Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałbym pytanie dotyczące t-shirtów - czy ktoś mógłby polecić dobrego producenta pod względem jakości bawełny? Z większością mam taki problem, że po około roku, dwóch, większość zaczyna wydzielać nieprzyjemny zapach w kontakcie z potem i przez to, są praktycznie do wyrzucenia, chociaż prawie w ogóle nie mają śladów zużycia.

Opublikowano

Miałbym pytanie dotyczące t-shirtów - czy ktoś mógłby polecić dobrego producenta pod względem jakości bawełny? Z większością mam taki problem, że po około roku, dwóch, większość zaczyna wydzielać nieprzyjemny zapach w kontakcie z potem i przez to, są praktycznie do wyrzucenia, chociaż prawie w ogóle nie mają śladów zużycia.

Zanim ruszy CSI: bespoke.pl i koledzy udzielą bardziej fachowych porad, może zapytam się jak to wygląda z jedwabiem? W perspektywie "lat" (i przy takich problemach), może być to dobrą inwestycją.
Opublikowano

Postanowiłem opuścić forum bespoke.pl. Jest to mój ostatni wpis. Prosiłem administratora o usunięcie wszystkich moich wpisów.

Dziękuję Wszystkim Kolegom z forum za mile spędzony czas.

Vislav, +Immune+, frankenstein...

Panowie, trza rosół robić, po wódeczkę na stację i stypę czas zacząć.

Tylko o co, kurde, chodzi... :?

Może zróbmy sondę, kto następny. Proponuję do pytania "kto w najbliższym czasie odejdzie z forum" dodać w odpowiedziach najbardziej aktywnych użytkowników. Przecież to logiczne... faq

Opublikowano

W ogólnym pojęciu, klubowa marynarka to dwurzędowa, granatowa, z metalowymi guzikami.

W bardziej tradycyjnym rozumieniu, to marynarka noszona przez członków konkretnych klubów (np. tweedowa marynarka do klubu strzeleckiego), czasami w barwach klubu. Jako, że liczba klubów była większa, niż dostępnych, sensownych kolorów, często kluby miały marynarki w różne wzory.

Opublikowano

Mam pytanie. Na czubku tego buta skóra wygląda jakby była odbarwiona, albo raczej farba się nie przyjęła - czy można to jakoś wyrównać? pastowanie nic nie dało.

Pozdrawiam

A.

p.s. przepraszam, miało być w Krótkich pytaniach - proszę moderatora o przesunięcie posta.

post-396-13658921558517_thumb.jpg

Opublikowano

Pastowałeś na połysk z wodą? mi się tak zrobiło jak za dużo nakropiłem :) po wyschnięciu znikło

Nie, kupiłem te buty (nowe) bardzo okazyjnie, i tak było, początkowo wydawało mi się, że nie jest to aż tak widoczne i da się zapastować, ale niestety nie dało się . Jest może na to jakaś farba? krem koloryzujący?

Opublikowano

W ogólnym pojęciu, klubowa marynarka to dwurzędowa, granatowa, z metalowymi guzikami.

Dzięki.

Nie jestem specjalnie aktywnym uczestnikiem forum ale sporo czytam i z forum wyniosłem naprawdę dużo informacji. Strata postów immune o butach czy frankensteina o kapeluszach wydaje się być dotkliwą głównie dla ogółu. Mówiąc o ogóle myślę o ludziach szukających konkretnych informacji a nie tych zaangażowanych w forum emocjonalnie i przenoszących do sieci swoje żale i kompleksy. Czym ja i inni bezstronni zasłużyli sobie na takie potraktowanie? :) Najpierw nam coś dano, później to bezpardonowo zabrano :roll: .