Shenkt Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Sama impreza jest zorganizowana w raczej dobrej lokalizacji: http://www.hotelveneciapalace.pl/profesjonalne-konferencje-warszawa. Według Twojej wypowiedzi wypada więc biała poszetka, ale chyba zrezygnuje z tvfold'u na rzecz trzech rogów. W przypadku skarpetek miałem raczej na myśli jakiś delikatny, nie rzucający się w oczy wzór na granacie typu małe białe/czerwone kropki, żeby nie były bez wyrazu. Jest jeszcze ta kwestia krawat vs mucha ( oczywiście wiązana). W przypadku któregoś z nich można bardziej zaszaleć z wzorami i/lub kolorem czy może nie ma to większego znaczenia i wybór tego elementu jest zupełnie subiektywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Bal to przede wszystkim zabawa - a na zabawę obowiązuje ubiór elegancki, ale radosny. Kolorowa mucha w np. białe kropki na pewno będzie świetnie się prezentować i równocześnie utrzymywać styl. Ja na takie okazje zakładam zawsze muchę, ale związane jest to m.in. z tym, że krawat noszę dość często, więc nie podkreśla od donośności okazji (chociaż niektórym to nie przeszkadza - np. Tomek Miler na swój ślub założył zestaw z krawatem - wyglądał doskonale). Nie znam żadnych uniwersalnych rad w temacie "wzorzystość krawata a muchy" - zdaj się na swoje poczucie estetyki, a najlepiej wrzuć zdjęcie całości zesstawu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Sugerowałbym, aby unikać przebierania za postacie z filmów lub seriali. W rzeczywistości zazwyczaj wychodzi karykaturalnie, o "fiku-miku" nie wspominając. Uważasz, że jeśli podoba mi się dane zestawienie to już jest wielkie przebieranie ? Nie mam pieniędzy na 15 garniturów i 45 dobrych krawatów więc muszę złożyć jeden zestaw swoich marzeń Więc skąd mam czerpać inspiracje jak nie z tego forum i otaczającego nas świata. Wyszedłem z założenia, że chcę na początek kupić mało a o przyzwoitej jakości. Nie wiem jak wyglądałbym w czerwonym czy granatowym garniturze bo takich nie mierzyłem. Czy to coś złego, że wpadł mi w oko jansoszary garnitur? Fakt moje zestawienie będzie podobne do załączonego zdjęcia ale to chyba nic złego, zwłaszcza, że dobrze się czuję w takich kolorach i "zakochałem się" w tym zestawie gdy go tylko zobaczyłem. Nie czułem takiego pociągu do jego ciemnogranatowych i ciemnoszarych garniturów jak i do bardziej kolorowych krawatów Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Nie ma nic złego w jasnoszarym garniturze. Jest bardzo uniwersalny, a na dodatki nie wydasz majątku jeśli odpowiednio poszukasz - dzięki temu na bazie jednego garnituru stworzysz kilka porządnych stylizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Miłość często jest ślepa. Chcę tylko zwrócić uwagę, że strój należy dobrać do osoby, która go nosi. Przeniesienie filmowej kreacji do rzeczywistości może dać właśnie obraz karykatury. Nie każdemu pasuje to samo. Czasem krawat "fiku-miku", co w tym przypadku rozumiem jako inny niż czarny czy ciemnogranatowy, może uratować zestaw. Jeśli masz fizjonomię filmowego amanta to szanse na powodzenie rosną, jeśli jednak nie jest już tak dobrze - uważaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Dzięki za radę, efekt końcowy zamieszczę niebawem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Wyskoczylo mi weseele znajomych na poczatku zblizajacego sie roku I stwierdzilem, ze swietnie okazja by nabyc dodatkowy garnitur, ktory nie Bedzie nastepnym granatowym I tu problem - wydawalo mi sie, ze w suitsupply byly w tym sezonie bardziej wieczorowe zestawy 3 czesciowe, ale chyba ich juz nie ma lub ja przesadzam z formalnymi wymogami przegladajac te kttore sa. Prosze o poradę... Slub I wesele odbywac sie bedzie popoludniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Jedno ważne zastrzezenie - pytanie jest też kierowane tym, że gdy zaznaczam 3-piece to pokazuje mi mniej garniturów 3-częściowych niż przy ręcznym przeglądaniu. Odwrotnie się dzieje gdy, przykładowo, wybiorę "blue" - pokazuje mi 2 lub 3 modele więcej... Tych 2, 3 niewidziałem przegladajac recznie, a nie mozliwe bym je akurat przeoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 No mają jakieś problemy z wyszukiwarką. Stwierdziłem podobne problemy. Na początku sezonu był Hudson Blue Check - rozsprzedał się praktycznie na pniu i nie ma wznowienia - ja się jeszcze załapałem i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 No tak, oni chyba nie uprawiają polityki związanej z restockami - cierpię z tego powodu, bo po raz kolejny zapomniałem zamówić ich kamizelkę. A wracając do tematu garnituru... Havana brown check nie, ale może burgund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Cześć, ostatnio kupiłem buty Gordon&Bros (takie jak te http://www.zalando.pl/gordon-and-bros-fabian-polbuty-wsuwane-brazowy-gb612c000-o11.html ) i przymierzam sie do zakupu kosmetyków, żeby utrzymać je w dobrym stanie i nie martwić sie jak je odratowywać za jakiś czas. W związku z tym wybrałem kilka produktów z multirenowacji, chciałem się zapytać który kolor renowatora saphir ( http://multirenowacja.pl/renowator-pasta-do-zamszu-i-nubuku-200ml-saphir-renovetine.html ) byłby wg was lepszy, 05 (ciemny brąz) czy 37 (średni brąz). Ma ktoś doświadczenia z tym kolorem zamszu z G&B? który kolor renowatora byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Czy to prawda, ze bedac sredniego wzrostu facetem (176cm) w stylu smart casualowym lepiej darowac sobie marynarki na rzecz koszul? Czytalem gdzies, ze niscy faceci srednio wygladaja w marynarkach, a sam ich troche mam w szafie i nie wiem co o tym myslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 @Anachronis Bzdury. Nic lepiej nie wymodeluje i wyciągnie sylwetki niż dobrze spasowana marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 „Fit is everything” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Czy to prawda, ze bedac sredniego wzrostu facetem (176cm) w stylu smart casualowym lepiej darowac sobie marynarki na rzecz koszul? Czytalem gdzies, ze niscy faceci srednio wygladaja w marynarkach, a sam ich troche mam w szafie i nie wiem co o tym myslec. @Anachronis dobrze spasowana marynarka. Orphan miał na pewno na myśli, że duże "szafiarzy" i innym pseudo specjalistów nie ma pojęcia o dobieraniu proporcji marynarki. Źle dobra na marynarka (za duża, za długa) potrafi z każdego zrobić krasnala - taka dobrze, potrafi wiele poprawić. Upraszczając: zasada mówi, że im mniej cm wzwyż, tym krótsze rzeczy typu płaszcze, kurtki, marynarki być powinny. Ale jest to uproszczenie, tak jak mówię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Przy wyborze rozmiarów w SuitSupply oprócz rozmiarów normalnych są też Long/Short. Czym dokładnie różnią się one od zwykłej rozmiarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Na litość .... masz wszystko napisane na stronie, łącznie z podanymi szczegółowymi wymiarami, a tym samym różnicą między nimi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Panowie, Niewiele znalazłem informacji na temat firmy Doucal's. Czy możecie polecić albo odradzić zakup tych butów? Dostępne na wyprzedaży za 280. Na skórzanej podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Firmę Doucal's na podstawie zdjęcia Barkerów oceniam mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Rozumiem, że marki nie znasz. Wypowie się ktoś rzeczowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2014 Nie znam. Tylko po co prosić o opinię o firmie Doucal's wklejając zdjęcie Barkerów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Nie prosiłem o ocenę zdjęcia tylko marki, ale i tak dzięki. P.S Blog na plus w stosunku do wcześniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 @mrJacob Przeszukaj forum z hasłem Doucals. Pojawi się kilka postów, które może Cię zachęcą lub nie do kupna tych butów. Z moich obserwacji wynika, że ich jakość nie jest stała. Widywałem dość niechlujnie wykończone egzemplarze. Zdecydowałem się na jeden z modeli z szytą podeszwą - akurat taki lepiej wykończony - i po pół roku dość okazjonalnego użytkowania jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Czy płaszcze występują również w wersji z łatami na łokciach tak jak marynarki sportowe? Muszę zatuszować uszkodzenie materiału na łokciu i zastanawiam się nad łatami. Jeżeli można to lepiej w kolorze czy dla kontrastu? Płaszcz to szara dwurzędowa dyplomatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Jeśli uszkodzenie się kwalifikuje sugerowałbym raczej usługi "cerowania artystycznego". Łaty to nie jest dobry pomysł. tylko jeszcze trzeba znaleźć dobre... Moje doświadczenia z tego typu usługami raczej nie napawały optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi