Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, pi_senny napisał:

4 i 5 będziesz raczej cierpiał na własnym ślubie 

Niekoniecznie.... Tak się składa, że obtarte stopy niestety są mi bardzo dobrze znane, a z powyższymi berwickami (3010) problemu nie miałem. Oczywiście jest to kwestia indywidualna, ale może @godeath będzie miał farta (co nie zmienia faktu, że radzę trochę rozchodzić chociaż i dzień wcześniej).

Opublikowano

Czy warto zainwestować w poniższy pasek Profuomo?

https://eleganckipan.com.pl/paski-meskie/2973-brazowy-elegancki-pasek-profuomo-w-nieformalnym-stylu.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=brazowy-elegancki-pasek-profuomo-w-nieformalnym-stylu&gclid=EAIaIQobChMIoNXf28vp3AIVTOR3Ch1dCwmzEAQYByABEgKgi_D_BwE

Jeśli chodzi o węższe, bardziej eleganckie paski, wydaje mi się, że wybór jest znacznie większy, a mi zależy mi na czymś bardziej casualowym (głównie do dżinsów; 4 cm szerokości). Trochę szukałem i większość ma zazwyczaj grawer z nazwą marki na skórze lub klamrze, czego chciałbym uniknąć. Producent podaje, że w/w pasek to buffalo leather i w sumie nie ma zbyt dużego przebicia w polskim sklepie. Czy możecie zaproponować coś podobnego?

Opublikowano
2 godziny temu, Friedman napisał:

Ile metrów jedwabiu potrzeba na smoking? Chodzi mi o wyłożenie klap i lampasy.

Na facing w żakiecie potrzeba 7/8 yarda przy szerokości 30'' na spodnie potrzeba długość spodni Outseam zależnie od wzrostu osobnika.,Przeważnie trzeba tyle satyny ile wynosi długość spodni outseam=inseam +rise.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
13 godzin temu, mayor napisał:

Na facing w żakiecie potrzeba 7/8 yarda przy szerokości 30'' na spodnie potrzeba długość spodni Outseam zależnie od wzrostu osobnika.,Przeważnie trzeba tyle satyny ile wynosi długość spodni outseam=inseam +rise.

A co w sytuacji, gdy szerokość materiału wynosi 150 cm (60")? Wtedy nie trzeba dopasowywać długości materiału do lampasów, więc może wystarczy go mniej?

Opublikowano
8 godzin temu, Friedman napisał:

A co w sytuacji, gdy szerokość materiału wynosi 150 cm (60")? Wtedy nie trzeba dopasowywać długości materiału do lampasów, więc może wystarczy go mniej?

Przy szerokości 60" wystarczy 7/8 jarda(poza przypadkiem smokingu dla Yao Minga).,Podobnie w przypadku grosgrain tuxedo potrzeba więcej materiału niż długość lampasów,gdyż prążki na rypsie powinny przebiegać horyzontalnie.,

Opublikowano

Czy casualowe spodnie 100% len pierzecie w niskiej temperaturze w pralce? Pierzecie ręcznie? Czy zawsze odnosicie do pralni chemicznej?

Wiadomo, że są to spodnie, które w okresie letnim nosi się często.

Opublikowano

Najlepiej kieruj się tym, co zaleca producent - patrz metka. Ja piorę w 30 stopniach. Z moich obserwacji wynika, że len kurczy się przez pierwsze trzy prania, dlatego też nowe spodnie piorę trzy razy, prasuję i dopiero dobieram odpowiednią długość.