blue Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Którego szewca w Warszawie możecie polecić do gruntownej renowacji i naprawy butów? Mile widziana wersja ekonomiczna. Wzglednie ekonomiczna opcja do rozwazenia to Jan Wieladek(ul.Marszalkowska 41). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Jak nazywa się taki rodzaj ziarnistej skóry? Dodam jeszcze, że poszukuję rękawiczek z takiej skóry. Oczywiście nie chodzi mi o kolor tylko o fakturę skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Możesz poszukać pod hasłem pebble grain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2013 Tak swoją drogą to rękawiczki z jeleniej skóry od Kuca mają taką fakturę. http://kalta.pl/pl/p/Cieple-rekawiczki- ... y-braz/120 Na zdjęciach tego do końca nie widać, ale mam te rękawiczki i to mniej więcej to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 W książce Gentleman B. Roetzela z tego co pamiętam takie rękawiczki były opisane jako rękawiczki ze świńskiej skóry. Tylko, że w polskkich sklepach trudno cos takiego znaleźć. Zna ktoś jeszcze jakies adresy stron gdzie można to dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Swinska skora raczej jest najpopularniejszym surowcem u nas jezeli chodzi o wyroby skorzane, szczegolnie kurtki i ciezsze rekawiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 To trochę off-topic, ale czy świńska skóra ma jakieś szczególne zalety? Ja mam np. rękawiczki od pana Jamrozińskiego z grubej koźlęcej skóry i bardzo je sobie chwalę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Świńska skóra jest bardzo mocna, mocniejsza od koźlej, jeleniej, cielęcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Skóra koźla również jest niezwykle mocna, dlatego rękawiczki mogą być jednocześnie cienkie i wytrzymałe. Poza tym, btw czy nawet jeśli świńska skóra jest tak mocna, to czy potrzebujemy tej akurat jej właściwości tak bardzo? Zakładając, że jest to rękawiczka elegancka, a nie rękawica do baseballa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Panowie, co sądzicie na temat walorów użytkowych marynarki letniej z czystego lnu? Na ile gniecenie się deformuje marynarkę, może macie jakieś zdjęcia, jak może ona wyglądać? Czy na taką marynarkę warto się bardziej zainteresować lnem z domieszką bawełny lub wełny? Może jeszcze jakieś przewiewne materiały przewiewają Wam przez głowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Panowie, co sądzicie na temat walorów użytkowych marynarki letniej z czystego lnu? Na ile gniecenie się deformuje marynarkę, może macie jakieś zdjęcia, jak może ona wyglądać? Czy na taką marynarkę warto się bardziej zainteresować lnem z domieszką bawełny lub wełny? Może jeszcze jakieś przewiewne materiały przewiewają Wam przez głowę ? viewtopic.php?f=1&t=2231&hilit=lato viewtopic.php?f=10&t=1938&hilit=lato viewtopic.php?f=1&t=2714&hilit=lato Gdzieś jeszcze był wątek o tkaninach na lato, ale nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Istnieje zbyt dużo sensowniejszych alternatyw niegniecących się materiałów jak Harrinsons Mirage, Sunbeam (grube mieszanki lnu, wełny i jedwabiu) albo Minnis Fresco by używać samego lnu. Miałem kiedyś marynarkę z czystego lnu, ciągle ją tylko prasowałem. Bawelna na lato to nieporozumienie, chyba, ze ktos ma dostep do jakiegos magicznego probnika o genialnych wlasciwosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Sunbeam jest pieknym materialem, oddychajacym, o splocie panama. Jego wada jest blask ktory rzuca. Co do lnu to jest to wspanialy, klasyczny material na lato. Gniecie sie i mozna to polubic ale nie ma obowiazku. Marynarka z lnu nie deformuje sie. Przynajmniej moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
... Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 http://www.zalando.pl/olymp-koszule-bia ... d-051.html - czy ta koszula jest odpowiednia do tego by nosić ją bez krawata? Nie jestem przekonany do jej kołnierzyka, dlatego pytam... Czy będzie wyglądać w porządku bez krawata i bez zapiętego ostatniego guzika (tak jak na zdjęciu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Ta koszula nie ma nic wspólnego ani z klasyczną elegancją, ani z biznesową (jak sugeruje opis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Koszulę z kołnierzem button down, można spokojnie nosić bez krawata. Z tego co wiem, to została ona stworzona do golfa(Przypięty kołnierz uniemożliwiał jego ruch co pomagało przy grze na wietrze) i jakiś czas temu, niepoprawnym było noszenie do takiej koszuli krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
... Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Ta koszula nie ma nic wspólnego ani z klasyczną elegancją, ani z biznesową (jak sugeruje opis).Przymierzałem ją kilka razy, ale póki co rzeczywiście nie mogę się przekonać do jej wyglądu. Na jej korzyść przemawia do mnie jej dopasowanie (koszule Olymp Level 5 Body Fit odpowiadają mi pod względem rozmiaru) i cena. Jest to model wyprzedażowy, do kupienia w Van Graafie za niecałe 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Może to wina zdjęć, ale kołnierz tej koszuli wydaje się być bardzo krótki/wąski - wygląda to na 'hybrydę' stójki z kołnierzem. Jeśli tak jest w istocie, to bym sobie odpuścił, bo nawet bez krawata, do marynarki to nie będzie dobrze wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Koszulę z kołnierzem button down, można spokojnie nosić bez krawata. Z tego co wiem, to została ona stworzona do golfa (Przypięty kołnierz uniemożliwiał jego ruch co pomagało przy grze na wietrze) i jakiś czas temu, niepoprawnym było noszenie do takiej koszuli krawata.a nie było to polo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Koszulę z kołnierzem button down, można spokojnie nosić bez krawata. Z tego co wiem, to została ona stworzona do golfa(Przypięty kołnierz uniemożliwiał jego ruch co pomagało przy grze na wietrze) i jakiś czas temu, niepoprawnym było noszenie do takiej koszuli krawata. Są jak zwykle dwie szkoły, amerykańska i brytyjska, Amerykanie nigdy nie mieli oporów przed noszeniem krawatów do takiego kołnierzyka, a Brytyjczycy twierdzili że to niepoprawne. Koszulę z kołnierzem button down, można spokojnie nosić bez krawata. Z tego co wiem, to została ona stworzona do golfa (Przypięty kołnierz uniemożliwiał jego ruch co pomagało przy grze na wietrze) i jakiś czas temu, niepoprawnym było noszenie do takiej koszuli krawata.a nie było to polo? Polo wymyślił tenisista, więc pewnie jednak do tenisa. Ale zastanawiające jest to że nikt nie gra w polo w polo, ani w golfa w golfie, więc skąd te nazwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fey Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Słoneczko zaświeciło. Jakie Panowie polecacie budżetowe okulary przeciwsłoneczne? Tylko nie takie ze stojaka na deptaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Polo wymyślił tenisista, więc pewnie jednak do tenisa. Ale zastanawiające jest to że nikt nie gra w polo w polo, ani w golfa w golfie, więc skąd te nazwy?Grę w polo wymyślił tenisista? Chyba się nie zrozumieliśmy. http://www.brooksbrothers.com/about-us/ ... lt,pg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Polo wymyślił tenisista, więc pewnie jednak do tenisa. Ale zastanawiające jest to że nikt nie gra w polo w polo, ani w golfa w golfie, więc skąd te nazwy?Grę w polo wymyślił tenisista? Chyba się nie zrozumieliśmy. http://www.brooksbrothers.com/about-us/ ... lt,pg.html [attachment=0]BDpolo.jpg[/attachment] koszulkę polo, źle zrozumiałem wypowiedź, mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Jaka jest zasada noszenia czarnego garnituru w prążki? Też tylko na wieczór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 odpowiedz sam sobie na pytanie, czy w dzien wyglada on naprawde niezle, czarnego garnitu lub plaszacza nie nosi sie w dzien z tego powodu, ze czern zle wyglada w blasku dnia, a super w sztucznym swietle po zmroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi