Jan Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 Czym ja i inni bezstronni zasłużyli sobie na takie potraktowanie? Najpierw nam coś dano, później to bezpardonowo zabrano . To jest ich prywatna sprawa i mieli do tego prawo. Jesli sie nie zna sprawy to tym bardziej nie warto oceniać. Jak poswiecisz troche czasu (tak jak oni musieli, żeby zdobyć tą wiedzę) to znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 Z tego co widzę, to konto Immune zostało już dawno usunięte a jego posty zostały. Kolega więc chyba usłuchał Waszego apelu, a ja proponuję nie wylewać w związku z tym już więcej żali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 A z tego, co ja widzę, to posty Immune wciąż są na forum. Tak samo jak Frankensteina, chociaż ich prośby wyraźnie zawierały wniosek o usunięcie konta wraz z postami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 Faktycznie. Przeglądałem temat "Buty trochę taniej" i na kilkunastu wyrywkowych stronach nie znalazłem postów immune, co przy jego aktywności w tym temacie objawiło mi najgorsze. Resztę sobie dośpiewałem... Uff, nie ma tragedii w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 Jesli sie nie zna sprawy to tym bardziej nie warto oceniać.a jest jakas 'sprawa', ktora wypadaloby znac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 To TY NIE WIESZ? Wszyscy WIEDZĄ, a TY NIE WIESZ? ...Jest nas dwóch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 Dajcie już ludzie spokój... Kiedy administracja uzna za stosowane nas poinformować to nas poinformuje. A powody odejścia forumowiczów są tylko i wyłącznie ich sprawą. Cieszcie się, że posty i zawarta w nich wiedza zostały, a cała reszta to nie nasz interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 Koledzy, jak powinno się sznurować buty....przepraszam ale mam nadzieję, że to krótkie pytanie Chodzi mi dokładnie o wygodny i zarazem elegancki sposób sznurowania pół formalnych wiedenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 Koledzy, jak powinno się sznurować buty....przepraszam ale mam nadzieję, że to krótkie pytanie Chodzi mi dokładnie o wygodny i zarazem elegancki sposób sznurowania pół formalnych wiedenek. Było na forum, ale nie chce mi sie teraz szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 Immune odnośnie sznurowania butów to wrzucał taką oto stronkę: http://www.fieggen.com/shoelace/lacingmethods.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 OK, dzięki, to poszukam po forum. Rysunki z tej strony widziałem już w necie w polskiej wersji - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 6 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2012 Adam Granville, "Gentleman. mam zasady", str. 86 - wyczerpujący opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Czy jest na forum jakiś temat do żartów dżentelmeńskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Czy jest na forum jakiś temat do żartów dżentelmeńskich ? Tak. Najczęściej żarty zdarzają się w temacie CMDNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 OK, w takim razie ...czy wiecie jak wyginęli dżentelmeni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olli Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 OK, w takim razie ...czy wiecie jak wyginęli dżentelmeni ?Wiemy viewtopic.php?f=7&t=1805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Panowie, czy możliwe jest wydłużenie (o 2-3 cm) marynarki RTW? W pierwszej chwili wydało mi się to absolutnie niemożliwe, ale z drugiej strony podszewka marynarki nie zaczyna się od samego dołu. Na dole bowiem jest po wewn. stronie kilka centymetrów podwójnego materiału "właściwego". Jeśli mój pomysł jest absurdalny, to proszę o łagodny wymiar kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Czy plisa w koszuli (taka jak ta) podnosi jej formalność? Czy noszenie jej do casualu to zbrodnia? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Raczej kwestia estetyczna, rząd odsłoniętych guzików nie wygląda moim zdaniem za schludnie, jeżeli ktoś nie nosi krawatu na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Koszulę z krytymi guzikami nosi się raczej do smokingów/fraków, żeby guzików nie było widać przy założonej muszce. Moim zdaniem to podwyższa jej formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Do smokingu w porządku, ale do fraka zakłada się koszulę ze sztywnym gorsem zapinaną na spinki. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Czy na zmarszczki na mankietach koszuli da się jeszcze coś poradzić? (chodzi mi coś takiego jak poniżej - na fotce słabo wyszło, na żywo niestety wygląda gorzej) To moja ulubiona błękitna koszula i trochę szkoda mi ją wywalać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Do smokingu w porządku, ale do fraka zakłada się koszulę ze sztywnym gorsem zapinaną na spinki. Pozdrawiam, Dr Oczywiście. Zbyt się rozpędziłem. Warto też dodać, że taka koszula to trochę droga na skróty, bo jak najbardziej prawidłowe jest zakładanie koszuli na guziki jubilerskie, których się nie zasłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 8 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2012 Nie podnosi formalności w sensie teoretycznym - taka koszula wciąż moim zdaniem nie pasuje do smokingowego, a już na pewno nie frakowego standardu. Zgodzę się, że z muszką wygląda w oficjalnym zestawieniu lepiej, niż koszula z odkrytymi guzikami, ale przy krawacie różnicy nie będzie. Zakres formalności takiej koszuli jest więc taki sam, jak koszuli z odkrytymi guzikami, czyli poniżej smokingu. Co do casualu - nie widzę w tym celowości, ale w zasadzie czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Czy na zmarszczki na mankietach koszuli da się jeszcze coś poradzić? (chodzi mi coś takiego jak poniżej - na fotce słabo wyszło, na żywo niestety wygląda gorzej) To moja ulubiona błękitna koszula i trochę szkoda mi ją wywalać... Możliwe iż pomogłaby tu dobra stacja parowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi