pirat Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Tak to już bywa ze zdjęciami. Zobacz takie próbnik http://www.dugdalebros.com/Our-Ranges/Linens-and-Cottons-Bunch-143/ np. nr 6511 choć ten jest bez białych 'skaz'. Z kolei w swojej lnianej marynarce takie białe mam i to jest 100% len. Inną opcją jest surowy jedwab np. dupioni. Choć ten materiał ze zdjęcia jest chyba luźno tkany w przeciwieństwie do jedwabiu choć w życiu go na żywo nie widziałem. https://www.fabric.com/buy/0302004/dupioni-silk-fabric-iridescent-slate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Ta moda na tak rozłożyste i podcięte wyłogi kołnierzyków jest okropna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Szczególnie, że większości osób taki kołnierzyk nie służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavo Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Panowie, mam dylemat jakiego rzemieślnika powinienem poszukać z takim fantem. Mam 2 futrzane czapy po dziadku i potrzebuję nieco obie poprzerabiać. Czy pownienem z tym pójśc do: a) czapnika - wszak czapa to czapa i nieważne z czego kuśnierza - bo robota jest w futrze Sam nie jestem w stanie rozsztrzygnąć i proszę o Wasze zdanie. I czy możecie polecić odpwiedniego specjalistę w W-wie? S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Szybkie pytanko. Idę na wesele jako gość. Przejdzie granatowa marynarka z szarymi spodniami, koszula oczywiście biała? Niestety nie udało mi się znaleźć pasującego materiału aby uszyć nowe. Dodam, że szary jest z takiej samej faktury i nie ma wystarczająco czasu aby uszyć jeszcze marynarkę. Jeśli zestaw jest poprawny, jaki krawat dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Na wesele powinien być garnitur. Jeśli nie masz - to nie masz. Na pewno nie jest to poprawny zestaw. A krawat - było już wiele razy - jedwabny, spokojny, w stonowanym kolorze, jeśli z wzorkiem, to drobnym, jeśli z fakturą, to też drobną. Bez ekstrawagancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Wszystko zależy od wesela. Połowa gości i tak pewnie będzie w krótkim rękawku, zielonych garniturach i sandałobutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Równanie w dół to też jest jakaś metoda, przeważnie szerzenia dziadostwa, ale metoda to metoda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Wystarczy ubrać się stosownie do okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Krótkie rękawy widziałem na każdym weselu. Nawet takim, które było zimą.Zielone garnitury zdarzają się. Sandałobutów nie przypominam sobie, ale inne koszmarki obuwnicze owszem - na każdym weselu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 To oczywiście lekka hiperbola, ale w tym roku byłem na jednym weselu (z kilku) gdzie garnitur to było 'overdressed' (sam ślub to co innego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Na ilu z wesel, na których Panowie byliście rzeczywiście tak było? Wszystkie, połowa? Nie licząc własnego wesela 7 lat temu, to w moim przypadku na wszystkich tak było. Nawet pamiętam perełkę z 2002r - remiza gdzieś w woj. świętokrzyskim. 200 gości z czego połowa to mężczyźni. 95% z nich z flagą na bicepsie. Ponieważ była to impreza wiejska, po jakimś czasie część zdjęła marynarki i krawaty, a pan młody rozebrał się do majtek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Michał, rzeczywiście połowa gości? Na letnich weselach mniej więcej połowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Czy jakie mam opcje aby było, jeśli nie poprawnie to chociaż w miarę poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Kupić garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 czy któryś z kolegów ma doświadczenie z włosianką firmy Canvas albo płótnem lnianym sprzedawnanym w firmie Merino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Włosianka firmy Canvas brzmi trochę jak wełna firmy Wool... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 23 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2013 Spotkał ktoś może w sieci, miejsce w którym znaleźć można sporą ilość „inspiracji” z muchą w roli głównej? Chodzi mi o wątki/strony podobne do CMDNS. Trochę straciłem nadzieję, bo nawet na styleforum w tym temacie jest pustynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Spotkał ktoś może w sieci, miejsce w którym znaleźć można sporą ilość „inspiracji” z muchą w roli głównej? Chodzi mi o wątki/strony podobne do CMDNS. Trochę straciłem nadzieję, bo nawet na styleforum w tym temacie jest pustynia Zobacz np. tu http://www.voxsartoria.com/tagged/bowties choć są to raczej starsze zdjęcia (ale trudno się temu dziwić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 czy któryś z kolegów kupował/stosowala wkłady krawieckie z firmy merino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Zobacz np. tu http://www.voxsartoria.com/tagged/bowties choć są to raczej starsze zdjęcia (ale trudno się temu dziwić) Dziękuję, o coś takiego chodziło choć faktycznie, ze zdjęciami współczesnymi jest krucho wszędzie, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 to tak pozostając w temacie much. Znacie może jakiś, najlepiej polski, sklep internetowy z muchami wiązanymi? poszetka.com i marthu.com już prześledziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Collection Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Panowie, szukam inspiracji do mocowania teczki na bagażniku ( bezpiecznie i stylowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Inspiracje powiadasz? W drugą stronę znaleźć łatwiej: Ale dla Ciebie też coś mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi