Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oficjalna okazja = skarpety pod kolor butów lub spodni, więc zostają tylko czarne, grafitowe lub granatowe. I najlepiej podkolanówki. Jak ktoś się boi, że mu w tańcu spadną, najlepiej też z "szelkami na skarpety", by nie użyć oficjalnej nazwy tego typu oprzyrządowania :) 

Kolorowe skarpety to styl raczej nieformalny / biznesowy (zależy od połączenia) 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Kupiłem na zalando koszulkę polo Ralpha. Smutno mi że wygląda na zużytą. Kołnierzyk jest trochę skulkowany. Okolice konika pozaginane, niżej pod logiem można wychwycić kulki świadczące o używaniu. Ogólnie to wygląda nieco szundrowato. Wszystkie koszulki wspomnianej marki są takie, czy po prostu tak trafiłem?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 hours ago, Friderik said:

Kupiłem na zalando koszulkę polo Ralpha. Smutno mi że wygląda na zużytą. Kołnierzyk jest trochę skulkowany. Okolice konika pozaginane, niżej pod logiem można wychwycić kulki świadczące o używaniu. Ogólnie to wygląda nieco szundrowato. Wszystkie koszulki wspomnianej marki są takie, czy po prostu tak trafiłem?

No cóż.... następnym razem na pewno będzie lepiej. A tą polówkę proponuję zwrócić

Opublikowano
Dnia 24.07.2016 o 19:33, zixart napisał:

Przymierzałem dzisiaj pierwszego olejaka od Barboura (http://www.barbour.com/uk/all-collections/mens/barbour-international/ride-to-the-sun/b-intl-duke-waxed-jacket/p/MWX0337NY91M), czy ma ktoś może ten model i mógłby napisać kilka zdań na ten temat? Interesuje mnie też ogólnie kwestia woskowanych kurtek Barbour, czy w jakikolwiek sposób brudzą inne ubrania podczas użytkowania, czy jest to uciążliwe?

Olejaki nie brudzą.

Jeszcze co do tych kurtek - IMO komfortowy zakres ich użytkowania to 5-15 C, jest to spora cześć naszej wiosny/jesieni. Na zimę się nie nadają - sztywnieją, na lato też - bo za grube. Są ciężkie, ale jakie to ma znaczenie? Ciężar rozkłada się na całym ciele, tego kilograma naprawdę nie poczujesz.

Co do konieczności serwisu jako wady - no dajcie spokój. To jest właśnie ogromna zaleta tych kurtek. Kurtka trekingowa - zaczyna przeciekać (cerata w środku się zużyje) - jest do wyrzucenia. Barbour zaczyna przeciekać - woskujemy i śmiga jak nówka. Jest to koszt 60 zł na puszkę wosku, olejuję swoją od pięciu lat raz do roku, w lato. Wosku schodzi pół puszki, poziom trudności podobny do serwisu butów - mam przestać nosić te skórzane, bo trzeba je czyścić i natłuszczać?

Barbour to piękna, solidna kurtka, zakup na lata. W kategorii stylowej nieprzemakalnej odzieży wierzchniej po prostu nie ma konkurencji.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Dobry wieczor,

Czy ktorys z Kolegow moglby polecic dobra firme sprzedajaca solidne t-shirty? Jest z tym straszny problem, bo chcialbym kupic cos, co mozna nosic samodzielnie (kroj slim fit, V-neck najlepiej ze wzgledu na trudnosci w noszeniu jakichkolwiek ubran "pod szyje", lacznie z krawatami), a co maksymalnie dobrze odprowadzaloby pot?

Mam obecnie kilka t-shirtow Big Stara po 30zl, ale sa pod wzgledem absorbcji potu mocno slabe i szkoda zuzywac koszule po 400-600zl ;/

Opublikowano
36 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Sunspel robi dobre t shirty. Ale to nie rozwiąże Twojego problemu, bo byłoby Ci szkoda zużywać t shirty za 400- 600 złotych ;)

Myslalem raczej nad czyms do 200zl za sztuke ;). T-shirt za 600zl musialby byc chyba z gwiezdnego kaszmiru, zeby byl wart swojej ceny ;)

Opublikowano

W M&S są t-shirty z serii David Gandy, wykonane z mieszanki bawełny supima i modalu - bardzo przyjemny dla skóry materiał o świetnej absorpcji. Kosztują wyjściowo 80-120 zł, ale pod koniec sezonu bywają mocno przeceniane.

Opublikowano
4 godziny temu, dziko napisał:

W M&S są t-shirty z serii David Gandy, wykonane z mieszanki bawełny supima i modalu - bardzo przyjemny dla skóry materiał o świetnej absorpcji. Kosztują wyjściowo 80-120 zł, ale pod koniec sezonu bywają mocno przeceniane.

Właśnie je oglądałem, sa świetne w dotyku, ale to sa t-shirty do spania ich faktura jest lekko pizamowata właśnie 

Opublikowano
41 minut temu, kurtka napisał:

Czy da się odpruc łaty na łokciach w marynarce z Massimo Dutti? Ktoś próbował? Zostają ślady?

Wszystko zależy od rodzaju tkaniny i sposobu naszycia łat. Producent odzieży jest tu mniej istotny.

Opublikowano
1 godzinę temu, musa19 napisał:

Wszystko zależy od rodzaju tkaniny i sposobu naszycia łat. Producent odzieży jest tu mniej istotny.

Racja. Po prostu założyłem, że MD wszystkie robi tak samo. Tak czy inaczej, zdjęcie:

13672476_1171868886212115_592047063_n.jpg

Opublikowano

Panowie, czy marynarkę z dwoma rozcięciami z tyłu można zwężać w talii inaczej, niż po szwie środkowym? Przeliczyłam się z możliwością przeróbek i pomimo dobrego dopasowania w plecach to mąż księgowy Przemyśl ma dalej zbyt obszerny w talii garnitur. Jedyna droga ratunku prowadzi przez szwy inne, niż ten wzdłuż kręgosłupa. 

Opublikowano
2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał:

Czy na stronie Cheaney da się zmienić walutę na funty? Wszystkie ceny wyświetlają mi się w euro, a wolałbym płacić w funtach.

Ja nie znalazłem sposobu. Jeśli ma być w funtach, to trzeba zamawiać przez "angielskie ip" i jako miejsce dostawy podać obszar UK.

Nie mniej jednak i tak mi butów nie wysłali więc dla mnie bez różnicy;-)

• Oceniam pozytywnie 1