Awopiotr Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Dziękuję za uwagi w sprawie spodni. Przedłużam o 1 cm. A w sprawie przypięcia kwiatu to wg mnie do klapy, przez butonierkę, przymocowany jest zaciskany uchwyt w który włożona jest łodyga kwiatu. Za takim rozwiązaniem przemawia zupełnie inny odcień zieleni uchwytu z liśćmi i główki kwiatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzkzk Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Spróbuj pod skosem zrobić, przód zostaw jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Dziękuję za uwagi w sprawie spodni. Przedłużam o 1 cm. 1. Spodnie noszone na pasku opadają; warto nieco poczekać albo się powiercić i wtedy sprawdzić długość. 2. Długość z przodu jest ok; jeśli przedłużać, to tylko z tyłu (po skosie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Panowie zakupiłem ostatnio brązowe monki w rozmiarze 8,5 US/41,5 EUR wg producenta (zwykle buty noszę w rozmiarze 42,5) i zastanawiam się jakie kupić prawidła cedrowe i w jakim rozmiarze + kolor kremu i pasty. Zdjęcie monków: http://ifotos.pl/zobacz/aaa-3jpg_eqxwhea.jpg/ http://multirenowacja.pl/saphir-pommadier-50ml-krem-do-obuwia-butow.html http://multirenowacja.pl/pasta-do-butow-wosk-saphir-medaille-d-or-50ml.html http://sklepszewski.pl/pl/c/Cedrowe/131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Ja bym kupił medium brown (nr 37). Natomiast zdjęcia i ekrany często przekłamują kolory - najlepiej zamówić kartę kolorystyczną i porównać na żywo. Ja tak zrobiłem na początku swojej obuwniczej przygody i nie żałuje . Prawidła - raczej 42/43, natomiast bym zainwestował w pełne, a nie sprężynowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 W celu zakupu 2 marynarek na jesień, głównie do celów "codziennych" - praca - branża kreatywna/wyjścia wieczorne, zaliczyłem w ten weekend pół warszawy - Peek'i, Van Graafy, MD, BYTOM. I teraz mam dylemat, przy budżecie na całość +/- 2 tysiące, na których markach się skupić?- Van G i Peek nie miały kompletnie nic powalającego do zaoferowania.- Bytom, jedna marynarka wypadła bardzo pozytywnie, a z pozostałych z których były akurat moje rozmiary, to albo na zdjęciach 100razy lepiej albo nie leżały sensownie.- MD, 2 marynarki leżały bdb, ale nie przekonuje mnie ich cena w MD...- RoyalC - tylko Digel zaoferował coś ciekawego, ale tutaj krój jest specyficzny... Albo zbyt przciasna by udawać, że to włoski styl albo na tyle szeroka, że ja się źle czułem, a wychudzonym chłopczykiem nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 W celu zakupu 2 marynarek na jesień, głównie do celów "codziennych" - praca - branża kreatywna/wyjścia wieczorne, zaliczyłem w ten weekend pół warszawy - Peek'i, Van Graafy, MD, BYTOM. I teraz mam dylemat, przy budżecie na całość +/- 2 tysiące, na których markach się skupić? - Van G i Peek nie miały kompletnie nic powalającego do zaoferowania. - Bytom, jedna marynarka wypadła bardzo pozytywnie, a z pozostałych z których były akurat moje rozmiary, to albo na zdjęciach 100razy lepiej albo nie leżały sensownie. - MD, 2 marynarki leżały bdb, ale nie przekonuje mnie ich cena w MD... - RoyalC - tylko Digel zaoferował coś ciekawego, ale tutaj krój jest specyficzny... Albo zbyt przciasna by udawać, że to włoski styl albo na tyle szeroka, że ja się źle czułem, a wychudzonym chłopczykiem nie jestem. Brałbym Suit Supply bez dwóch zdań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
concept Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Mam wrażenie, że ta dyplomatka jest za wąska w ramionach (albo ja za szeroki...). Teoretycznie jest nieco opinająca, ale planuje zrzucić 5kg zebrane podczas wakacyjnych podróży. Promocja w Bytomiu kusi, ale z drugiej strony w ramionach się już nie skurcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Ja tam mam wrażenie, że jest za szeroka w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Miał ktoś może styczność z koszulami Wolf vs Goat Overdye? Czy rzeczywiście są tak dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Ta dyplomatka jest za mała o 2 rozmiary. Musi leżeć swobodnie na marynarce, a ta wygląda jakby została siłą na nią nałożona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Moim zdaniem ta dyplomatka jest zdecydowanie za mała, długość to kwestia upodobań, jedni wolą przed kolano (ale to się wówczas robi taki płaszczyk samochodowy z dyplomatki) jedni do kolana a inni za kolano, jednak pokusiłbym się o stwierdzenie, że ta nie dość że za mała, to jeszcze za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Brałbym Suit Supply bez dwóch zdań. O SS zapomniałem wspomnieć, ze tez może być brane pod uwagę, tyle że u nich dużo lepiej wypadają garnitury - te jesienne marynarki mam wrażenie, ze wszystkie takie delikatne, pastelowe No i w większości mają nakładanie kieszenie, a to mam wrazenie mi nie służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Mam wrażenie, że ta dyplomatka jest za wąska w ramionach (albo ja za szeroki...). Teoretycznie jest nieco opinająca, ale planuje zrzucić 5kg zebrane podczas wakacyjnych podróży. Promocja w Bytomiu kusi, ale z drugiej strony w ramionach się już nie skurcze... Ze zrzucaniem wagi zwykle jest tak, że spada skąd chce a nie skąd Ty byś chciał . Radzę NIE kupować (nigdy niczego) na zasadzie "a schudnę z 5kg". Dyplomatka, którą mierzysz jest przynajmniej o 1 rozmiar za mała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Panowie, nosząc Vistulę 182/100 w kroju super slim jaki rozmiar Tyrwhitta w kroju slim powinienem zamówić - 38 czy 40? Uprzedzam, że znam wymiary wskazywane przez producenta, ale nie zawsze są one miarodajne. Wiem, że obracamy się w sferze abstrakcji, ale być może ma ktoś doświadczenie w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Raczej 40, ale uprzedzam że są dość szerokie w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Kupiłem koszulę MD w rozmiarze M (180/96, ja mam 186/96) i nie wiem, czy mi się tylko wydaje, ale mam wrażenie, że jest jakaś ciasnawa w ramionach. Poza tym nie zapnę ostatniego guzika przy kołnierzyku - jest to w ogóle dopuszczalne w casualowej koszuli? Wybaczcie naiwne pytania, dla mnie te zagadnienia są stosunkowo nowe. Poniżej zdjęcia, może będzie coś widać dla doświadczonego oka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 1. Ciasnawa w rękawach, bo to czujesz, czy bo Ci się wydaje, że to widzisz? Bo owszem, odrobinę jest, ale ma być po prostu wygodna, ma nie krępować ruchów. Ja stawiam wygodę ponad dopasowanie. 2. Jest to dopuszczalne, koszulę zapinamy tylko mając coś pod szyją (w tym przypadku casualową muchę, nieformalny krawat), ale przeszycie guzika może zniekształcić kołnierzyk po zapięciu, więc ja zawsze staram się kupować takie, w których mogę zapiąć ostatni guzik i mieć czym oddychać. Niemniej jednak, jeżeli nie chodzisz z krawatami to nie powinno Ci to przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Krępuje ruchy, jednak nie przy każdym ruchu ręką, dzieje się to w przypadku np. założenia rąk za głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Krępuje ruchy, jednak nie przy każdym ruchu ręką, dzieje się to w przypadku np. założenia rąk za głowę. A ja bym z niej zrezygnował. Ten zapięty guzik pod szyją czyli drugi wygląda jakby miał za chwilę wystrzelić w powietrze. Jednocześnie niżej jest za luźna. Razem wygląda to źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Od tego guzika idzie pozioma fałda, która jest objawem zbytniego napięcia koszuli w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 No niestety, ale też zaczynam się zrażać do tej koszuli... Z drugiej strony tak teraz myślę - to jest M, w dodatku slim fit, a u góry się opina, kiedy na dole jest jeszcze luźna. Przecież L będzie wyglądała jeszcze gorzej! I wcale nie jestem jakiś nieproporcjonalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Zabierz do krawca, coś pokombinuje Liczenie na to, że trafisz w dobrze leżącą koszulę RTW bez konieczności przeróbek nie zaprowadzi Cię daleko. Ja ostatnio byłem w Piazza di Moda i przymierzałem 5 różnych koszul w tym samym rozmiarze, pięciu różnych producentów, jedne slim fit, inne tailored inne nie - wyszedłem z jedną, która dobrze leżała. Jak nie kołnierzyk, to ramiona, jak nie ramiona, to rękawy - z kupowaniem koszuli czasami jest tak, jak z kupowaniem spodni. Bierzesz dobre w jednym wymiarze (np. spodnie - szerokość, koszula - kołnierz), a na resztę patrzysz przez pryzmat tego, jak to będzie wyglądać po wizycie u krawca (skracanie nogawek, skracanie rękawów, taliowanie). Wówczas z koszuli za 100 zł robi Ci się koszula za 150-160 zł, ale jest to koszula warta tych pieniędzy. Albo zaciskasz zęby i wydajesz kilkaset zł za MTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Raczej 40, ale uprzedzam że są dość szerokie w ramionach. Dzięki! Zamówiłem 40 zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 http://www.reserved.com/pl/pl/man/all-3/clothes/outerwear/kc074-95m/high-collar-coat Daję tutaj, bo w sali klubowej nie ma podobnego tematu. Co sądzicie o takim casualowym płaszczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi