hinderyt Napisano 14 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2015 Dziękuję. Co dokładnie mam czuć w dotyku, nie znam się na tym.... Jaka ma być podszewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 14 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2015 Podszewka winna być z wiskozy. Jeśli masz 3k na wydanie, a i tak szukasz RTW, to ja bym na Twoim miejscu kupił dwa garnitury z SuitSupply - jeden granat, drugi szary. I już masz co najmniej 4 zestawy na upartego - dwa garnitury, jeden granatowe spodnie + szara marynarka, drugi szare spodnie + granatowa marynarka. A jeśli boisz się rozmiarów - cóż, samolot last minute do amsterdamu i w parę godzin z zakupami i powrotem się wyrobisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Czy ktoś z Państwa użytkuje lniane spodnie z szelkami? Jeżeli tak, to czy jest to "bezpieczne" dla materiału i czy ewentualnie spodnie w miejscach przyszycia guzików zostały czymś wzmocnione? Szukam praktyków z długim stażem, nie teoretyków zagadnienia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Jeżeli guziki masz od wewnątrz to i tak guzik trzyma się na tasiemce stanowiącą konstrukcję pasa i materiał nie ma znaczenia. W dobrych spodniach ta tasiemka jest złożona z paru warstw i wewnętrzna nie jest zszyta na amen z materiałem spodni. Ma to swoje zastosowanie przy użytkowniku spodni - naprężenia w końcu powodują pękanie łączeń, ale na poziomie dwóch tasiemek - materiał nie jest w ogóle narażony na naprężenia, a złączyć na nowo można samodzielnie domu (operacje prosta jak przyszycie guzika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Podszewka winna być z wiskozy. Jeśli masz 3k na wydanie, a i tak szukasz RTW, to ja bym na Twoim miejscu kupił dwa garnitury z SuitSupply - jeden granat, drugi szary. I już masz co najmniej 4 zestawy na upartego - dwa garnitury, jeden granatowe spodnie + szara marynarka, drugi szare spodnie + granatowa marynarka. A jeśli boisz się rozmiarów - cóż, samolot last minute do amsterdamu i w parę godzin z zakupami i powrotem się wyrobisz ok dzięki, z lantier to mam rozmiar super slim 176/96/82(84) i jest na mnie idealny, jaki będzie z suitsupply dobry rozmiar porównywalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Trudno jednoznacznie porównać, ponieważ SuitSupply ma bardziej dopasowane kroje. Ja mam Lantier/Vistula 182/96/82, SuitSupply 46. Rękawy czasami wymagały wydłużenia, marynarki są chyba nieznacznie krótsze. Na tej podstawie sądzę, że dla Ciebie też może być dobry 46. To oczywiście zależy od modelu. W moim przypadku to Lazio i Havana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 ok dzięki, z lantier to mam rozmiar super slim 176/96/82(84) i jest na mnie idealny, jaki będzie z suitsupply dobry rozmiar porównywalnie? 44-46, zależy od modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Look Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Pisząc pierwszego posta na forum chciałbym się przywitać, zatem - dzień dobry. Miło mi dołączyć do grona forumowiczów zainteresowanych tematem męskiej elegancji. Pisanie na forum zacznę od krótkiego pytania, poprzedzonego gruntownym przewertowaniem archiwalnych postów. Jestem w trakcie poszukiwania codziennej torby do pracy, niestety nie mam ogromnego budżetu na ten wydatek, a chciałem kupić coś "porządniejszego". Myślę, że jest to problem wielu początkujących osób, powoli zyskujących świadomość jakości produktów i wartości jaką ona niesie, jednocześnie nie posiadających jeszcze budżetu pozwalającego na realizowanie dowolnych zakupów. Wracając do meritum, dwie firmy przykuły moją uwagę jako posiadające co najmniej kilku zwolenników, głównie ze względu na ich cenę względnie adekwatną do jakości. Mowa o firmie SlowBag oraz BarellyBags. Z tego co wyczytałem nie jest to jakaś wyższa półka jakościowa, jednak w porównaniu do konkurencji nie wypadają tak źle. Wstępnie spodobały mi się dwa modele: http://www.slowbag.pl/produkt/slow-spot-czarny-karmel oraz https://www.barellybags.pl/product/Torba-Dakota/?id=71 Jednak nie jestem jeszcze pewny czy produkty te warte są swej ceny i czy przemawiają do mnie na tyle by wydać na nie pieniądze. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Może spojrzeć na ofertę innego sklepu? Tylko którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Zakładam, że będziesz nosił tą torbę w zestawie z marynarką. Jeżeli tak, to szukałbym raczej czegoś z uchwytem pozwalającym nosić teczkę w ręce, a nie tylko na ramieniu. Ponadto wybrałbym jednak kolor brązowy. Miałem kiedyś BarellyBags: https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Dark-Brown/?id=25 Przeszkadzało mi, że na skórze widać było każde zadrapanie. Tak już mają teczki usztywniane. Dlatego wolę miękkie torby. Ponadto ta konkretna teczka jest dość ciężka, więc noszenie w niej laptopa 15,6 cala z zasilaczem było trochę uciążliwe. Samo wykonanie teczki jest w porządku, skóra przypomina trochę nobuk, nie ma połysku. Z produktami SlowBag nie miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Look Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Na tę chwilę ilość marynarek w mojej garderobie jest bardzo skromna, toteż na codzień (zwłaszcza w cieplejsze dni) chodzę jedynie w koszulach. Jako, że do pracy dojeżdżam ponad godzinę komunikacją miejską szukam raczej czegoś z możliwością noszenia również na ramieniu - stąd propozycje które znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Pisząc pierwszego posta na forum chciałbym się przywitać, zatem - dzień dobry. Miło mi dołączyć do grona forumowiczów zainteresowanych tematem męskiej elegancji. Pisanie na forum zacznę od krótkiego pytania, poprzedzonego gruntownym przewertowaniem archiwalnych postów. Jestem w trakcie poszukiwania codziennej torby do pracy, niestety nie mam ogromnego budżetu na ten wydatek, a chciałem kupić coś "porządniejszego". cześć, zobacz Vistulę, ich torby są dość sensowne (np. Silvano), a budżetowo podobne. Mam od nich jedną sprzed 2 lat i ogólnie jestem zadowolony, choć uchwyt się lekko rozszedł (skóra w miejscu styku z dłonią), ale nie przeszkadza to w codziennym użytkowaniu. W środku jest sporo kieszeni, organizer na długopisy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megasite Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Proszę o propozycje ubioru męskiego pana młodego na tzw. poprawiny. Mile widziane linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 jak już po ślubie to raczej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Proszę o propozycje ubioru męskiego pana młodego na tzw. poprawiny. Mile widziane linki. Granatowy/ciemnoszary garnitur? Jeśli ów Pan młody miał taki na ślubie, to na poprawinach jest w tym samym stroju (zmienia tylko koszulę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calth Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kamizelka. Niestety, mój budżet jest dosyć ograniczony, chciałbym wydać maksymalnie około 200 zł na nią. Niestety, po przeszukaniu sporej ilości sklepów nie udało mi się znaleźć kamizelki w tej cenie. Wiem, że Poszetka ma kamizelki w swojej ofercie, lecz niestety cena jest dwukrotnie większa niż mój budżet. Stąd moje pytanie: czy jestem w stanie gdzieś dostać kamizelkę w tej cenie? Chodzi mi o zwykłą kamizelkę, do noszenia z koszulą, bez konieczności zakładania marynarki. Może orientuje się ktoś, czy w TK Maxx w Katowicach byłbym w stanie jakąś wyhaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 W TK Maxx czasami są, ale jak to w tym sklepie - pojedyncze egzemplarze, krótkie serie z ograniczoną rozmiarowka. Musisz mieć szczęście albo być cierpliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kamizelka. Niestety, mój budżet jest dosyć ograniczony, chciałbym wydać maksymalnie około 200 zł na nią. Niestety, po przeszukaniu sporej ilości sklepów nie udało mi się znaleźć kamizelki w tej cenie. Wiem, że Poszetka ma kamizelki w swojej ofercie, lecz niestety cena jest dwukrotnie większa niż mój budżet. Stąd moje pytanie: czy jestem w stanie gdzieś dostać kamizelkę w tej cenie? Chodzi mi o zwykłą kamizelkę, do noszenia z koszulą, bez konieczności zakładania marynarki. Może orientuje się ktoś, czy w TK Maxx w Katowicach byłbym w stanie jakąś wyhaczyć? W M1 w Czeladzi niedawno były fajne kamizelki Tagliatore po 129zł, rozmiary 50 i 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Podszewka winna być z wiskozy. Jeśli masz 3k na wydanie, a i tak szukasz RTW, to ja bym na Twoim miejscu kupił dwa garnitury z SuitSupply - jeden granat, drugi szary. I już masz co najmniej 4 zestawy na upartego - dwa garnitury, jeden granatowe spodnie + szara marynarka, drugi szare spodnie + granatowa marynarka. A jeśli boisz się rozmiarów - cóż, samolot last minute do amsterdamu i w parę godzin z zakupami i powrotem się wyrobisz a w RC są jeszcze jakieś dobre marki, zbliżone cenowo i jakościowo do SuitSupply? Albo w ogóle gdzieś w Katowicach, RTW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 a w RC są jeszcze jakieś dobre marki, zbliżone cenowo i jakościowo do SuitSupply? Albo w ogóle gdzieś w Katowicach, RTW ? Cenowo niestety nic nie zbliża się do SuSu, zwłaszcza w RC. Za przyzwoitą jakość, choć bardziej tradycyjne kroje, trzeba tam zapłacić powyżej 2-2500 zł. (oczywiście mowa o cenach regularnych) Oscar Jacobson, Carl Gross, H. Boss itd., itp. Moim zdaniem, często nie są warte swojej ceny. Mam garnitury wszystkich wyżej wymienionych i SuSu starcie to wygrywa. Nie tyle ceną, co nawet samym wykończeniem. P.S. Na marginesie, mam wrażenie, że H. Boss kupiony w Polsce vs kupiony np. w Paryżu czy Berlinie, to dwa różne produkty. Ja kupowałem w Polsce, ale "macałem" w sklepach za granicą. U nas często jakby druga jakość. Stąd moje mieszane odczucia W RC polecam promocje, bywają do -70%. Wtedy można w cenie standardowego Bytomia czy Vistuli, wyhaczyć garniak z bardzo dobrej tkaniny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Najlepszy/najładniejszy portfel do 100zł to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Cenowo niestety nic nie zbliża się do SuSu, zwłaszcza w RC. Za przyzwoitą jakość, choć bardziej tradycyjne kroje, trzeba tam zapłacić powyżej 2-2500 zł. (oczywiście mowa o cenach regularnych) Oscar Jacobson, Carl Gross, H. Boss itd., itp. Moim zdaniem, często nie są warte swojej ceny. Mam garnitury wszystkich wyżej wymienionych i SuSu starcie to wygrywa. Nie tyle ceną, co nawet samym wykończeniem. P.S. Na marginesie, mam wrażenie, że H. Boss kupiony w Polsce vs kupiony np. w Paryżu czy Berlinie, to dwa różne produkty. Ja kupowałem w Polsce, ale "macałem" w sklepach za granicą. U nas często jakby druga jakość. Stąd moje mieszane odczucia W RC polecam promocje, bywają do -70%. Wtedy można w cenie standardowego Bytomia czy Vistuli, wyhaczyć garniak z bardzo dobrej tkaniny. OJ to przynajmniej 1 półka wyżej od Carl Gross. Generalnie, OJ ma świetne materiały, atrakcyjne wzornictwo i dobre wykończenie. Niestety, rzadko dobrze na mnie leżą, ale to już kwestia indywidualna (sylwetka i preferencje). Co do porównania OJ z SS - na pewno na zbliżonym poziomie, przy czym porównując rzeczy, które posiadam, te od OJ są lepiej wykonane (użytkuję 3 marynarki i koszulę). Oczywiście - polecam, jak powyżej, przeceny -70%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 OJ to przynajmniej 1 półka wyżej od Carl Gross. Generalnie, OJ ma świetne materiały, atrakcyjne wzornictwo i dobre wykończenie. Niestety, rzadko dobrze na mnie leżą, ale to już kwestia indywidualna (sylwetka i preferencje). Co do porównania OJ z SS - na pewno na zbliżonym poziomie, przy czym porównując rzeczy, które posiadam, te od OJ są lepiej wykonane (użytkuję 3 marynarki i koszulę). Oczywiście - polecam, jak powyżej, przeceny -70%. Masz rację. OJ jest lepiej wykonany i wykończony niż pozostałe przeze mnie wymienione. Ja mam garnitur z linii Sartorial (czy jakoś podobnie) i jest bardzo przyzwoity. Faktycznie świetny materiał i brak sterczących nitek Nabyłem go -50% w RC, ale to rzadkość (był ostatni). OJ raczej nie "dożywa" wyprzedaży w RC, przynajmniej w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Kilka pytań stylistycznych przerzuciłem do Poradni: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3694-forumowa-poradnia-stylistyczna/page-209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Panowie jeśli zamawiam z orientuhren.de dostałem numery BLZ , IBAN i i BIC/SWIFT . W przelewach zagranicznych na BZWBK mam tylko możliwość wpisania numeru konta, adresata i nic więcej. Przelew dojdzie bez tego ? Pytam bo jestem ciemny w tych sprawach, pierwszy przelew zagraniczny z mojej stronyAlbo może byłby ktoś taki dobry i bym zadał mu pare pytań na priv związanych z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Dojdzie. Pytaj śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi