pawelradzio Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Masz do tej marynarki spodnie do kompletu (bo wygląda na odd)? Co do samej muchy to ja zakładam bez wahania na śluby i wesela i nikt nigdy krzywo na mnie nie spojrzał z tego powodu. Tak mam, dobrane spodnie. No to poszukam jakiś ciekawych muszek. Może jest Pan w stanie coś polecić? (jakąś stronę, sklep) Bo na poszetka.com chyba nic nie dopasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Jakiego rodzaju Loafersy powinno się kupować jako pierwsze? Nie chodzę w garniturach, a jedynie w stylu smart casual. Czyli chinosy, koszula (+marynarka). Mam na oku poniższe: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=1908&shoeid=7003&brandid=7&catid=59&oldcolid=3739&stype=0&colourid=3738 http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&shoeid=4053&colourid=2190&brandid=7 http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=1865&shoeid=6870&brandid=6&catid=84&oldcolid=3647&stype=0&colourid=3646 http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=1041&shoeid=3527&brandid=6&catid=121&oldcolid=1895&stype=0&colourid=2604 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 I jeszcze następne pytanko: Mam sporą stopę. W herringu rozmiar 12 jest na styk co do milimetra a wersji w 12.5 jest strasznie mały wybór. Czy w przypadku butów zamkniętą przyszwą warto by spróbować zamówić rozmiar 12 ale G ? Bo wtedy długość też o te kilka mm zyskuje a przy zamkniętej przyszwie nie będzie problemu z rozchodzącymi się sznurówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Chyba nie ma takiej hierarchii... Albo jest tyle, ile wielbicieli loafersów. Do Twojego opisu pasują każde z przedstawionych modeli. Ja (jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie) wybrałbym 1 lub 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Wziąłbym pierwsze, przede wszystkim ze względu na trwającą w tej chwili promocję. Co do drugiego pytania, chyba dobrze kombinujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Kup w kolejności: 4,1,2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Hehe Misza. Pewnie, że kupię Jak już wygram w totka Wtedy kupię każdemu z forum Kup w kolejności: 4,1,2 i 3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 25 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2013 Oho, trzymamy za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 26 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2013 czy ma ktoś z kolegów doświadczenie z krawatami Da Vinci? Jaka jest ich jakość w porównaniu np. z linią lambert wólczanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 26 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2013 Czy w przypadku knitów też należy jak ognia unikać wyrobów poliestrowych? Nie mam oporów ideologicznych, liczy się dla mnie wygląd (i cena). W krawacie tradycyjnym widzę różnicę między jedwabiem, a plastikiem, ale może krawat dziergany więcej w tej kwestii wybaczy. Przyznam, że bogata oferta tanich knitów z ebaya jest kusząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 26 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2013 Czy w przypadku knitów też należy jak ognia unikać wyrobów poliestrowych? Nie mam oporów ideologicznych, liczy się dla mnie wygląd (i cena). W krawacie tradycyjnym widzę różnicę między jedwabiem, a plastikiem, ale może krawat dziergany więcej w tej kwestii wybaczy. Przyznam, że bogata oferta tanich knitów z ebaya jest kusząca. knity mają zazwyczaj wzmocnienie w części, która owija szyję, inaczej szybko by się rozpadły. jeśli to wszystko jest zrobione z plastiku to efekt nie będzie komfortowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 26 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2013 Jeżeli chodzi tylko o komfort, to może zaryzykuję z jednym - najwyżej będzie tylko na imprezy, do połowy rozwiązany . Dostanę też knita jedwabnego, więc będę mógł je porównać. EDIT: Część, o której mówisz wygląda w tych krawatach tak: Bardzo to będzie niewygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Pomijając oczywistą oczywistość w różnicy materiału to nie powinno być to mniej wygodne czy też gorzej prezentować się dla osób nie związanych z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Właśnie ta "oczywista oczywistość" do mnie, zupełnie nowego w temacie, jeszcze nie przemawia. To pewnie przyjdzie z czasem, ale póki co chyba przyjdzie się cieszyć z kilku tanich knitów w fajnych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Knity poliestrowe są sztywne, przynajmniej te z którymi miałem do czynienia. Widać to na pierwszy rzut oka. Knity z jedwabiu/bawełny fajnie się "rozpływają", poliestrowe porównałbym do mocno krochmalonej koszuli, a jedwabne czy bawełniane do miękkiego oxfordu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu.kr Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Witam, czy ktoś orientuje sie gdzie mógłbym nabyć koszulę ze stójką tak jak na ponizszej stronie http://evita.com.pl/p,8,36,,,,,,,172,garnitur.html#.UaN23tg-lIs Dziękuję za odpowiedź Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Witam, czy ktoś orientuje sie gdzie mógłbym nabyć koszulę ze stójką tak jak na ponizszej stronie http://evita.com.pl/p,8,36,,,,,,,172,garnitur.html#.UaN23tg-lIs Dziękuję za odpowiedź Krzychu Koszula, koszulą ale opis "stroju" robi wrażenie Garnitur z długą marynarką. Królewski styl (Royal), marynarka wykonana z fantazyjnie utkanego, dość gęstego i pełnego w chwycie żakardu o charakterystycznej grze połyskliwości i cienii, podkreślająca wyjątkowy styl tej kompozycji. W komplecie gładka kamizelka i spodnie, oraz plastron i chustka z tkaniny wzorzystej, jak marynarka. PS. a takie koszule można znaleźć np. tu: http://www.darcyclothing.com/shop/shirts.html (podaje hasło: collarless) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 O maj gudnes... żałuję że wszedłem w ten link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu.kr Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Link był aby uzmysłowic rodzaj stójki w koszuli, a nie całość ubioru a tym bardziej rodzaj marketingowego opisu produktu znajdujacgo się na stronie. PS. a takie koszule można znaleźć np. tu: http://www.darcyclot...hop/shirts.html (podaje hasło: collarless) Rozumiem, że nie ma możliwośc kupić takiej stójki w Polsce? Nie zwracając uwagi na rodzaj materiału wierzchniego marynarki lub kamizelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Rozumiem, że nie ma możliwośc kupić takiej stójki w Polsce? Nie zwracając uwagi na rodzaj materiału wierzchniego marynarki lub kamizelkiMozna. Podejrzewam ze kazdy mtm cos takiego wykona: ms fashion, studio szarmant, macaroni tomato, da vinci etc.Jakbys chcial gotowe to http://www.koszule.sklep.pl/category/justa-koszula-klasyczna-kolnierz-stojka ale sklad jest dyskwalifikujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Orchidea też ma w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Jak długo oczekiwaliście na przesyłke ze sklepu 'Albert Thurston'? Moja paczka została nadana 10 maja i nie wiem czy nie powinienem zacząć się już niepokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Jeszcze dłużej, ok. 3 tygodnie, ale w okresie świątecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 do mnie szła 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 28 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2013 Panowie, prosiłbym o zerknięcie na poniższe zdjęcia i stwierdzenie, czy rękawy marynarki powinienem skrócić, czy szukać koszul z dłuższymi rękawami (poniżej wymiennie Wółczanka/Lambert na maksymalny wzrost 188/194 cm) ponieważ żaden rękaw z koszul przeze mnie posiadanych, nie wystaje poza rękaw marynarki, a ręce mam dość długie, dlatego zastanawiam się czy to kwestia problemu poszukiwań koszul, czy zdjęcia marynarki w tych 3 pozycjach (szczególnie w pierwszej, a więc przy naturalnie spuszczonych swobodnie rękach) świadczą, że powinienem je skrócić. Tu marynarka ze zwykłym t-shirtem z krótkim rękawem Tu marynarka z koszulą, której rękawy niestety nie wystają: Koszula - Wydaje mi się, że rękaw tej koszuli jest do przyjęcia, choć gdyby był dłuższy o 1cm byłoby wg mnie lepiej (rozbieżność szerokości wynika z zapięcia guzika) W niebieskiej koszuli rękawy chyba są najdłuższe z koszul, które kupiłem na próbę, ale poniżej jeszcze zdjęcia trzech innych koszul: Proszę o opinie, jeśli już będę wiedział co i jak, post można usunąć bo pewnie przez sporą ilość zdjęć może utrudniać przeglądanie wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi