Hargin Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 xkoziol: polecam z rogu jednorożca dość bezpieczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Cześć, natrafiłem na stronę firmy Normansuits z Radzionkowa na Śląsku w zakresie szycia miarowego. czy ktoś korzystał z tej firmy ? jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic353 Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Ma ktoś doświadczenie ze swetrami Wolczanki? Czy lepiej poszukać czegoś w McNeal? http://www.wolczanka.pl/swetry-meskie/v-neck-lambert,id-67211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Paskudna. Obejrzyj SlowBoss od SlowBag'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Lepiej poszukać czegoś w innym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Mam 3 swetry z Wólczanki - 2 bawełniane - niezły materiał, z wykończeniem gorzej, kolor i fason sie trzyma. Mam też "kaszmirowy" V-neck, taki jak z Twojego linka, tylko, że fioletowy. Uważaj, jest dość krótki (u mnie na granicy) i V jest dość szerokie. Ja go kupiłem za 150 zł bodajże. Cienki, bardzo przyjemny w dotyku, ciepły, dobrze oddycha. Jeszcze go nie prałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 No i nie zrażaj się pierwotną ceną toreb slowbag. Poszukaj zniżkowych kodów, wydaje mi się, że w eBaron trwa permanentna wyprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Co do toreb to zależy w jakiej cenie mówimy o "budżetowej wersji". Jest kilka ciekawych marek, spoza tych popularnych, gdzie można kupić dobrej jakości torbę. Czy tanio, trudno mi powiedzieć, ale liczy się przecież relacja wartość/jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonic353 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Mam 3 swetry z Wólczanki - 2 bawełniane - niezły materiał, z wykończeniem gorzej, kolor i fason sie trzyma. Mam też "kaszmirowy" V-neck, taki jak z Twojego linka, tylko, że fioletowy. Uważaj, jest dość krótki (u mnie na granicy) i V jest dość szerokie. Ja go kupiłem za 150 zł bodajże. Cienki, bardzo przyjemny w dotyku, ciepły, dobrze oddycha. Jeszcze go nie prałem. Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Czy z tkaniny o wymiarach 120x158 cm dałoby radę uszyć spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Da radę, jak nie jest to ogromna krata albo pacjent ~2m / nie będzie mankietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Mam nieco ponad 1,8 m wzrostu i ok. 88 cm w pasie. Tkanina to tartan. Spodnie z wyższym stanem, bez mankietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Może zabraknąć z 10cm, pogadaj z krawcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Często przewijają się linki do przecenionych dobrych tkanin na forum, ale mam kłopoty z ich odnalezieniem. Czy ktoś mógłby podrzucić kilka na szybko? Może warto zrobić osobny wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Kojarzy mi się z bryczesami i wysokimi butami do jazdy konnej U mnie byłoby to przede wszystkim takie wierzchnie okrycie na okres przejściowy, ze sweterkiem, golfem, ewentualnie szalikiem. Materiał gruby i dość sztywny. Proszę o ocenę fasonu, materiału itd. Spory naddatek materiału był pod pachami, taki sztywny pancerz się robił w okolicy pacha-klatka. Za dużo przeróbek krawieckich? Nie pamiętam niestety czy 100% wełny. Myśleć o niej czy zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Ja bym odpuścił. Przeróbek dużo, sam twierdzisz, że jest sztywno. Kontrastowe obszycia koszmarne, wstawki z zamszu w kołnierzu nieciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Dzięki. To była akurat jedna z 2-ch marynarek w tym sklepie, które jako-tako na mnie pasowały (mierzyłem z 15)...Druga kandydatka. Ramiona już za szerokie? Marynarka nie wydawała się opięta ale na fotce gwiazdkę już widać. A ten pomarszczony rękaw?Generalnie tragedia. Jak w barkach OK to o 5 cm za długa (patki od kieszeni się przeszywa wyżej przy skracaniu?) itd. Z zazdrością oglądam stylizacje na forum, a sam nie mogę dobrać żadnej marynarki, już nie mówiąc o zachciankach typu kolor, firma itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 No way - zbyt szeroka w ramionach. W marynarce z wpuszczanymi kieszeniami są one nieprzesuwalne, przy skracaniu. Przeszycie patki to urojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Dziękuję. Czyli sieć TKmaxx nie będzie źródłem marynarek na moją sylwetkę. W najbliższych dniach ciężko zapracują na swoją pensję pracownicy salonów polskich marek, które nawiedzę Zerknę sobie jednak wcześniej parametry. Przy barkach 44 cm jak duża rezerwa wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 To zależy co masz na myśli pisząc rezerwa, bo przy dobrze dopasowanej marynarce raczej nie ma mowy o czymś takim jak rezerwa. Akurat w ramionach powinna leżeć jak najlepiej, bo z nimi najmniej da się zrobić (lub jest to cholernie drogie, jeśli możliwe). Przy drugiej marynarce widać, że ramiona są za szerokie, ponieważ materiał łamie się poniżej szwu. Szukaj czegoś, co w ramionach i barku utworzy gładką linię.uff, się wymądrzyłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Dodam jeszcze, że dużo zależy od konstrukcji marynarki. Inaczej układają się marynarki bez wypełnienia w ramionach, a inaczej te z jakimkolwiek wypełnieniem. Wydaje mi się, że powinno się celować w marynarki, które mają tyle samo w barkach co osoba je nosząca, ewentualnie +/- 1 cm. Ale tak jak mówiłem to zależy od konstrukcji. Mam w barkach 45 cm, a noszę marynarki Havana (bez wypełnienia) z Suitsupply, które według tabeli mają 44 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Dziękuję. To już wiem mniej więcej czym się kierować. Mam do wymiany całą garderobę (krawcowa odradziła zmniejszanie wszystkich marynarek i garniturów jakie posiadam). To będzie mordęga zakupowa O, podpytam jeszcze o SuSu, choć nie wierzę, że cokolwiek da się na mnie dobrać. Ale to już w dedykowanym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykarni Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Szanowni, możecie polecić second hand w Warszawie, gdzie jest szansa znaleźć np. nieformalny krawat (knit, wełna) lub inne dodatki? Albo po prostu jakiś second hand godny polecenia, tzn. taki, gdzie są jakieś męskie ubrania oprócz jeansów i sportowych kurtek. Pozdrawiam, Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Dziękuję. To już wiem mniej więcej czym się kierować. Mam do wymiany całą garderobę (krawcowa odradziła zmniejszanie wszystkich marynarek i garniturów jakie posiadam). To będzie mordęga zakupowa O, podpytam jeszcze o SuSu, choć nie wierzę, że cokolwiek da się na mnie dobrać. Ale to już w dedykowanym wątku. Chłopie, jak Ty masz całą garderobę do wymiany i chcesz taki proces przeprowadzić (zakładam, że środki się znajdą ), to nie lepiej powoli zacząć się szyć na miarę? Nawet proste MTM, przy Twoich problemach może okazać się zbawienne i oszczędzisz sobie sporo nerwów na próbie dopasowania ubrań. No ok, zamiast dwóch garniturów z SuSu, będziesz miał 1, może 0,75 garnituru (zależy gdzie uszyjesz), ale za to powinien leżeć o wiele lepiej (o ile ktoś nie schrzani roboty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Panowie, Dzisiaj dostałem od babci srebrne spinki, po dziadku. Spinki nie ukrywam, że są piękne ale mocno spatynowane. Macie jakieś pomysły czym je wypolerować, aby odzyskały dawny połysk? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi