Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Peacoat William Hunt - znaleziony w TKMaxx za 225zł - co myślicie? Te kieszenie mi do końca nie odpowiadają, ale przy tej cenie się wstępnie skusiłem. 80% wełna, 20% poliester, podszewka 65% poliester, 35% rayon; guziki z bawolego rogu.

jak dla mnie bomba. Mam takie w parce N3B i jednym z płaszczów i śmiem twierdzić że to najwygodniejsza opcja dla rąk przy kiepskiej pogodzie gdy nie lubimy nosić rękawiczek (jak Ja) a i przy Twojej bosmance też wyglądają spoko więc ciesz się z wygody użytkowania ;)

Opublikowano

Nie poluj tylko kupuj, na asos.com masz wyprzedaż, sam u nich kupiłem jakiś czas temu  :)

Co się tyczy kaszkietu, wszystko zależy od reszty ubioru, ale granatowy na pewno będzie pasował. Ja do popielatej bosmanki noszę głównie popielaty (o ton ciemniejszy niż ona) tweedowy kaszkiet w delikatną kratę od Tomka Milera.

Opublikowano

Zapytaj Tomka, bo mogę się mylić w sprawie tych nauszników, ale jeżeli chcesz dobrać nakrycie głowy do bosmanki to tweedowy kaszkiet będzie moim zdaniem pasował bardziej niż kaszmirowy, który bardziej pasuje do płaszcza. A kaszkiety tweedowe mają nauszniki, mam dwa i jestem więcej niż zadowolony :)

Opublikowano

Kupiłem nieformalną, granatową, bawełniano-lnianą dwurzędówkę (2x6) z kieszeniami wpuszczanymi, jedynym mankamentem jest to, że ma białe guziki. Na jaki kolor je zmienić najlepiej? Myślałem o srebrnych guzikach ze stopką (nie są aż tak pretensjonalne, jak złote, i wydają się bardziej formalne), ewentualnie zwykłych granatowych (ale nie wiem, czy się wtedy nie będzie zbyt "garniturowo"). 

Opublikowano

@niegoslav

Zostaw białe, na pewno dobrze wyglądają w tej marynarce.

@Marcin_L

Zdaje mi się, że nowe obuwie koniecznie powinno się wypastować przed pierwszym użyciem.

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale... Miał ktoś doświadczenie z usuwaniem "żółtych plam" po mixie dezodorant/pot? Zapomniałem zabrać w podróż swojego dezodorantu i ratowałem się tym co się udało dostać pod ręką, popularna marka N*v*a. Po powrocie do domu i 1szym praniu okazało się, że pod pachami zostały ślady i materiał jest inny w dotyku - tak jakby nawoskowany. Spotkałem się z tym 1szy raz, więc poleciałem po Vanisha, ale też nic... Koszuła niestety błękinta...

Opublikowano

Preparat do "zapierania" białych kołnierzyków/rękawów poszukuję. Kiedyś xkoziol coś polecał, ale nie mogę tego wykopać nigdzie...

poza tymi specyfikami  polecanymi przez kolegów możesz też spróbować mydła " biały jeleń "