Aron Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Za 999 zł w ogóle nie kupiłbym marynarki ze sztuczną domieszką. Za taką cenę można spokojnie mieć marynarkę z naturalnej tkaniny. Poliakryl może się przede wszystkim mechacić. Bawełna najczęściej jest tkaniną o ciasnym splocie (marynarka pewnie ma podszewkę), więc na mój gust ruch powietrza "przez marynarkę" nie będzie miał tutaj miejsca. 2 Cytuj
Hargin Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Za 1000zł ?? Próchnik to są jednak mistrzowie i jeszcze zhańbić tak piękne rejony COMO 20% to duża domieszka tworzywa sztucznego i w mojej opinii będzie odczuwalna w ciepłe dni. EDIT: rozumiem, że windowpane jest trudny do spasowania przy krojeniu marynarki, ale przednie kieszenie, a przede wszystkim tylni szew gubią mocno geometrię wzoru. Nie wygląda to dobrze.. Cytuj
uke Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Cena, nawet po obniżce, z kosmosu. Przed obniżką, słaby żart. Cytuj
lolo Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Bądź kolegą i powiedz koledze stanowcze NIE. Pomijając domieszkę ale spasowanie wzoru to ... nie jest najlepsze? Cytuj
mosze Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Bawełna nadaje się na chłodniejsze dni; w maju chodziłem praktycznie codziennie. Od kiedy słoneczko mocniej grzeje, odpada. Cytuj
Robert M Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Marynarka generalnie jest ładna, więc przymierzyłem sobie ją dziś w Próchniku. Potem spojrzałem na skład. A potem zapytałem o cenę. Następnie grzecznie podziękowałem. Głośno śmiać zacząłem się dopiero za drzwiami. Cytuj
B737 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Potrzebuję dobrze leżącego na mnie garnituru, problemem jednak jest moja sylwetka. Przy wzroście 171 cm w pasie mam w graniach 105 cm. Budżet - do 3000 zł. Pytanie - MTM u Cafardiniego (tylko ta firma dostępna jest w Katowicach) czy też wieszak i mocne, wręcz brutalne przeróbki krawieckie? Cytuj
mosze Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Problem z przeróbkami polega na tym, że prawdopodobnie marynarka dobra w pasie będzie a.) zbyt długa, b.) zbyt szeroka w ramionach. O ile można tutaj coś poprawiać, to dość nieznacznie. Niektóre sieciówki oferują opcję MTM, czyli garnitur RTW z korektą niektórych wymiarów. Nie korzystałem. Cytuj
Sernik Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Marynarka generalnie jest ładna, więc przymierzyłem sobie ją dziś w Próchniku. Potem spojrzałem na skład. A potem zapytałem o cenę. Następnie grzecznie podziękowałem. Głośno śmiać zacząłem się dopiero za drzwiami. Też ją mierzyłem właśnie ze względu na jej wygląd, sprzedawca ciągle zapewniał mnie, że jest to typowo letnia marynarka . Cytuj
Remy Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Pokazałem koledze posty. Próchnik chyba myśli, że ludzie są kompletnie niewyedukowani. Przegięli ze składem, ceną, wykonaniem no i jakieś dziwne odnośniki do historii. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zrobienie tak pleców w dużej kracie to jest po prostu zamach na poczucie estetyki i geometrii Cytuj
RadekM Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 B737, Poszetka.com zaczęła szyć w Katowicach. Cytuj
pol606 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Potrzebuję dobrze leżącego na mnie garnituru, problemem jednak jest moja sylwetka. Przy wzroście 171 cm w pasie mam w graniach 105 cm. Budżet - do 3000 zł. Pytanie - MTM u Cafardiniego (tylko ta firma dostępna jest w Katowicach) czy też wieszak i mocne, wręcz brutalne przeróbki krawieckie? Zapytaj w Lazarze Cytuj
B737 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 B737, Poszetka.com zaczęła szyć w Katowicach. Owszem, ale chyba póki co ograniczają sie do marynarek Edit: właśnie widzę, że zabrali się też za garnitury. No, to się z nimi skontaktuję Cytuj
Robert M Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Też ją mierzyłem właśnie ze względu na jej wygląd, sprzedawca ciągle zapewniał mnie, że jest to typowo letnia marynarka . U mnie z kolei pani pomyliła poliakryl z poliamidem, przekonując, że marynarka z akrylem w składzie... nie będzie się mechacić Cytuj
giacco Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Panowie!Mama wyprała mi szalik z wełny merino w pralce....efektu się domyślacie. Zrobił się dwa razy krótszy i sztywny. Czy jest szansa na jego uratowanie? Co polecacie?Pozdrawiam słonecznie Cytuj
lubo69 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 1. Przeprowadzić poważną rozmowę z Mamą, grożąc kaktusem zamiast goździków na kolejny Dzień Matki. 2. Pokazać Mamie, co dzieje się, kiedy owce pierze się w wysokiej temperaturze: http://img1.etsystatic.com/013/0/6157099/il_570xN.442890553_oxis.jpg 3. Ze swojej strony obiecać, że się już dorosło i będzie się już samemu prać swoje rzeczy. 4. Szalik namoczyć w wodzie z dodatkiem odżywki do włosów. 5. Mokry szalik rozciągnąć do pożądanego rozmiaru. 6. Jeśli nie zadziała (bo jeśli jest dwa razy krótszy, to nie może zadziałać), zrobić kawy/herbaty i usiąść do komputera w poszukiwaniu wyprzedażowych szalików (jest lato, gdzieś powinno coś być 70% taniej). 7 Cytuj
giacco Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 hahaha Lubo69, You made my day!Mama wyprała go przez pomyłkę, na szczęście jest świadoma mrocznych konsekwencji Cytuj
B737 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zapytaj w Lazarze http://www.lazar.com.pl/#!/kolekcja/moda-meska tam? O_o Cytuj
Velahrn Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Swoją drogą, ja zawsze piorę swoje szaliki w pralce, 40 C, program do wełny, płyn do wełny. A mam trzy - Barboura, Johnston of Elgin i jedwabny z Próchnika. Żaden nigdy się nie skurczył... Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 @Velahrn może upały udzieliły się pralce Wysłane z mojego telefonu przez Tapatalk 1 Cytuj
giacco Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Myślę, że wirowanie go dobiło...no i temperatura była zapewne wyższa :/ Cytuj
Robert M Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 Lniana marynarka w cenie niższej niż w SuitSupply (najlepiej sporo niższej, bo kasy mało, a pocę się jak nie powiem co ) i bez poliestrowej podszewki - w ogóle możliwe? Od razu uprzedzę: Massimo odpada, bo geniusze nie mają wydłużanych rozmiarów. Okazało się, że możliwe, a że może ktoś jeszcze szuka, to informuję: w outlecie Royal Collection marynarki Roy Robson (100% len, podszewka na karku i w rękawach z wiskozy) przecenione o 70%. Cytuj
JD! Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 A gdzie takowy outlet się znajduje? No i jak z ich krojem - dziadkowy, "nowoczesny" ala Zara czy w miarę spójny z klasyką i trendami? Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 pierwszy wynik w Google: WARSZAWA RC OUTLET. 00-648 W-wa ul. Marszałkowska 45/49 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi