Sir Well Endowed Napisano 21 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Ja się też dorzucę: http://colorschemedesigner.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Ze swojej strony polecam krawat żakietowy - tj. srebrny, najlepiej w drobny wzór. Nie ma bardziej formalnych. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 21 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Popieram Doktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
357sebastian Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 witajcie, mam szybkie pytanie: gdzie w warszawie dostane pasek do trencha? czy krawcy beda w stanie dorobic? kogo polecacie? oto kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Szukaj w second handach podobnego płaszcza, rozmiar obojętny - kup, przełóż pasek, płaszcz zutylizuj w wybrany sposób. Albo udaj się do dowolnego krawca, uszycie paska to żaden problem, tu nie trzeba nikogo polecać, kwestia dostępności materiału. W obu przypadkach przygotuj się na mniejszą lub większą różnicę w kolorze/fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Pytanie czy paska nigdy nie było czy zaginął. Na zdj wygląda jakby nie miał go mieć bo kieszenie są dość wysoko a pasek na nich nie będzie dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
357sebastian Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 są szlufki, na jaki koszt uszycia +/-moge liczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 są szlufki, na jaki koszt uszycia +/-moge liczyc? 5-150. Zapytaj krawca czy krawcową u których będziesz to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Ja ostatnio płaciłem 10 zł, ale materiał pochodził z samego płaszcza (skracałem go dość mocno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 22 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Barker Grant (zamszowe) za ok. 700 zł (wliczając koszt wysyłki). Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 jakie sa negatywne aspekty zawartosci poliestru w welnianym krawacie? rozumiem w koszuli/marynarce, ktore powinny oddychac, ale krawat? przypadkiem taki kupilem (40% poli) i zastanawiam sie, czy go zwrocic, czy zatrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 jakie sa negatywne aspekty zawartosci poliestru w welnianym krawacie? rozumiem w koszuli/marynarce, ktore powinny oddychac, ale krawat? przypadkiem taki kupilem (40% poli) i zastanawiam sie, czy go zwrocic, czy zatrzymac Negatywnym aspektem jest świadomość faktu, że to poliester. Wyobraź sobie - za kilkadziesiąt lat Twoje wnuki nie będą mogły powiedzieć z czystym sumieniem "dziadek był bardzo elegancki i nosił tylko jedwabne krawaty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Barker Grant (zamszowe) za ok. 700 zł (wliczając koszt wysyłki). Warto? Kupiłem je w sklepie herringshoes za 100 funtów (do tego przesyłka), ale to było z 1,5 roku temu. Uwaga - numeracja jest znacznie zaniżona, przynajmniej o cały numer. Z tego też względu buty nie cieszą tak, jak powinny. Powinienem był je oddać, ale to był mój pierwszy zakup i postanowiłem jednak je zatrzymać. Obecnie to są moje największe buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 jakie sa negatywne aspekty zawartosci poliestru w welnianym krawacie? rozumiem w koszuli/marynarce, ktore powinny oddychac, ale krawat? przypadkiem taki kupilem (40% poli) i zastanawiam sie, czy go zwrocic, czy zatrzymac Negatywnym aspektem jest świadomość faktu, że to poliester. Wyobraź sobie - za kilkadziesiąt lat Twoje wnuki nie będą mogły powiedzieć z czystym sumieniem "dziadek był bardzo elegancki i nosił tylko jedwabne krawaty". i tak nie beda, bo wole welniane. jakies inne pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Co to za pytanie? Podoba Ci się krawat, to go bierz i noś. Nie podoba się - wyrzuć. Ja mam piękny, plastyczny krawat z poliestrem (prawdopodobnie poly umożliwia ową plastykę materiału, bo jednab jest zbyt wiotki). Zresztą - 40% to nie 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Jak rozróżnić sztuczny jedwab od naturalnego oprócz "próby ogniowej"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Najlepiej odróżnić jedwab od innych tkanin poprzez wnikliwą analizę metki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Tak, tylko chciałem zaznaczyć, że czy to sztuczny czy naturalny jedwab, na metce widnieje napis "100% jedwab" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Witam, Kupiłem dziś ( trochę kompulsywnie ) czarne długie Martensy, co Panowie myślicie o takich butach w kontekście klasycznej męskiej elegancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Masz linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 tak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Uwaga - numeracja jest znacznie zaniżona, przynajmniej o cały numer. Dzięki za informację. Rozumiem zatem, że z moim 41,5/42 powinienem nabyć co najwyżej "siódemkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 tak wyglądająMyślę, że do casualowych zestawów super. Wyglądają zgrabnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 sam nie wiem ale może do jesieni przekonam się...nie widzę ich póki co do innych spodni niż sztruksy... i to szersze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Pasują do zestawów marynarka + dżinsy + np. koszula w kratę i wełniany krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi