Krzysiek_W Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Ile toto: http://www.berluti.com/en/collections/bags/briefcases/un-jour-2013-1201810858#.VDWhqRbeghU kosztuje w którymś z europejskich sklepów - UK lub FR? W europejskim sklepie Skalpela pewnie z 1500-2000zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Borys, zrób zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Nie mam za bardzo możliwości ale postaram się jutro coś wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Trzecią godzinę nie mogę się zdecydować na kolor poszetki... Jest sobie taka granatowo-szara marynarka windowpane, i dostanie ona w prezencie burgundową szantungową muchę: http://www.poszetka.com/product-pol-1823-MUCHA-Z-SZANTUNGU.html Ale pozostaje kwestia poszetki. Krata jest bordowo/czerwono - żołto - różowa. Już w zasadzie kliknąłem bordowego Paisleya (http://www.poszetka.com/product-pol-1745-paisley.html) ale teraz przyszło mi do głowy, że chyba lepszym wyjściem będzie coś żółtego (grochy na musze i krata marynarki) http://www.poszetka.com/product-pol-1753-kwiaty.html Potrzebne wsparcie, bo nie mogę się zdecydować co lepsze... obie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Koordynację na zdjęciach ciężko ocenić, trzeba przyłożyć i zobaczyć, czasami odcienie się gryzą. Jednak z dostępnych danych mogę stwierdzić, że ja starałbym się jednak zharmonizować kolory - ta druga poszetka to by było zbyt wiele szczęścia na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Ta będzie lepsza: http://www.poszetka.com/product-pol-1747-paisley.html Masz na marynarce kolory granat, czerwień, żółty, więc wybierz poszetkę kontrastową do granatu, lub z przewazajacym motywem czerwieni lub żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Zaawansowana filozofia kupowania poszetki Oczywiście bordowa wydaje się najbezpieczniejszym wyborem, ale z drugiej strony takim zbyt poprawnym. Z kolei ta paisley żółta ma żywszy odcień niż ta z kwiatami i mam wrażenie, że może być zbyt kontrastowa w stosunku do przygaszonej muchy. Ewentualnie poczekać na nową serię poszetek? Bo chyba można się tego niebawem spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Jaki montaż zdjęć W pierwszej chwili pomyślałem, że w końcu kupiłeś 3 poszetki Wg mnie propozycja pierwsza z lewej lub środkowa (bardziej środkowa, ożywia zestaw). Ta ostatnia poszetka na tym zdjęciu faktycznie wydaje się zbyt kontrastowa. Może po prostu biała poszetka? EDIT: Przepraszam, jednak chyba masz te 3 poszetki, mucha jest doklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Ja bym wybrał pierwszą z lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Nie nie... ja jeszcze nie mam żadnej z tych poszetek, ani muchy - doklejone na szybko Białych i ogólnie jasnych mam pod dostatkiem. mosze - tak myślałem, bordo najbardziej bezpieczne Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Hej, szukam we Wrocławiu krawca, który niedrogo skróciłby rękawy w marynarce (skrócenie od strony rękawów gdyż prawdopodobnie byłaby to minimalna korekta). Problemem jest to, że sam nie jestem pewien czy je skracać, więc byłoby dobrze gdyby krawiec znał się na tym i sam stwierdził czy jest sens skracać rękawy czy też nie (ewentualnie może któryś z forumowiczów przebywających we Wrocławiu byłby w stanie poświęcić mi chwilę i doradzić? ). Ponadto, czy jesteście w stanie polecić pralnię również na terenie Wrocławia (garnitur)? http://zapodaj.net/c...220988.png.html Zdjęcie robione z poziomu dłoni. Osobiście wydaje mi się, że rękawy są do skrócenia. Ziarnko niepewności zasiała we mnie Szanowna Pani z Vistuli, która stwierdziła, że rękawy są dobre (wiem, że sprzedawcom nie zawsze można ufać ). Poza tym, liczę się z faktem iż, problem może leżeć po stronie krótkich rękawów od koszuli (mam 183cm a więc niestety trafiam w dziurę w rozmiarówce Wólczanki, z której to firmy mam większość koszul). Proszę o poradę propo rękawów i ponawiam pytanie o ewentualnego NIEDROGIEGO krawca i pralnię na terenie Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Rękawy są dobre... do skrócenia. Mankiet koszuli, opierający się na nadgarstku, powinien wystawać na ok. 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Pani z Vistuli stwierdziła, że są dobre, żeby Ci ten garnitur sprzedać - pewnie się bała, że jak Ci powie, że trzeba skracać u krawca, to uznasz że za dużo zachodu i pójdziesz szukać gdzie indziej. Albo po prostu nie wiedziała. Jeśli chodzi o krawca - ja korzystałem/korzystam z Pętelki (ul. Prosta), ale nie mogę tego znaleźć w internecie nigdzie. Skierowali mnie tam z butiku Tombolini w Piazza di Moda. Generalnie Pani Jadwiga, która tam pracuje bardzo ładnie poprawiła moje rękawy (zamieszczałem tu na forach nieudane skracanie rękawa - przesunięto guzik, ale nie odtworzono szwów). Przesuwa wszystkie guziki, odtwarza szwy itd. Co do ceny, trudno mi niestety powiedzieć - wszystko, co u niej robiłem udało mi się zrobić na koszt butiku. Jeśli chodzi o pralnię, korzystam z Perfect Clean w Sky Towerze. Zasadniczo widziałem dobre opinie i złe o niej, polecono mi ją również w PdM (ponoć właśnie u nich piorą jak trzeba) - do tej pory się nie naciąłem i mam ją zaraz pod domem. Ale wiesz jak to jest z pralniami - czasami coś się zdarzy, wystarczy jeden wypadek i już ląduje negatyw w internecie. Ja mam tam blisko, piorą na miejscu i dość szybko...Pani też chyba się zna na rzeczy, objechała mnie z góry na dół za to, że próbowałem wodą usunąć zabrudzenie na garniturze o składzie wełna/jedwab, na szczęście jakoś się to udało uratować, nawet jeśli delikatny odcień konturu po tej wodzie został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 11 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2014 Dysponujesz może numerem telefonu do tego zakładu krawieckiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 11 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2014 Nr i instrukcja jak dotrzeć do zakładu poszły na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 11 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2014 Proszę o pomoc w identyfikacji garnituru lub samej tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Ile toto: http://www.berluti.com/en/collections/bags/briefcases/un-jour-2013-1201810858#.VDWhqRbeghU kosztuje w którymś z europejskich sklepów - UK lub FR? Na MrPoter jest cena 2290 euro. Wydaje mi się, że w europie cena będzie podobna. W europejskim sklepie Skalpela pewnie z 1500-2000zł Krzysiu, bez przesadyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Panowie, czy w eleganckiej teczce istnieje możliwość całkowitej wymiany uszkodzonego zamka? Zamknięcie zamocowane jest w sposób zbliżony do tego z poniższych zdjęć: http://www.wardow.com/en/the-bridge-story-uomo-17-briefcase-with-laptop-compartment-064470-01-14.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 to znaczy, że też jest na takiej "podkładce" ? Czy zamek zamocowany jest bezpośrednio we frontowej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Czy istnieje książka traktująca o klasycznym ubiorze Pań? Jeśli tak, proszę o podanie najlepszych tytułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Mi ostatnio praktycznie od ręki wymienili podobny zamek, ale bez tej skórzanej podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Czy istnieje książka traktująca o klasycznym ubiorze Pań? Jeśli tak, proszę o podanie najlepszych tytułów. http://www.matras.pl/lady-kobieta-elegancka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Proszę o pomoc w identyfikacji garnituru lub samej tkaniny. Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Czy miał ktoś do czynienia z rękawiczkami Kuca które są opisywane jako "ciemny brąz"? Na zdjęciach wyglądają jak czarne, ale jak jest w rzeczywistości? http://kalta.pl/pl/p/Cieple-rekawiczki-skorzane-prawdziwa-skora-jelenia-ciemny-braz/120 Mam także pytanie co do rękawiczek irchowych. Jest to dość specyficzna skóra... czy te rękawiczki żółkną z czasem? Pytam, ponieważ na niektórych zdjęciach (gdzie są faktycznie używane/noszone) rękawiczki są w zasadzie żółte - co mi się podoba, a te Kuca beżowe: http://kalta.pl/pl/p/Meskie-rekawiczki-irchowe-klasyczne/19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wartburg Napisano 16 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Panowie, moje pytanie może zabrzmieć dość nietypowo (ale w końcu od takich pytań jest ten wątek). Szukam stroju wieczorowego, najchętniej smokingu. Wybranka twierdzi, że najbardziej do twarzy mi w odcieniach brązu (mam dość ciemną karnację). Czy wiedzą Panowie, gdzie mógłbym znaleźć smoking w takim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi