Diminished Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Bardziej eleganckie w czarnych oxfordach są sznurówki płaskie czy cienkie okrągłe? Bardzo podobają mi się płaskie ale nie wiem czy wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 14 godzin temu, Diminished napisał: Bardziej eleganckie w czarnych oxfordach są sznurówki płaskie czy cienkie okrągłe? Bardzo podobają mi się płaskie ale nie wiem czy wypada. Okrągłe woskowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 @Marcelli , dopytam jeszcze o przeróbkę mankietu. Rozumiem, że nacięcie na spinkę po jednej stronie jest zszyte i w to miejsce przyszyty jest guzik, szew zakrywa materiał z drugiego końca mankietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Witam. Prosiłbym o porównanie jakości oraz kroju chinosów od Milera oraz Benevento X-Press. Dzisiaj obniżka -100zł u Milera i nie wiem czy się nie zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Krótko i konkretnie. Czy warto? (camelowy płaszcz Vistula, z 20% poliestru i 10% kaszmiru). https://vistula.pl/plaszcze-meskie/plaszcz-comfort-basic-vistula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 @marcinkucharski zły nie jest. Jak dobrze leży, to można brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Akurat mój rozmiar jest w Warszawie i Koszalinie, ale zawsze mogę zamówić i jeśli będzie źle, odesłać lub oddać w salonie... Już teraz wiem, że rękawy na pewno będą do skrócenia. Krawiec zrobi to z łatwością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Wg mnie lepiej prezentuje się inny płaszcz, również w wyprzedaży: o ile rzecz jasna kolor Ci odpowiada https://vistula.pl/plaszcze-meskie/plaszcz-pascal-bis-lantier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Nawet na modelach te płaszcze nie leżą dobrze, wyglądają jak kanciaste zbroje, w które zakuto ich za karę. Obejrzałbym je na żywo przed zakupem, chociaż cenę mają dość przystępną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 2 minuty temu, P.Pawel napisał: Wg mnie lepiej prezentuje się inny płaszcz, również w wyprzedaży: o ile rzecz jasna kolor Ci odpowiada https://vistula.pl/plaszcze-meskie/plaszcz-pascal-bis-lantier Właśnie chodzi o camel koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Sprawdź jeszcze Bytom, może mają coś ciekawego w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 4 minuty temu, gajdowskip napisał: Sprawdź jeszcze Bytom, może mają coś ciekawego w podobnej cenie Chyba zaryzykuję. Bytom z cameli ma tylko z krytymi guzikami (nie podoba mi się) i dwurzędowy (też średnio) a dalej to już prochowce. Poza tym ciężko z rozmiarami. Chyba zaryzykuję, obejrzę, pomacam, przymierzę, najwyżej oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Potrzebuję informacji o konstrukcji krawata, która mogłaby posłużyć jako pomoc w wydzierganiu knita w domowych warunkach. Chodzi mi głównie o to jak dobierać wymiary, jak złożyć i gdzie przeszyć. Mam szansę na prawdziwie hand-and-family-made krawat, ale potrzebuję powyższych informacji, aby to zrealizować. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Potrzebuję informacji o konstrukcji krawata, która mogłaby posłużyć jako pomoc w wydzierganiu knita w domowych warunkach. Chodzi mi głównie o to jak dobierać wymiary, jak złożyć i gdzie przeszyć. Mam szansę na prawdziwie hand-and-family-made krawat, ale potrzebuję powyższych informacji, aby to zrealizować. Pomożecie? Może kup knit w SH i na jego podstawie uszyj nowy? Tzn. rozpruj, zobacz gdzie są szycia, skopiuj wymiary i proporcje itp. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Jest to jakiś pomysł. Ale knitów w SH chyba nie ma aż tak dużo, więc będę musiał trochę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Jest to jakiś pomysł. Ale knitów w SH chyba nie ma aż tak dużo, więc będę musiał trochę poszukać. To prawda, ciężko znaleźć. Ja czasem widuję, ale w znacznej części są z poliestru, więc wykończenie też pewnie jest niskiej jakości. To może mieć wpływ na Twój projekt, jeśli będziesz się takimi inspirować. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Szukaj na znanym polskim serwisie aukcyjnym - ja niedawno kupiłem jedwabny knit SH za jakieś 12 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalaSzwalnia Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Witam, Nie mogę znaleźć odpowiedzi. Niedługo biorę ślub, cywilny bez jakiejś wielkiej pompy. Chciałbym uszyć sobie coś czego jeszcze nie mam. Granatowy dwurzędowy garnitur z ciemnej granatowej gładkiej flaneli do ślubu (wczesny marzec) może być czy nie wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Flanela do ślubu? Wg mnie tylko w jakiejś bardzo nietypowej scenerii, np. na świeżym powietrzu, przy padającym śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 We flaneli, na ślubie, jak ktoś nie ma kompletnie zaburzonej termoregulacji ciała w stronę zbyt małej ilości produkowanego ciepła - najpewniej się ugotujesz żywcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacomo de Taglia Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 @timeforalesson , bardzo tanio, ale mają tragiczna jakość. Kupiłem tam pasek do spodni. Rozkleil się po kilku użyciach ... kupuje tam fiszbiny do Kołnierzyka, bo nigdzie taniej nie znalazłem, a nie widzę wystarczającej wartości dodanej w srebrnych za kilkaset pln. Krawatów nie kupowałem, bo się bałem. Przyłączam się do pytania, może ktoś opiszę swoje doświadczenia z użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Ja mam kilka bawełnianych poszetek - są ok, choć bez jakiegoś wielkiego szału (dosyć gruba bawełna, są dosyć sztywne). Mam też kamizelkę lnianą szytą na miarę - nie jest zła w tej cenie (jakoś poniżej 250 zł), choć wykończenie mogłoby być sporo lepsze (obszycia przy guzikach, etc.) Natomiast obsługa klienta fatalna, każde zamówienie, jakie mi realizowali (a było ich z 4 łącznie) miało jakiś minus - albo kontakt ze sklepu po zamówieniu, że jednak nie ma jakiegoś modelu zakupionego, albo przesłany nie ten model, który zamówiłem, przy tym zawsze długie oczekiwanie. Cenowo bdb. Podłączam się do pytania o krawat, cenowo za krawaty wełniane fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart87 Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Z mojego doświadczenia krawaty te nie są najlepszej jakości. Trudno się wiążą, słabo wykonane. A ponadto wymiary podanie na stronie nijak się mają do rzeczywistości. Pewnego razu udowodniłem to Panom ze sklepu w Krakowie mierząc przy nich parę sztuk i porównując z długością podaną na stronie. I parę krawatów miało 148 cm a znajdowało się w kategorii 150-159cm, jedna sztuka miała 152 cm a na stronie podane 160-165 cm. Z tego co widzę wiele się nie zmieniło w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Nie (no chyba że będziesz polował w TK, na platformach aukcyjnych, na bazarku).Dołożyłbym do Republic of Ties. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maju Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Cześć, naszla mnie ochota na zakup szarego garnituru, do dzisiaj w MiMe jest promocja na ONYXa. Niestety nie posiadam garniturów/koszul (mam golf w rozmiarze M - jest ok) z MiMe i nie do konca znam ich rozmiarowke - na stronie oczywiscie patrzylem, ale miara miarze nierowna. Zawsze nosilem 176/100/88, i w takich rozmiarach mam marynarki / garnitury z sieciowek (bytom) czy marynarki (176/100 bytom lub 176/50 vistula). Przeraził mnei troche rozmiar talii w MiMe - tylko 95cm dla 176/100. Teraz krótkie pytanie, czy MiMe jest bardziej "slim" od Vistuli i Bytomia? Zmieszcze sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi