Zajac Poziomka Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Ja kupowałem ze dwa lata temu w Kappahl szorty bawełniane i z mieszanki len+bawełna (70/30 czy coś takiego). Cenowo wychodziło jakoś śmiesznie tanio, bo mieli promocje w stylu 3 pary za 120 złotych czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Jaka powinna być długość koszulki polo noszonej 'na spodnie'? Czy do szortów preferujecie polo na zewnątrz czy włożone do spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Dzięki koledzy, te z H&M wyglądają bardzo fajnie - do Kappahl też wstąpię jak będę po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Ja koszulki polo nigdy nie wkładam do spodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Panowie proszę o poradę. Zastanawiam się nad kupnem loafersów z MD http://www.massimodutti.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/buty/zobacz-wszystko/eleganckie-mokasyny-ze-sk%C3%B3ry-nappa-z-pomponami-c1313029p6954810.html?colorId=700&categoryNav=1313029 Mam stopę 25,5cm zazwyczaj noszę obuwie w rozmairze 40. W przypadku loafersów mam jednak pewne wątpliwości, posiadałem kiedyś dwie zamszowe pary z MD tychże butów i zawsze miałem wrażenie , że mogłoby by ciaśniej. Czy poradzilibyście wziąć rozmiar 39 z nastawieniem na rozchodzenie czy może 40? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Wziąłbym na Twoim miejscu dwa rozmiary i niepasujący odesłał. Wydaje mi się jednak, że zostaniesz przy rozmiarze 40. Rozchodzenie takich butów o jeden rozmiar to tortury i przelana krew… Nie warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Wziąłbym na Twoim miejscu dwa rozmiary i niepasujący odesłał. Wydaje mi się jednak, że zostaniesz przy rozmiarze 40. Rozchodzenie takich butów o jeden rozmiar to tortury i przelana krew… Nie warto. Serdecznie dziękuję za odpowiedź, kupowanie butów przez internet do dla mnie zawsze ruletka, niemniej czasami inaczej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo_Tiffon Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Serdecznie dziękuję za odpowiedź, kupowanie butów przez internet do dla mnie zawsze ruletka, niemniej czasami inaczej się nie da Wojtas też mam stopę 25,5cm, mierzyłem loafersy w MD rozmiar 40 i są zdecydowanie zbyt duże. Bierz 39. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Wojtas też mam stopę 25,5cm, mierzyłem loafersy w MD rozmiar 40 i są zdecydowanie zbyt duże. Bierz 39. Dzięki, trochę za późno przeczytałem bo ostatecznie wziąłem 40. Skontaktowałem się jednak z obsługą i poprosiłem o zmianę na 39, zobaczymy jak sprawnie działa taka procedura w MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Panowie, po długich poszukiwaniach znalazłem firmę ktora robi garnitury w moim rozmiarze, o dziwo okazał sie nią polski Prochnik, tutaj rodzi sie pytanie, który z niżej przedstawionych garniturów bedzie bardziej odpowiedni na wesele w lato jako gość oraz na bal magisterski zima? Pomijam kwestie termiczne, chodzi mi zasadniczo o kolor, drugi ma zdecydowanie ciemniejszy granat, nie wiem czy bardziej uniwersalny nie bedzie jaśniejszy? Z góry dziekuje za pomoc. http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3441-garnitur-jz15-zawisza-2pak24.html http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3431-garnitur-jz15-mars-3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Warto kupić koszule Van Graaf? http://www.vangraaf.com/pl/finshley-harding-koszula-meska-z-wywijanymi-mankietami-477219?size=477058&wt_mc=pl.ext.retargeting.criteo.criteo.criteo.criteo.criteo.criteo.criteo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Panowie, po długich poszukiwaniach znalazłem firmę ktora robi garnitury w moim rozmiarze, o dziwo okazał sie nią polski Prochnik, tutaj rodzi sie pytanie, który z niżej przedstawionych garniturów bedzie bardziej odpowiedni na wesele w lato jako gość oraz na bal magisterski zima? Pomijam kwestie termiczne, chodzi mi zasadniczo o kolor, drugi ma zdecydowanie ciemniejszy granat, nie wiem czy bardziej uniwersalny nie bedzie jaśniejszy? Z góry dziekuje za pomoc. http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3441-garnitur-jz15-zawisza-2pak24.html http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3431-garnitur-jz15-mars-3.html Nie wiem, czym różnią się oba garnitury, na moim monitorze ciężko jest zdecydować. Ja w każdym razie, kupując pierwszy garnitur, kierowałbym się zasadą, że ma być ciemny, ale taki, żeby nie było wątpliwości, że jest granatowy (nie czarny). Mam marynarkę, która dopiero w świetle sztucznym albo przy bezpośrednim porównaniu z czernią wygląda na granatową; bez "towarzystwa" wygląda na czarną - to jest zbyt ciemny kolor, nie nadaje się na okazje dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Pierwszy garnitur ma chyba dłuższą marynarkę, warto na to zwrøcić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Pierwszy garnitór ma chyba dłuższą marynarkę, warto na to zwrøcić uwagę. Może warto zmienić "garnitór" na garnitur, bo oko pobolewa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Może warto zmienić "garnitór" na garnitur, bo oko pobolewa Nie popisałem się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Warto kupić koszule Van Graaf? http://www.vangraaf.com/pl/finshley-harding-koszula-meska-z-wywijanymi-mankietami-477219?size=477058&wt_mc=pl.ext.retargeting.criteo.criteo.criteo.criteo.criteo.criteo.criteo Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Koszula z materiałem sztucznym za 179zł ... nic tylko brać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Ta domieszka to 3% elastanu. Chyba da się to przeżyć. Osobiście bardziej mnie bolą koszule polskich producentów zawierające 20-30% poliestru i sprzedawane w regularnych cenach ok. 100 zł. Choć przedstawiona koszula także niekoniecznie warta jest swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Kojarzycie jak nazywa się nurt marynarek ( który kojarzę z egzemplarzami o włoskim pochodzeniu) prezentujący modele awangardowe, często w wyraźną kratkę lub patchwork, sprawiające wrażenie sfatygowanych i niedbale wykonanych ( z wystającymi nićmi, plamami, łatami, napisami i tak dalej)? Widziałem już podobne marynarki w TKMAXXie i zastanawiam się czy ma to swoją nazwę oraz historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Kojarzycie jak nazywa się nurt marynarek ( który kojarzę z egzemplarzami o włoskim pochodzeniu) prezentujący modele awangardowe, często w wyraźną kratkę lub patchwork, sprawiające wrażenie sfatygowanych i niedbale wykonanych ( z wystającymi nićmi, plamami, łatami, napisami i tak dalej)? Widziałem już podobne marynarki w TKMAXXie i zastanawiam się czy ma to swoją nazwę oraz historię. Może Bytom.pl podpowie bo oni mają "sfatygowane i niedbale wykonane" W kwestii Twojego pytania, nie znam nazwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Koszula z materiałem sztucznym za 179zł ... nic tylko brać... Ja wiem że tu panuje kościół bawełny 100%, ale porozmawiajcie z kobietami ktore sie znają na materiałach i tym co i jak leży. Domieszka do 10% to nic złego, a czesto wręcz pomaga w wyglądzie, tm jak leży i sie zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 porozmawiajcie z kobietami ktore sie znają na materiałach i tym co i jak leży. Chętnie poznam. Firmom pokroju Turnbull&Asser czy Eton chyba nie zależy na tym, aby ich koszule dobrze wyglądały, leżały i się zachowywały, bo nie dodają <10% lycry do swoich koszul. A poważnie - lycra w koszuli utrudnia prasowanie i utrzymanie kształtu po kilkudziesięciu praniach. Lycrę z bawełną polecam w bieliźnie i skarpetkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur S. Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Wiesz, to zależy jakie materiały te "kobiety, które się znają na materiałach" porównują. Kiedyś kupiłem koszulę bawełna 100%, która prasowała się beznadziejnie i wyglądała beznadziejnie i nie dziwię się, że ktoś kto taką koszulę kupi i inną z domieszką w tym samym sklepie, którego nazwy nie wspomnę, uważa że koszule z domieszką są lepsze. Ale jak tę koszulę z domieszką ze wspomnianego sklepu porównasz do dobrej bawełny, bawełna jednak będzie o wiele lepsza. Koszule z dobrej bawełny są tak dobre, że już lepsze być nie mogą i nie wiem po co miałbym kupić koszulę z domieszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Też nie wiem. Uważam tylko ze jak cos ma mały dodatek to nie ma sie co nadąsać ze sztuczne. Ja np. Spodni szukam glownie z elastanem, mam mocno rozbudowane uda w stosunku do reszty ciała i on pomaga im sie lepiej nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Chętnie poznam. Firmom pokroju Turnbull&Asser czy Eton chyba nie zależy na tym, aby ich koszule dobrze wyglądały, leżały i się zachowywały, bo nie dodają <10% lycry do swoich koszul. A poważnie - lycra w koszuli utrudnia prasowanie i utrzymanie kształtu po kilkudziesięciu praniach. Lycrę z bawełną polecam w bieliźnie i skarpetkach. lubo69: Bardzo drogie marki koszulowe też czasem dodają 1-10% elastanu. Wymieniony przez Ciebie Eton czasem również go używa do koszul: http://www.amazon.com/Eton-Slim-Fit-Pique-Evening-Shirt/dp/B01175URXQ https://www.amazon.co.uk/Eton-Floral-Trim-Shirt/dp/B00O27QOSE Kiedyś pytałem o to na forum, odpowiedział mi kolega Caporegime, tutaj link: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3567-biała-koszula/?p=166476 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi