maciato Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Pasta do zębów bez granulek na lekko zwilżony wacik. Spatynowane srebro też ma swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 U jubilera można też kupić specjalne płyny i szmatki do czyszczenia srebra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Połóż na dno miseczki duży kawałek folii aluminiowej do pieczenia srebrną stroną do góry. Możesz lekko zmiąć folię (chodzi o zwiększenie powierzchni aktywnej), ale niech przykrywa dno. Następnie połóż na folii swoje spinki. Wlej do miseczki gorący, nasycony roztwór wodny soli kuchennej. Poczekaj. Powinno zadziałać. Jeśli nie - wtedy jest czas na tarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Pasta do zębów to rzeczywiście dobry pomysł-sprawdzałem. Niedawno znalazłem specjalną watę made in Czechoslovakia, mimo upływu lat dała radę. Osobiście nie przepadam za spinkami srebrnymi, właśnie z tego powodu, nawet po miesiącu czasu mogą się zrobić brzydkie, jak to srebro. Spinki wolę z porządnej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Pasta nie przyniosła genialnego efektu. Teraz próbuje z metodą WhiskeyPapy'iego. Po zabiegu dam zdjecia. Ze spinkami wiąże się ciekawa historia, bowiem miał je na swoim ślubie mój pradziadek, później przekazał je swojemu synowi-mojemu dziadkowi. Pradziadek otrzymał je w prezencie, od swojego studenta którego był promotorem. Ojciec studenta był jubilerem. Zakład tej rodziny nadal istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Srebro najlepiej i najszybciej jest wypolerować pasta szlifierska na polerce . W wersji domowej mozna zastosować szmatkę i pastę do polerowania samochodu ( wersja lekko ściekająca ). Jesli jest problem , to proponuje zajść do złotnika . Przepolerowanie zajmie kilka minut a koszt pewnie koło 10zl. Jesli spinki maja wypukłości bądź grawer , nie polecam polerowania ściernego tylko myjkę ultradźwiękowa ( rownierz złotnik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Rozważam zamówienie jednej z kamizelek z Poszetka.com. Nie mają one tego paska na plecach umożliwiającego dopasowanie kamizelki w pewnym zakresie. Czy uważacie, że warto go dorobić, czy to jest raczej niechciany element? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Ja bym nie dorabiał. Szkoda zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Jest to znacząco bardziej przydatny element niż gurta w spodniach, bo pozwala bardzo dobrze regulować dopasowanie kamizelki w trakcie dnia / wieczoru (która powinna być jak najbliżej ciała). Dorobienie tego paska to jest szybka wycinanka dla krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Nie chcę tego dorabiać we własnym zakresie, tylko poprosić od razu w sklepie (jeżeli się będzie dało). Jeszcze jedno pytanie. Czy można ten pasek regulujący zrobić z materiału, z którego jest kamizelka, czy będzie za delikatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Można z materiału, chyba, że to flanela 20g co się rwie w ręce Szybciej jak już to by puściły nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Panowie, jak mierzycie barki? Można to zrobić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Mam pytanko. Które z marek eleganckich butów na zalando są porządne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Barker oraz bow tie. Barkery są już sprawdzone przez wiele osób z forum.Bow tie natomiast wyglądają porządnie jednak nikt na forum nie udostępnial ich testu długo dystansowego. Sam od niedawna mam ich buty ale prócz tego że wyglądają porządnie nie mogę nic więcej powiedzieć. W niższym budżecie gordon and Bros choć tylko na promocji bo w cenie blisko 500-600zl wolałbym dopłacać do berwick z klasycznych butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Dzieki. O wymienionych przez Ciebie markach słyszałem wcześniej na forum, ale bałem się, że może jest jeszcze jakaś warta uwagi. Wolałem zapytać, żeby spać spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Nie wiem czy jeszcze są, bo bardzo dawno już nie zaglądałem na Zalando - kiedyś były Lotusse i Magnanni. Ładne hiszpańskie buty. Nie mam żadnej pary tych firm, ale na żywo sprawiały wrażenie nieźle wykonanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 @Zając Poziomka Przed chwilą sprawdziłem obie firmy na zalando i troszkę takie koszmarkowe się wydawały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Aż sprawdziłem. Magnanni ma faktycznie sporo stylistycznie wątpliwych butów. Ale widywałem też ładne buty tej firmy (np. penny loafers). Co konkretnie koszmarnego jest w tych modelach? https://www.zalando.pl/lottusse-eleganckie-buty-nero-lo412a01d-q11.html https://www.zalando.pl/lottusse-eleganckie-buty-lo412a013-q11.html https://www.zalando.pl/lottusse-oksfordki-corde-lo412a01b-b11.html https://www.zalando.pl/magnanni-botki-sznurowane-brazowy-m1012d002-o11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Przepraszam, źle sę wyraziłem. Chodziło mi o to, że część z nich to koszmarki. Te, które podlinkowałeś są jak najbardziej w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Jak dla mnie Magnnani z ostatniego linka to jednak koszmarki. Nie kwestionuje jakości ale stylizacja, polegająca na przedłużeniu niskiego buta do mnie nie przemawia. Oczywiście czym innym są balmorale, albo zwykłe trzewiki bez tego odcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Rozważam zamówienie jednej z kamizelek z Poszetka.com. Nie mają one tego paska na plecach umożliwiającego dopasowanie kamizelki w pewnym zakresie. Czy uważacie, że warto go dorobić, czy to jest raczej niechciany element? Z drugiej strony Poszetka ma szyć je na wymiar, więc jeśli odpowiednio dopasujesz kamizelkę, nie będzie potrzeby korzystania z paska regulującego. Natomiast, jeśli ma być jako ozdoba, to koniecznie z materiału z jakiego jest front kamizelki - o ile, jak napisał Caporegime, ten materiał jest do tego odpowiedni. Panowie, jak mierzycie barki? Można to zrobić samemu? To zależy co masz na myśli pisząc barki. Długość ramion? (chyba od kołnierza do szwu w ramieniu jeśli dobrze pomnę) Długość pleców? (od barku do barku). Samemu raczej tego nie zrobisz dokładnie, a mierzenie na leżącej marynarce nie będzie miarodajne, bo nie uwzględnia wypukłości ciała. Tyle mogę powiedzieć ze swojego drobnego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Z drugiej strony Poszetka ma szyć je na wymiar, więc jeśli odpowiednio dopasujesz kamizelkę, nie będzie potrzeby korzystania z paska regulującego. Natomiast, jeśli ma być jako ozdoba, to koniecznie z materiału z jakiego jest front kamizelki - o ile, jak napisał Caporegime, ten materiał jest do tego odpowiedni. Nie szyłem nigdy nic na wymiar, więc właściwie nie wiem ile luzu powinna mieć idealnie dopasowana kamizelka. Wolę zamówić rozmiar standardowy i dopasować tym paskiem, albo ewentualnie zwęzić we własnym zakresie. Trudno uszyć pierwszą rzecz na wymiar na odległość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tik Tak Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Mam 2 pytanka. 1. Od czego zalezy dlugosc stanu w spodniach? niedawno kupilem sobie chinosy, ale musialem je zwrocic, ze wzgledu na niski stan. Spodnie osadzaly mi sie na biodrach, a gdy zakladalem do nich pasek i wkladalem rece do kieszeni, to brzydko sie zsuwaly i zapadaly pod paskiem... Owe spodnie mialy 36W/30L i 26cm stanu. 2. Chcialbym w jednej koszuli wypruc kieszonke piersiowa, a z chinosow wypruc nachalna naszywke z logotypem. Jezeli zostalyby sie slady po tych zabiegach, to mozna sie ich jakos pozbyc? (ciuchy sa bawelniane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 1. Od tego jak zostały uszyte 2. W przypadku koszuli, zwyczajnie nie warto. W spodniach na pewno zostanie ślad. Jeżeli zrobią się dziury, zawsze można oddać krawcowi żeby zaszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Odpruwała mi krawcowa kieszonkę piersiową w koszuli. Nie został żaden ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi