Misza Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Celem tego czegoś na marynarce jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 No właśnie - 'się mówi', ergo - zadziałało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Celem tego czegoś na marynarce jest... Prawie jak akselbant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Tak. http://www.kozdra.wroc.pl/meskie_std.html szkoda forsy na plastikowe buty a jeszcze bardziej nóg ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 http://www.zalando.pl Wiadomo coś o tym sklepie? Warty uwagi? Któryś z kolegów może tam kupował i chciałby podzielić się opinią? Jakiś czas temu kupowałem od nich buty. Sprawa trochę długo trwała lecz podejrzewam, iż było to spowodowane dość niską ceną, która mogła spowodować większy popyt na ten rozmiar. Pewnie ściągali towar z Europy. Przesyłka darmowa, buty dobrze się noszą toteż zastrzeżeń żadnych nie mam. Zauważyłem, że dość mocno reklamują się u naszych zachodnich sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmPK Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Tak. http://www.kozdra.wroc.pl/meskie_std.html Te buty nadają się tylko i wyłącznie na parkiet. Mają podeszwę "łosiową", którą szybko zniszczysz, chodząc na zewnątrz. A zmiana butów, zwłaszcza jeśli musisz wychodzić na papierosa, jest upierdliwa i raczej mało elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Te buty nadają się tylko i wyłącznie na parkiet. Mają podeszwę "łosiową", którą szybko zniszczysz, chodząc na zewnątrz. A zmiana butów, zwłaszcza jeśli musisz wychodzić na papierosa, jest upierdliwa i raczej mało elegancka.Nie mam najmniejszego zamiaru ich kupować. To była jedynie odpowiedź na pytanie zadane przez Stylemana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Eskarpiny są do fraka, do smokingu nie pasują. Do smokingu mogą być lakierki, ale chyba lepszym rozwiązaniem są oksfordy bez dziurek i bez kapki. Jak się popracuje nad nimi godzinkę z miksturami Saphira (sorry za to lokowanie produktu ), to będą świeciły jak lakierki. Zaleta: nadają się nie tylko do smokinga, ale i do garnituru wizytowego, podczas gdy lakierki pasują tylko do smokingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaszmirowy Ludek Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Ponowię pytanie, bo chyba gdzieś się zatarło: czy ktoś z Panów wie, gdzie kupić lakierki do smokingu we Wrocławiu? Czy jest to w ogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 We Wrocławiu to wogóle ciężko jakiekolwiek sensowne buty dostać. A odpowiadając na Twoje pytanie to lakierowane czarne buty widziałem w Marc&Spencer na ul. Oławskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Tu z lektury chyba wypływa sceptyczne nastawienie? Zresztą smoking to strój na imprezę, a w kościele nie ma imprezy Cytując The Black Tie Guide: Traditional etiquette authorities continued to insist that "no man should ever be caught in a church in a tuxedo" but by the late 1930s menswear magazines acknowledged the growing trend of "semi-formal" evening weddings by providing detailed guidelines for such occasions. Dalej czytamy, że Amy Vanderbilt pozostała nieugięta w kwestii smokingu w kościele, choć było to już ogólnie przyjęte za nierażące, a Emily Post w 1955 w czwartej wersji swojej książki Etiquette również zezwoliła na "dinner jacket" na ceremonii. Faktycznie ważne jest, żeby znać historyczne niuanse tego ubioru, kiedy zamierza się go użyć - dzięki za zwrócenie uwagi. Jednak zarówno zdrowy rozsądek, jak też lektura, podpowiadają mi, że nie powinienem obrazić nikogo zakładając smoking w takim dniu. Obrazić pewnie nie. Zresztą dziś niewiele osób o to dba, więc jeśli masz duże ciśnienie na smoking, to czemu nie. Przy czym pamiętajmy, że USA to trochę inna kultura, a do tego świątynia to coś innego. Mi się czarna mucha i świecące klapy średnio kojarzą z ołtarzem rzymskokatolickim, ale to pewnie subiektywna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Poruszałem kiedyś temat, jak przystosować strój wieczorowy tak, aby nadawał się do kościoła. jeśli chodzi o to, jaki strój do kościoła ja uważam za odpowiedni - myślę, że prawidłowy byłby strój półformalny, tj. stroller/stresemann w dzień, a wieczorem smoking. Mamy jednak debatę, czy ten rodzaj ubioru nadaje się do kościoła. Wydaje mi się, że tak, jeśli jak najbardziej zmniejszymy "imprezowy" charakter stroju. Taki smoking może być dwurzędowy, jak powiada Pan Granville, ale ja uważam, że jest on za mało formalny. Dlatego proponowałbym założyć smoking jednorzędowy, z wyłogami zamkniętymi, wyłożonymi matowym jedwabiem (możemy zmniejszyć jego ilość przez wyłożenie jedwabiem tylko "do butonierki", częściowe, z paskiem wełny na brzegach) i czarną, wełnianą kamizelką. Natomiast na wyjątkowe okazje, jak Boże Narodzenie, Boże Ciało, Wielkanoc, uważam za odpowiednie, aby użyć stroju formalnego. Uroczystości te odbywają się w dzień, więc możemy użyć mniej kontrowersyjnego żakietu. Co do Bożego Narodzenia, a dokładniej Pasterki, mamy problem, który załatwiłbym tak, jak ze smokingiem - czyniąc frak bardziej poważnym, a mniej "imprezowym" - proponowałbym zastosowanie tych samych metod, co przy smokingu - wyłożenie jedwabiem klap do połowy oraz założenie, czarnej, matowej kamizelki, która, choć nie jest już raczej używana od I wojny światowej, moim zdaniem dość znacznie zmieni charakter stroju (nota bene, taka wariacja jest opisywana przez protokół dyplomatyczny jako wersja dzienna fraka, używana na uroczystościach państwowych). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan222111 Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Poleci ktoś stronę z różnymi węzłami krawata(najlepiej podpisanymi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan222111 Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shirt ... 1,|||||||| http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shirt ... 1,|||||||| to chyba to samo wiązanie ale może ktoś podać nazwę węzła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 four in hand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Zajrzałem w ,,bebechy" bawełnianej letniej marynarki z Brooks&Brothers i moim oczom ukazało się coś takiego: Czy to jest half canvas? Marynarka nie ma podszewki (prócz rękawów), plecy są z jednej warstwy bardzo cienkiej bawełny, z przodu są dwie warstwy materiału, a to co widać na zdjęciach jest między kieszonkami znajdującymi się na froncie marynarki a wewnętrzną warstwą materiału. Te kawałki płótna (?) są zszyte z materiałem tylko na krawędziach i są tego dwie warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 To jest plocienny wkład piersiowy, co nie czyni jeszcze z konstrukcji "half-canvass". W marynarkach bez konstrukcji trudno o takie definicje. Zobacz ten wątek: http://www.askandyaboutclothes.com/foru ... -explained Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Ponowię pytanie, bo chyba gdzieś się zatarło: czy ktoś z Panów wie, gdzie kupić lakierki do smokingu we Wrocławiu? Czy jest to w ogóle możliwe? Dawno dawno temu widziałem "coś" w Wojasie w Magnolii, ale nie ręczę i nie polecam bo nie oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidA Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Panowie jakie są wasze doświadczenia z czasem przesyłki koszul z CT? 23 stycznia dostałem maila, że dotrą do 15 lutego. Poczatkowo myslałem, że to żart ale chyba zawiodło mnie poczucie humoru kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Moje doświadczenia są takie, że zawsze podają termin dostawy z zapasem; moje przesyłki zawsze bez wyjątku docierały szybciej, z tym że czasami bywało to ledwie 2-3 dni przed terminem. Jeżeli do dzisiaj nic nie dostałeś, ja bym na Twoim miejscu jutro do nich napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Niestety mam podobne doświadczenie. Ja czekałem prawie miesiąc na przesyłkę,ale zamawiałem przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlowiekfinn Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Mam takie nietypowe może pytanie... Na ile strój MJ w kawałku Smooth Criminal jest klasyczny, a na ile popowy Z przyjemnością poznałbym czyjąś analizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Panowie, mam mała prośbę, żebyście mi wyrzucili z głowy wątpliwości (albo potwierdzili) Ta marynarka ma w porządku rozmiar i nie jest zbyt szeroka w ramionach? http://imageshack.us/a/img6/5769/61828645.jpg Dla porównania marynarka z trochę węższymi ramionami: http://imageshack.us/a/img22/8613/87287535.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Śmieszne, ale z węższym wygląda, jakby była za szeroka, a z szerszymi dla mnie jest ok. A wszystko przez wklęśnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Dzięki! No dokładnie to samo zobaczyłem na zdjęciu i byłem zdziwiony Dzięki temu, że ta pierwsza jest lepiej potaliowana, to całość wygląda lepiej. W drugiej jest pod tym względem gorzej mimo że ramiona są węższe. Dzięki raz jeszcze Chodzą mi jakieś dziwne myśli po głowie, chyba za dużą obsesję zaczynam mieć i zbyt wiele oczekuje od RTW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi