Karczmarz Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Czy ktoś kto użytkuje pasek ze sklepu http://stylowepaski.pl/ może potwierdzić, że paski nie są klejone, tylko wykonane z jednego kawałka solidnej skóry? Mam 3 paski z tego sklepu, z czego jeden jest klejony (i sie troszke rozkleja przy koncowkce), a 2 pozostale sa z kawalka skory. Skora raczej slabej jakosci, bo wiadomo ze to taniocha, nie mniej osobiscie bardzo polecam za relacje cena/jakosc (po 2 latach uzytkowania te z jednego kawalka skory maja doslownie minimalne obtarcia/mikro pekniecia na krawedziach gdzie sie skora ociera o klamre, reszta paska w zasadzie nie nadgryziona przez czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Mam dwa paski z tego sklepu - oba są z jednego kawałka skóry. Co do jakości skóry, to nie podejmuję się oceny, bo moja znajomość tematu jest za mała, ale po roku użytkowania, w tym jednego z nich bardzo intensywnego, są w stanie bardzo dobrym. Za tą cenę - jak najbardziej warto. EDIT: stylistyczne wygładzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Panowie a jak odróżnić czy pasek jest klejony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Rozkleić? Nie jestem ekspertem ale najbardziej to jest chyba widoczne w otworach w pasku. Brzeg zawsze może być wykończony w sposób, który uniemożliwi sprawdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Jak rozumiem, w dziurkach od paska powinno być widoczne łączenie części przedniej i tylnej paska tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Jeśli szukasz klejonego, to powinno być. Jeśli szukasz z jednego kawałka to nie powinno być. Osobiście sprawdzam właśnie w tych miejstach. Mamy na forum mistrzów od skór, może jeszcze się wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Ok. dzięki. Staram się oczywiście unikać kleju we wszystkim, co na siebie zakładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx16 Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Krótkie pytanie i proszę o wskazówki: lepiej kupić dwie pary crocketów czy jedną od TJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Jeżeli nie masz jakiegoś specjalnego wzoru to wybrał bym C&J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Chyba nie ma aż tak dużej różnicy cenowej? Ztcp CJ w Polsce (benchgrade) oscyluja lekko poniżej cen u TJ'a, a Handgrade przewyzszaja cenowo ceny TJ'a? Nie wiem jak u TJ'a akurat teraz, ale z tego, co kojarzę brązy Anglicy zawsze mają ładne i często ładniejsze niż dostępne na warszawskim rynku szewskim (nie wiem jak np. Kielman - po wystawie sądząc jest dobrze), ale jeżeli chodzi o skoczowski czarny to co najmniej od strony wizualnej jest dobrze (jakościowo niech ktoś inny ocenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx16 Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Właśnie - pozostaje pytanie w jakiej cenie Pan Januszkiewicz wykona oksfordy z dobrego jakościowo zamszu. Z tego co wyczytałem na forum to ceny zaczynają się od 2500 zł w górę. Za 300Ł uda się już kupić C&J, więc niewiele dokładając można mieć dwie pary butów rtw w cenie jednej bespoke. Kwestia tego czy buty od mistrza faktycznie będą tak trwałe i wygodne żeby dopłacać. Mam kilka par dobrych butów i szczerze mówiąc przy normalnym użytkowaniu EG, Church's, Tricker's czy wspomniane C&J wytrzymają, na moje oko, 6-8 lat. Jak będzie z TJ? Warto dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trkz Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Witam, Szukam laski (bez żartów proszę) dla mojego dziadka. Czy ktoś mógłby polecić jakiś sklep w Warszawie ? Jedyne co znalazłem, to niestety tylko jakieś kule inwalidzkie w sklepach rehabilitacyjnych. Zakup online nie wchodzi w grę. Mój dziadek jest bardzo eleganckim człowiekiem wysławiającym się i ubierającym zgodnie z dawnym warszawskim stylem. Ma swoich zaufanych krawców, szewców i ulubione sklepy z kapeluszami. Laska ma być prezentem ode mnie na 85 urodziny. Mając to na względzie, laska jaką chcę kupić ma być najwyższej klasy, beż śladu tandety, plastyku czy innych zbędnych zdobień. Ręczna robota mile widziana, cena nie gra roli. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 W kwestii Warszawskiej niestety nie jestem w stanie pomóc, mogę jednak polecić sklep centrum Wiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Ja natomiast mogę polecić sklep w centrum Londynu: http://www.james-smith.co.uk/index.cfm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 W Warszawie, widziałem u Kielmana - ale nie przyglądałem się więc nie wiem jakiej to jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanguineus Napisano 31 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Ja natomiast mogę polecić sklep w centrum Londynu: http://www.james-smith.co.uk/index.cfm +1 Ostatnio jak odwiedzałem Londyn na weekend, przechodziłem akurat tamtędy. Zwróciłem uwagę właśnie na to, że sklep sprzedaje tylko parasole i laski - mocno wyspecjalizowany biznes, a jednak się utrzymuje. Bardzo ciekawa wystawa (do środka nie miałem jak wejść, bo była niedziela po 20:00 i sklep zamknięty) i wiele naprawdę ładnych lasek i parasoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebazbielaw22 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 mam pytanie ostatnio na allegro widzialem koszule ktorej zapiecie bylo z lewego boku i szko po calej dlugosci boku jak nazywa sie ten styl zapiecia bo nie moge znalesc albo poprosze o link do takich koszul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Guzik z macicy perłowej na dwie dziurki - da się go przerobić na 4? Czy to w ogóle wykonalne, czy jest skazany na pęknięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Guzik z macicy perłowej na dwie dziurki - da się go przerobić na 4? Czy to w ogóle wykonalne, czy jest skazany na pęknięcie?Twardość to bodajże 4,5 M. Jeżeli są już dziurki to przy dorabianiu następnych na 99% pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Muszę skrócić rękawy i być może wytaliować marynarkę. Ile mniej więcej będzie to kosztowało u budżetowego krawca w Warszawie? Za przykładowe adresy będę podwójnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Skrócenie od dołu pewnie ok 50, od góry trochę więcej. Ja tradycyjnie polecam p. Mazura na Chmielnej, tel. 228264710. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Witam, Wiecie, gdzie można dać do renowacji starego manekina? Udało mi się nabyć na ebay'u, ale jego stan nie pozwala na użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Skróciłem u krawca rękawy w marynarce i wydaję mi się, że są teraz zbyt blisko guziki, prawda? Jeśli tak, to da się usunąć ostatni guzik, żeby nie było po nim śladu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi