Misza Napisano 25 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2014 To zalezy, w jakim miejscu go przyszyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlainChandler Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Koledzy, pytanie z motywem świątecznym: zakupione pod choinkę dla seniora Herringi Knightsbridge w tęgości G są sporo za długie i jednocześnie za małe przy podbiciu (przyszwa brzydko się rozchodzi). Czy możecie polecić jakiś model wiedenek dla osób z wysokim podbiciem (najlepiej w podobnym przedziale cenowym)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Scarosso ma raczej standardową rozmiarówkę? Zwykle noszę 45 (wkładka 29,5cm), w przypadku Scarosso wypadam dokładnie pomiędzy 45 i 46, co wybrać w takim układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam100 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Do czego służy taki kawałek skóry wewnątrz marynarki? Zapewne od wewnętrznej strony kołnierza masz guziki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Da się gdzieś kupić muchę bez żadnych metalowych instalacji w postaci haczyków, karabinków, oczek i tym podobnych ? Chcę taką: http://eleganckipan.com.pl/muszki/1685-bordowa-mucha-jedwabna-wiazana-w-biale-kropki.html# ale wydaje mi się, że tu tez są te cuda, bo w opisie jest "płynna regulacja rozmiaru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteShirt Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Zapewne od wewnętrznej strony kołnierza masz guziki. pozdrawiam Oczywiście - dziękuję, nie wpadłbym na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Czy jest możliwość aby poszerzyć marynarkę w talii? Mówi się zawsze o taliowaniu a jak to jest w drugą stronę? Mam minimalnie za bardzo wytaliowaną marynarkę i po zapięciu górnego guzika opina mnie i robi się delikatna rozgwiazda czy jak to się tam zwie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Jasne, że tak. O ile jest zapas tkaniny i po rozpruciu na materiale nie pozostaną ślady. W przypadku większości marynarek sklepowych nie ma takiej możliwości lub jest ona znacząco ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Da się gdzieś kupić muchę bez żadnych metalowych instalacji w postaci haczyków, karabinków, oczek i tym podobnych ? Chcę taką: http://eleganckipan....le-kropki.html# ale wydaje mi się, że tu tez są te cuda, bo w opisie jest "płynna regulacja rozmiaru" Najprościej będzie skontaktować się z przedsiębiorstwem MM Krawaty w Warszawie i zwyczajnie zamówić muchę na wymiar. Pewnie w zagranicznych sklepach jest opcja MTM dla much, ale to będzie kosztowało taczkę hajsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Misza dziękuję! Garnitur szyłem w Bytomiu wiec może coś da się zrobić ktoś korzystał z usług krawieckich poszetka.com? Tutaj trzeba dobrego krawca czy taki średniej klasy tez sobie poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Scarosso ma raczej standardową rozmiarówkę? Zwykle noszę 45 (wkładka 29,5cm), w przypadku Scarosso wypadam dokładnie pomiędzy 45 i 46, co wybrać w takim układzie? Mam również stopę 29,5 cm i rozmiar trzewików 45 leży idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Nie jest to skomplikowana sprawa. zakład nie musi być renomowany i drogi, najlepiej jednak, żeby byl z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2014 Post o fraku w trzecim pokoleniu usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JayJay Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 http://bytom.com.pl/garnitury-promocja,garnitur-tokyo-2-209-k-1999-10373-p - jak ocenicie ten garnitur w aktualnej cenie? W zamyśle garnitur przede wszystkim na ślub, później również okazyjne konferencje, spotkania bardziej formalne. Dzisiaj idę mierzyć, ale chciałem przy okazji prosić o ogólną opinię nt samego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Wg mnie ma nietypowe ostre klapy (jak dla mnie za wąskie, powinny być nieco szersze jednak o jakieś 2 cm przynajmniej), jedno rozcięcie nadaje mu mniej formalny charakter, to stebnowanie nie przypadło mi do gustu oraz ukośne kieszenie w spodniach. Kolor podoba mi się, widziałem go także na żywo w czasie jednego ze spacerów i wyglądał nawet fajnie. Podsumowując, gdyby nie pojedyncze rozcięcie, zbyt wąskie klapy i kieszenie w spodniach to może i sam bym się w niego wyposażył. Warto zwrócić także uwagę na materiał, 2% elastanu, może mało, może dla niektórych dużo i powinien być 100-procentowo wełniany, kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 W skrócie: nie nadaje się na okazje, które wymieniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JayJay Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 A http://bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,garnitur-florence-4-124-k-702-4249-p ? Klapy chyba trochę szersze, 100% wełna, ale też jedno wcięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Jeśli szukać w Bytomiu, może zamiast proponowanego przez Ciebie Florence-4. wybierz Florence-5, jest nieco jaśniejszy i ma boczne rozcięcia, ewentualnie dołóż nieco pieniędzy i sprawdź ten lub Milano-1, bądź jeśli czas nie goni może opcja Szyty na zamówienie Cię zadowoli (np. proponowana przez Mr Vintage'a tkanina NS 05). Pochodź też po innych sklepach z garniturami - Vistula, Lavard, Lancerto, etc., lub jeśli masz możliwość poszukaj po outletach. Możesz też sprawdzić SuitSupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Zajrzyj do Próchnika - ja kupiłem wełnę 100% 140's w ciemnym granacie (dużo ciemniejszym niż Florence-5 z linku wyżej) za 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 W niektórych galeriach są sklepy Tiffi (związany jest chyba z Próchnikiem, bo można tam kupić ich koszule, krawaty). Kupiłem tam granatowy garnitur 100% 140's wełny w kolorze granatu za 649 zł i dostałem jedwabny krawat za 1 zł do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JayJay Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Florence 5 znacznie za jasny dla mnie. Tokyo niezły, chociaż klapy faktycznie aż dziwnie wyglądają. Milano tez akurat mierzyłem i chyba najkorzystniej wyszedł. Dzisiaj raz jeszcze idę porozmawiać o szyciu - zobaczymy co z tego wyjdzie. Do Próchnika i innych marek zajdę jeszcze raz, chociaż już chodziłem i przyznam się, że Bytom i Albione wyszły najlepiej. Vistula w tym przedziale cenowym nie zrobiła na mnie wrażenia, Próchnik miał dość maly wybór w granatach, podobnie Lavard. SuitSupply jakoś sie obawiam i chyba wolałbym kupic coś po przymierzeniu, zwłaszcza, że widzę jak ogromne różnice sa w dopasowaniu niby takiego samego rozmiaru. Jeszcze jedno pytanie, czy kieszenie bez patek, zamknięte klapy, brak stebnowania i dwa rozcięcia będą się nadawały zarówno do użycia garnituru na okazję formalną - ślub, jak i na spotkanie biznesowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Moim zdaniem, będzie się nadawać, możesz obniżyć jego formalność za pomocą dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Szal powinienem kupić jak najbardziej uniwersalny/stonowany/bezpieczny, czy może być bardziej wyróżniającym się dodatkiem (innego koloru, np. bordowy lub jakaś kontrastowa krata) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Kazda odpowiedz jest dobra. im bardziej wyróżniający tym rzadziej go nos. A najlepiej po prostu systematycznie powiększać kolekcje o jedne i drugie. Bardzo sobie chwałe te droższe i długie z wełny ze sklepu eleganckipan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abigor Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Witam Państwa, czy ktoś może mi pomóc, wskazać mi drogę do kogoś, kto przyjmie zlecenie na wykonanie takiego paska do zegarka ?. Jestem nowy na forum i przyznam, że błądzę trochę. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi