Jan Napisano 26 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2011 Mariusz Szaf;)Chyba Schaf kolego, ale Vizatrix i tak do mnie nie przyjdzie, bo przeniósł się już pewnie na inne forum. To była wskazówka dla inteligentnych, gdzie szukac odpowiedzi nieortodoksyjnych w temacie meskiego ubioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot~ Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Ja często należałoby, i czy trzeba, czyścić buty nie noszone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Ja często należałoby, i czy trzeba, czyścić buty nie noszone? Nie trzeba, zwłaszcza jeśli leżą sobie spokojnie w płóciennym worku i się nie kurzą. Raz na jakiś czas można zastosować krem/tłuszcz, by nawilżyć skórę i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 http://torg.pl/attachment.php?attachmentid=275733&d=1324891206 jak się nazywa ta czerwona chusta, ale w waszym żargonie, czy to po prostu chusta ? Gom3zie, http://abreakingnews.com/newsimages/Sno ... -Trump.jpg http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... =tie#p1446 http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... tal#p17755 Polska nazwa to PODKOŁNIERZYK podawałem ją już w któryms z wątków, nie mam czasu teraz szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Ja często należałoby, i czy trzeba, czyścić buty nie noszone? Nie trzeba, zwłaszcza jeśli leżą sobie spokojnie w płóciennym worku i się nie kurzą. Raz na jakiś czas można zastosować krem/tłuszcz, by nawilżyć skórę i tyle. TRZEBA! Raz w roku to absolutne minimum, jeżeli dobrej jakosci buty przechowujemy w bawelnianych workach i w pudelku, w miejscu gdzie utrzymywany jest staly poziom wilgotnosci. Dla 95% populacji wskazana jest dwukrotna konserwacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Mam specyficzną wadę kręgosłupa, która powoduje, że marynarka która jest prosta na moich plecach, kiedy wisi na wieszaku ma fałdę poniżej kołnierzyka, macie pomysł jak z tym zawalczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Mam specyficzną wadę kręgosłupa, która powoduje, że marynarka która jest prosta na moich plecach, kiedy wisi na wieszaku ma fałdę poniżej kołnierzyka, macie pomysł jak z tym zawalczyć? Chyba lepiej żeby fałda była na wieszaku, niż na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 no tak, ale kiedy ściągam z wieszaka to ślad fałdy pozostaje - coś jak koszula w której zaprasujemy zagniecenie. Widać, że była fałda, chociaż jej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Mam specyficzną wadę kręgosłupa, która powoduje, że marynarka która jest prosta na moich plecach, kiedy wisi na wieszaku ma fałdę poniżej kołnierzyka, macie pomysł jak z tym zawalczyć? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale może jakieś dodatkowe wypełnienie (taki "garbek") na wieszaku? Chodzi mi o miejsce pokazane na dołączonym rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 TRZEBA! Raz w roku to absolutne minimum, jeżeli dobrej jakosci buty przechowujemy w bawelnianych workach i w pudelku, w miejscu gdzie utrzymywany jest staly poziom wilgotnosci. Dla 95% populacji wskazana jest dwukrotna konserwacja. Immune, forumowicz kot zapytał o czyszczenie. Czy należy regularnie czyścić buty, które leżą sobie w płóciennym worku na półce? Ja napisałem, że nie, że nie trzeba, od czasu do czasu trzeba je tylko jakoś nawilżyć/natłuścić, np. kremem do skór lub dubbinem. Czy się ze mną nie zgadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Wieszak bespoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Mam wieszaki z takim zgrubieniem - i efekt ten sam. Niech będzie i wieszak bespoke, tylko skąd go wziąć? Iść do tartaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Panowie, czy ta dyskusja jest na serio? Przecież wystarczy wziąć dowolny wieszak, trochę pianki (albo styropianu), obrobić/dopasować, wypełnienie umocować do wieszaka jakąś taśmą, w razie konieczności (pianka) profilując naciskiem taśmy i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Panowie, czy ta dyskusja jest na serio? Przecież wystarczy wziąć dowolny wieszak, trochę pianki (albo styropianu), obrobić/dopasować, wypełnienie umocować do wieszaka jakąś taśmą, w razie konieczności (pianka) profilując naciskiem taśmy i już. Pomysłowy Dobromir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Panowie, czy ta dyskusja jest na serio? Przecież wystarczy wziąć dowolny wieszak, trochę pianki (albo styropianu), obrobić/dopasować, wypełnienie umocować do wieszaka jakąś taśmą, w razie konieczności (pianka) profilując naciskiem taśmy i już. Pomysłowy Dobromir Mak Gajwera się oglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 W sieci znajduje się pełno zdjęć z czasów przedwojennych, wojennych i niedługo-powojennych (do lat 50?) wielu panów, którzy noszą do garniturów i krawatów frakowy (tak to się chyba nazywa?) kołnierzyk. Zwróciłem na to uwagę, gdyż niedawno sam widziałem mężczyznę, który właśnie taki kołnierzy nosił do zwykłego garnituru. Chciałem się zapytać, czy coś takie jest obecnie dopuszczalne, bo nie ukrywam, iż troszkę mi się to podoba (jako mała odmiana). Doktor Kirloy mawiał, że uważa iż wszystko co było dawniej stosowane (oprócz lat 60, 70 i 80) uważa za poprawne. Chciałem się dopytać, czy tak jest i tym razem. Poniżej znalezione na szybko przykłady, A. Einstein (zm. 1955 r.) i G. Narutowicz (zm. 1922 r.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Rozumiem, że moje zdanie się tutaj nie liczy. Jeżeli jednak, to uważam, że tak, jest to dopuszczalne, ale tylko do, ma się rozumieć, bardziej formalnych garniturów. Poza tym, zapomniałeś o jednym z największych popularyzatorów frakowych kołnierzyków z garniturami: http://www.tumblr.com/photo/1280/12346108459/1/tumblr_lu59lfJwlc1qgrla1 Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Dziękuję . Właśnie na Twoje zdanie czekałem! Poszukując informacji natknąłem się na to co pisałeś (że wszystko stosowane kiedyś oprócz lat 60, 70 i 80 można uznawać za poprawne) ale chciałem się zwyczajnie upewnić, czy dotyczy to również tej sytuacji . Posiadam jedną koszulę z takim kołnierzykiem, jednak niezwykle rzadko miewałem okazję by ją nosić . Już teraz wiem, że nie muszę tak się wzbraniać . A bardzo mi się podoba takie połączenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Przypominam, że najlepszy byłby w tym (i każdym innym) wypadku kołnierzyk doczepiany. Poza tym, można uznawać za poprawne "stylizacje" z lat 60., 70. i 80., po prostu nie zaliczają się do klasycznej męskiej elegancji. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Planuję zlecić uszycie trzyczęściowego granatowego garnituru z dwurzędową kamizelką. Marynarka będzie jednorzędowa, a garnitur będę nosił kompletny. Pytanie: Czy błędem będzie uszycie marynarki z 2 szlicami z tyłu do dwurzędowej, dość formalnej, kamizelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Nie, nie będzie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Dr Kilroy, znasz może jakieś ciekawe sklepy gdzie dostanę koszule z odczepianymi klasycznymi kołnierzykami? Trochę szukałem w internecie i niestety nie znalazłem wiele ofert. W polskich sklepach termin odczepianego kołnierzyka chyba w ogóle nie istnieje. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam Lucru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Proszę bardzo: Darcy Clothing Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Wielkie dzięki. Wiesz coś może o kolorowych, gładkich koszulach z takimi kołnierzykami? W ofertach tego sklepu przeważają koszule w paski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 28 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2011 Witam, Ma ktoś może te prawidła http://allegro.pl/prawidla-cedrowe-znak ... 79123.html i może coś o nich napisać? Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi