http://www.ceneo.pl/11310498q , przeszyty jest szafirową nitką. Biała koszula, czarne buty. Mam problem z krawatem: malinowy, jasny róż czy coś z szafirem? Raczej gładko ze względu na fakturę garnitutu Poszetka biała - wybór uzależniam od tego jaki krawat dobiorę. Korci mnie mocny kolor malinowy/różowy - partnerka będzie miała takie szpilki na weselu, ale nie wiem, czy to nie za mocny akcent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Panowie, ściągacze w pasie w niektórych swetrach w trakcie użytkowania rozciągają się na tyle, że wygląda to bardzo źle. Pytanie do Was, czy oddawaliście w takich sytuacjach ubranie do zwężenia (obcięcie zbyt dużej ilosci cimateriału, ew. zakładka). Kogo polecacie do takiej roboty w Wawie? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Przeważnie po praniu wracały do pierwotnego rozstawu, a nawet były trochę węższe (jak sweter był z wełny, to dotyczy to całości). Kiedy już ściągacze są za luźne, to znak, że czas na pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Dzięki, jeden sweter właśnie schnie, zobaczymy, czy pomogło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Korci mnie mocny kolor malinowy/różowy - partnerka będzie miała takie szpilki na weselu, ale nie wiem, czy to nie za mocny akcent. Jeśli Cię korci to bierz śmiało, powinno to dobrze wyglądać (osobiście dałbym kolor z jakąś dyskretną fakturą, ale to kwestia gustu). Malinowy/różowy krawat to absolutnie nic nadzwyczaj mocnego, gdybyś chciał pójść w różowej marynarce można by się zastanawiać, choć pewnie też byłbym na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Szukam wieszaków do spodni, ale nie takich z "żabkami", tylko z jedną listwą do przewieszenia spodni i drugą, biegnącą równolegle cienką gumką (na obrazku oznaczyłem ją na czerwono), by można je było przytrzymać i by nie zmieniały swojej pozycji. Dostałem taki wieszak w Zarze wraz ze spodniami, ale szlag go trafił. Ktoś wie, gdzie można kupić podobny? Dla wełnianych spodni jest to niezrównany sposób na zapobieżenie gnieceniu w szafie, zwłaszcza jak jest mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Jeśli Cię korci to bierz śmiało, powinno to dobrze wyglądać (osobiście dałbym kolor z jakąś dyskretną fakturą, ale to kwestia gustu). Malinowy/różowy krawat to absolutnie nic nadzwyczaj mocnego, gdybyś chciał pójść w różowej marynarce można by się zastanawiać, choć pewnie też byłbym na tak. Zależy, jaki to odcień malinowego... Taki fenoloftaleinowy niekoniecznie jest przyjemny, jak mi się wydaje. Pozdrawiam, Dr PS Mamy tu jakichś chemików, zwłaszcza specjalizujących się w chemii organicznej? Jeśli tak, to proszę o PW, bo mam takie jedno pytanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Szukam wieszaków do spodni, ale nie takich z "żabkami", tylko z jedną listwą do przewieszenia spodni i drugą, biegnącą równolegle cienką gumką (na obrazku oznaczyłem ją na czerwono), by można je było przytrzymać i by nie zmieniały swojej pozycji. Dostałem taki wieszak w Zarze wraz ze spodniami, ale szlag go trafił. Ktoś wie, gdzie można kupić podobny? Dla wełnianych spodni jest to niezrównany sposób na zapobieżenie gnieceniu w szafie, zwłaszcza jak jest mało miejsca.Zwykł wieszak bez gumki wystarczy by spodnie się nie zsuwały, jeśli składa się je w sposób pokazany na tym filmie: http://vimeo.com/38464443 (od ok. 1:50). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Do licha, to naprawdę działa, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Malinowy jest. Moze nie tak wyraźny jak płyn, ale pozostanie mocnym akcentem. Do tego malinowe podkolanówki, jednorozowa poszetka z białym wykonczeniem i będzie git. I tak naraze się na niewybredne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Czarne buty - czarna teczka. Brązowe buty - brązowa, podobna w odcieniu, najlepiej nie identyczna teczka. A co dobrać do butów w kolorze takim, jak rois testa u Markowskiego: http://www.markowski-chausseur.fr/engue ... 00-fr.html Na żywo, w zależności od światła, kolor wydaje się czarny, brązowy (bardzo ciemny) lub bordowy. Czy lepsza będzie teczka czarna, czy ciemnobrązowa (mam na myśli naprawdę ciemny espresso brown)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Ja bym wziął teczkę w tym kolorze bardzo ciemnego brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi