Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukaj w second handach podobnego płaszcza, rozmiar obojętny - kup, przełóż pasek, płaszcz zutylizuj w wybrany sposób. Albo udaj się do dowolnego krawca, uszycie paska to żaden problem, tu nie trzeba nikogo polecać, kwestia dostępności materiału. W obu przypadkach przygotuj się na mniejszą lub większą różnicę w kolorze/fakturze.

Opublikowano

jakie sa negatywne aspekty zawartosci poliestru w welnianym krawacie? rozumiem w koszuli/marynarce, ktore powinny oddychac, ale krawat? przypadkiem taki kupilem (40% poli) i zastanawiam sie, czy go zwrocic, czy zatrzymac

Negatywnym aspektem jest świadomość faktu, że to poliester. Wyobraź sobie - za kilkadziesiąt lat Twoje wnuki nie będą mogły powiedzieć z czystym sumieniem "dziadek był bardzo elegancki i nosił tylko jedwabne krawaty".

Opublikowano

Barker Grant (zamszowe) za ok. 700 zł (wliczając koszt wysyłki). Warto?

Kupiłem je w sklepie herringshoes za 100 funtów (do tego przesyłka), ale to było z 1,5 roku temu.

Uwaga - numeracja jest znacznie zaniżona, przynajmniej o cały numer. Z tego też względu buty nie cieszą tak, jak powinny. Powinienem był je oddać, ale to był mój pierwszy zakup i postanowiłem jednak je zatrzymać. Obecnie to są moje największe buty.

Opublikowano

jakie sa negatywne aspekty zawartosci poliestru w welnianym krawacie? rozumiem w koszuli/marynarce, ktore powinny oddychac, ale krawat? przypadkiem taki kupilem (40% poli) i zastanawiam sie, czy go zwrocic, czy zatrzymac

Negatywnym aspektem jest świadomość faktu, że to poliester. Wyobraź sobie - za kilkadziesiąt lat Twoje wnuki nie będą mogły powiedzieć z czystym sumieniem "dziadek był bardzo elegancki i nosił tylko jedwabne krawaty".

i tak nie beda, bo wole welniane. jakies inne pomysly?
Opublikowano

Co to za pytanie? Podoba Ci się krawat, to go bierz i noś. Nie podoba się - wyrzuć.

Ja mam piękny, plastyczny krawat z poliestrem (prawdopodobnie poly umożliwia ową plastykę materiału, bo jednab jest zbyt wiotki). Zresztą - 40% to nie 100%.