MarcinJarosz Napisano 22 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 Panowie, czy czarny płaszcz w delikatny szary priążek nada się na wieczorne wyjścia np. do teatru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2017 Czy skrócenie paska parcianego ma sens/wchodzi w grę? Znalazlem na aledrogo ładny "parciany" pasek, który jest za duży o 2 rozmiary, a dziurki ma na "przedłużce" ze skóry - pytanie czy da radę/ma sens kupienie go i skrócenie. I kto mógłby się tego podjąć w Waw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 28 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2017 Przy płaszczach, rozmiary czego określają kolejne liczby z całej trójki, np. 96/177/94 (zauważone na płaszczu oficerskim)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2017 Zgaduję, że klata/wzost/talia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 [edit: Dubel] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Zrobiłem na butach lustro. Potem trochę je zaniedbałem. Po lustrze nic zostało, na bokach 'noska' jest chropowata powierzchnia. Domyślam się że to popękany wosk.Jak usunąć? Renomat? A jak nie mam jest jakiś inny sposób?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Wstaw zdjęcia.Raczej nie będzie to popękany wosk (wosk częściej pęka na cholewce) a pozostałości po xx warstwach pasty/wosku i wystarczy przetrzeć delikatnie renomatem. Na czarnych butach będzie słabo widać.Ale spróbujmy I jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Za dużo kremu/wosku w przeszłości. Miałem tak samo. Nie używaj środków do pielęgnacji obuwia przez najbliższe dwa lub trzy miesiące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Albo jak piszą Przedmówcy wosk i delikatne czyszczenie renomatem, lub innym środkiem. Albo jest to (jeżeli buty były używane w zimie) sól. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Albo jak piszą Przedmówcy wosk i delikatne czyszczenie renomatem, lub innym środkiem. Albo jest to (jeżeli buty były używane w zimie) sól. Dziękuję za Wasze odpowiedzi! Nie mam w tej chwili renomatu. Czy jakiś inny środek dostępny w sklepach stacjonarnych może go zastąpić?Sól to ciekawe spojrzenie. Jeśli to jest sól, to jakim preparatem potraktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Jeśli to sól to nie uratujesz zniszczonej skóry. Możesz odsalać ale nie usunie to pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Da się często uratować buty, ale wymaga to anielskiej cierpliwości. W jednej z par, dokonywałem odsalania chyba z 10 razy, bo to już była kopalnia soli. Ostatecznie udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 1 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2017 W klacie na wdechu mierzę ~102cm z leciutkim luzem. 1. W jakim rozmiarze musiałbym mierzyć marynarkę? 2. W jakim rozmiarze musiałbym dobrać płaszcz? Płaszcze mierzy się wg mierzonej gołej klaty czy jakoś uwzględnia się rozmiar z koszulą, swetrem, etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 1 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2017 2 godziny temu, Ekscelencja napisał: W klacie na wdechu mierzę ~102cm z leciutkim luzem. 1. W jakim rozmiarze musiałbym mierzyć marynarkę? 2. W jakim rozmiarze musiałbym dobrać płaszcz? Płaszcze mierzy się wg mierzonej gołej klaty czy jakoś uwzględnia się rozmiar z koszulą, swetrem, etc? Wiesz, to nie tylko od wielkości klatki zależy rozmiar. Fajnie by było znać jeszcze talię, ramiona, rękawy etc... Jednakże strzelając po samej klatce będzie to 48. Płaszcz tak samo, płaszcze oczywiście są dostosowane do tego, że pod nimi jest jeszcze kilka warstw i 48 płaszcz=/=48 marynarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 24 minuty temu, Friq napisał: Wiesz, to nie tylko od wielkości klatki zależy rozmiar. Fajnie by było znać jeszcze talię, ramiona, rękawy etc... Jednakże strzelając po samej klatce będzie to 48. Płaszcz tak samo, płaszcze oczywiście są dostosowane do tego, że pod nimi jest jeszcze kilka warstw i 48 płaszcz=/=48 marynarka Dokładnie, ja przy 102 w klatce nosze 50 ale mam długie ręce i za dużo w talii wiec 48 dla mnie za małe Przy typowej sylwetce 48 powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Dziękuję. Chcę mieć na początek jakiś punkt zaczepienia. Rękawy, ramiona i reszta wyjdą w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareksy Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Pytanie czy takie buty zamszowe będą pasować do chinosow granatowych, jeansów ciemnych granatowych i ewentualnie krótkich spodenek latem?? Czy do koszuli buttonDown będą ok?? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Cześć. Mam pytanie odnośnie sprzedawania butów. Jak sprzedajecie nowe buty, które nie sa na was dobre, zgłasza się ktoś do kupna - pozwalacie przymierzyć? Z jednej strony wydaje mi się to oczywiste, z drugiej taka osoba może narobić zagnieceń, nie kupić i zostawić nas z takimi butami, które będzie potem trudniej sprzedać. Jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2017 Zawsze pozwoliłbym przymierzyć w mojej obecności i zadbał o odpowiednie warunki (miękkie podłoże, łyżka itp.). W przypadku wysyłki do zmierzenia - myślę, że to zależałoby od butów. Jeśli sprzedawałbym jakieś cudeńka (buty klasy handgrade), w stanie dziewiczym, to raczej nie chciałbym ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Jaki rozmiar wieszaka Hanger Project wybrać w przypadku marynarki SuSu roz. 46? Chodzi o ten konkretny wieszak https://multirenowacja.pl/wieszak-na-ubrania-hanger-project-jacket.html Czy M-ka będzie dobry? Może ma ktoś taki wieszak i mógłby mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Dwie sprawy, dot wywabiania śladów po winie. Jakieś porady? 1. Na skórzanej cholewce buta. 2. Na płaszczu wełnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 32 minuty temu, BrotherM napisał: Dwie sprawy, dot wywabiania śladów po winie. Jakieś porady? 1. Na skórzanej cholewce buta. 2. Na płaszczu wełnianym. Mniej wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 22 minuty temu, Szydlowsky napisał: Mniej wina Lub więcej wina. W pewnym momencie plamy zaczną się rozmywać, a nawet mogą zniknąć całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 Doceniając dowcip Kolegów, zaproponuję sól, wrzątek i odplamiacz Dr Beckmann (to są trzy różne metody, nie stosować razem). Sól może nie zadziałać na wyschnięte plamy, a wrzątek może zniszczyć buty i płaszcz, zostaje więc odplamiacz. Plam nie wcierać, wręcz przeciwnie - trzeba spowodować żeby się „podniosły” z powierzchni i wtedy po prostu wytrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi