Anachronis Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Panowie, Kupilem ostatnio koszule u Millera i wszystko byloby super (bardzo dobrze dopasowana, dobry material i wykonczenie), gdyby nie to, ze wylogi sa tak masywne, ze wychodza poza klapy marynarki i sa ogolnie po prostu zbyt duze, szczegolnie do mojej stosunkowo drobnej twarzy. Zatem czy da sie zmniejszyc wielkosc wylogow kolnierza w koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Co to znaczy wychodzą? Obawiam się, że przeróbka klejonego kołnierza będzie niemożliwa lub nieopłacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Zrobie zdjecie i wrzuce wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Wymiana kołnierza to powinien być koszt rzędu 20 zl na całkowicie nowy, zapytaj Tomka Zazdroszczę w sumie problemu, ja zawsze wybieram największy kolnierzyk jaki jest a i tak wolałbym przeważnie lekko większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Dostaniesz ode mnie za piwo Odezwij się po weekendzie. Masz tego więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Wymiana kołnierza to powinien być koszt rzędu 20 zl na całkowicie nowy, zapytaj Tomka Zazdroszczę w sumie problemu, ja zawsze wybieram największy kolnierzyk jaki jest a i tak wolałbym przeważnie lekko większy Tomka? W sensie Tomasza Millera? Nie bardzo wiem jaki ma nick na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Tomka? W sensie Tomasza Millera? Nie bardzo wiem jaki ma nick na forum. Hmmm... policja forumowa powinna Cię aresztować za ignorancję, biorąc pod uwagę 185 postów Nick Tomka: 4inHand 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Hmmm... policja forumowa powinna Cię aresztować za ignorancję, biorąc pod uwagę 185 postów Nick Tomka: 4inHand A cos wlasnie podobnego kojarzylem Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Elegancki Mężczyzna, ale lepiej, zamiast na stronę (o którą swego czasu była tu niezła burza ), udać się do sklepu stacjonarnego w Warszawie obok Dworca Centralnego. W cenie, jeśli dobrze pamiętam, ok. 60-70 zł dostaniesz krawat, który nie będzie poliestrowy. Niestety, co do knitów nie ma podanego składu na stronie. Z oczywistych względów (miejsce zamieszkania) stolica odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Niestety, co do knitów nie ma podanego składu na stronie. Z oczywistych względów (miejsce zamieszkania) stolica odpada Niestety, strona jest bardzo kiepska. I faktycznie nie wszystko, co u nich widzialem, bylo z naturalnych surowcow. Jednoczesnie w podanych cenach nie widzialem zadnego knita, ktory nie bylby bawelniany (oczywiscie jedwab to nie ten przedzial cenowy). PS. Wybaczcie brak polskich znakow, cos mi sie tu stalo z klawiatura i nie wiem, co wcisnalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Lniana marynarka w cenie niższej niż w SuitSupply (najlepiej sporo niższej, bo kasy mało, a pocę się jak nie powiem co ) i bez poliestrowej podszewki - w ogóle możliwe? Od razu uprzedzę: Massimo odpada, bo geniusze nie mają wydłużanych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Panowie... Manekiny prasujące jak Siemens dressman niszcza koszule czy nie ? Prasował ktoś kiedys czymś takim ? Jak wrażenia ? czasowo i jakościowo bo na wielu filmach na YT koszule dalej wygladają slabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Czy macie Panowie jakieś ciekawe zdjęcia, linki do sklepów z zestawem koordynowanym granatowe spodnie w kant + szara marynarka. Jak wpisuje w google zestaw koordynowany to wyskakują zdjęcia granatowa marynarka + szare spodnie. Szukam inspiracji do zakupu szarej marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Takie zestawienie może być ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Dzięki Panie Irku o coś takiego mi chodzi. Szukam inspiracji dla marynarki poniżej. http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-65964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 @Bartek 00 - wejdź na pinterest.com i wpisz frazę "grey blazer men" Kilkaset wyników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 @ Hargin dzięki za podpowiedź a co do samej marynarki z Vistuli co wklejałem link wcześniej, możecie ocenić czy nadaje się do połączenia z granatowymi wełnianymi spodniami w kant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 a co do samej marynarki z Vistuli co wklejałem link wcześniej, możecie ocenić czy nadaje się do połączenia z granatowymi wełnianymi spodniami w kant? w zbiorze "granatowe wełniane spodnie w kant" mieści się dziesiątki wariantów uwarunkowanych m. in.rodzajem wełny, gęstością splotu, fakturą, odcieniem czy krojem. Ciężko wyrokować, ale bardzo formalne raczej nie przypasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Niby wszystko fajnie (tkanina, funkcjonalne guziki), ale jakoś tak 'kwadratowo'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Na tych modelach Vistuli nic nie wygląda dobrze Inna sprawa, że te łaty średnio pasują - mogli sobie darować ten "upiększacz" lub zaprojektować go jako mniej kontrastowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 @Hargin - Generalnie chodzi mi o odwrócenie klasycznego zestawu koordynowanego. Spodnie granatowe, matowe z fakturą + szara marynarka z nakładanymi kieszeniami. @ Kowal - marynarka od razy idzie do krawcowej ( wyjęcie poduszek + taliowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur S. Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Panowie... Manekiny prasujące jak Siemens dressman niszcza koszule czy nie ? Prasował ktoś kiedys czymś takim ? Jak wrażenia ? czasowo i jakościowo bo na wielu filmach na YT koszule dalej wygladają slabo Mam od wielu lat i jestem zadowolony, ale potrzebuję około 10 koszul w tygodniu. Raczej nie kupiłbym dressmana, gdybym nie nosił koszul czesto. Dressman suszy mokre koszule wyjęte z pralki w ciągu kilku minut, ja zawsze je jeszcze poprawiam żelazkiem. Mi to odpowiada, bo nie wyobrażam sobie tradycyjnego suszenia co tydzień 10 koszul. Moim zdaniem Dressman nie niszczy koszul, a na pewno nie tak bardzo jak żelazko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Jako, że wreszcie Bytom i Vistula wypuściły w tym sezonie marynarki w rozmiarze 182/96, może uda mi się wybrać coś dla siebie. Co prawda mam 192cm wzrostu, ale jak przymierzam marynarkę taty (również z Bytomia) w tym rozmiarze to jest nieźle.Co do marynarki to będzie moja pierwsza marynarka nieformalna, którą chciałbym nosić raczej na co dzień na uczelnie, najczęściej w zestawie z dżinsami, jasnymi chino, od święta z szarymi spodniami z wełny. Udało mi się upatrzyć takie dwa modele (niestety wybór w tym rozmiarze jest niewielki): - http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-68856 - http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-be1-02-36a-222-k-3348-16947-p Jak myślicie, która byłaby lepsza (nawet jeśli to wybór między sodomą, a gomorą ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Dzięki Panie Irku o coś takiego mi chodzi. Szukam inspiracji dla marynarki poniżej. http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-65964 Zdecydowanie odrzuciłbym zakup tej marynarki,a szczególnie do spodni w kant.Rozkładają ja te przepiękne laty na łokciach . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Łaty oczywiście do odprucia, poduszki do wyjęcia a marynarka do wytaliowania. Mam duży problem z doborem marynarek(wzrost 190cm, klatka 120cm, pas 90cm i rozbudowane barki) więc wszystkie lądują u krawcowej do przeróbek (ten temat moja krawcowa ma ogarnięty). Pytanie czy ta tkanina,faktura i kolor pasują do matowych granatowych spodni w kant? Do ciemnych dżinsów i chino też bym chętnie założył, ale czy będzie pasować tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi