Mistake Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Skróciłem rękawy w marynarce - nie są teraz za krótkie? Według zasad koszula powinna wystawać 0.5-1.5cm, tutaj wystaje conajmniej dwa, a przy innych koszulach jeszcze więcej. Dziwie się czuję z tym i zastanawiam się czy nie zanieść jeszcze raz do krawcowej, żeby wydłużyła je o 1cm. Cytuj
mosze Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Wg mnie może być; są tacy, którzy celowo tak mocno skracają. Te "inne koszule" muszą być na spinki albo mają zbyt szeroki mankiet, bo tutaj jest ok. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Skróciłem rękawy w marynarce - nie są teraz za krótkie? Według zasad koszula powinna wystawać 0.5-1.5cm, tutaj wystaje conajmniej dwa, a przy innych koszulach jeszcze więcej. Dziwie się czuję z tym i zastanawiam się czy nie zanieść jeszcze raz do krawcowej, żeby wydłużyła je o 1cm. Długość jest bardzo dobra. Rękawy marynarki są trochę szerokie, ale mocno to nie razi. Rękawy koszuli wydają się mieć dobrą długość, ale tak na granicy. Dłuższych bym unikał. Cytuj
geronicus Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Witam serdecznie, czy mogą mi Panowie napisać z czego może być ta czarna część obcasa, dodam, że nie jest to guma, chciałbym móc dostać coś takiego samego by odnowić ten obcas. Cytuj
bulyt50 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Zanieś buty do dobrego szewca i wszystko Ci zrobi. Cytuj
geronicus Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 w Lublinie nie ma dobrego szewca. Cytuj
bulyt50 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 To polecam naszego Kolegę z Forum-szewc24.pl Cytuj
bulyt50 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Ech,wyrwałem się z tym "dobrym" szewcem. Cytuj
Mistake Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Dlaczego koszula ma dwa guziki w mankiecie? Czy nosząc zegarek można zapinać jeden mankiet na guzik szerszy, a drugi na węższy? Cytuj
White Haven Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Do regulacji szerokości Cytuj
Hargin Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Można zapiąć każdy mankiet na inny guzik, aby zmieścić zegarek. 1 Cytuj
Włóczykij2 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Cześć, poszukuję takich spodni, ma ktoś pomysł? Cytuj
lubo69 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 To znaczy poszukujesz skórzanych szelek, spodni zapinanych na haftkę, czy spodni w fasonie slim fit z ciemnoszarej flaneli? 2 Cytuj
Włóczykij2 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 hehe, dzięki. Poszukuję spodni o takim kroju i materiale, szelki nie są obowiązkowe Cytuj
Włóczykij2 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Nie wszystko musi być klasyczne Cytuj
Wodzu Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Czy dziury w materiale (poliester) pozostałe po krzywym obszyciu (ścieg został spruty i poprowadzony prawidłowo) mogą być podstawą do reklamacji podpartą moją opinią, że taki "defekt" powinien być zakwalifikowany jako II gatunek? W przypadku bawełny nie byłoby pewnie tego widać, jednak tutaj jest to wyraźnie widoczne. Cytuj
Hargin Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 jeśli niedoróbka była widoczna podczas zakupu, to moim zdaniem ciężko - tym bardziej jeśli nie zmienia przeznaczenia rzeczy. Musiałbyś dowodzić, że sprzedawca ukrył ten defekt lub nie poinformował Cię w wystarczającym stopniu (np. utrudniając ogląd odzieży przed zakupem - oglądasz egzemplarz z ekspozycji, a zapakowany masz inny). Pojęcie II gatunku ma charakter handlowy. Cytuj
mosze Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Pytanie o odnowienie butów przerzucone do Małej Renowacji: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3231-ma%C5%82a-renowacja/page-17 Cytuj
Monsieur Michał Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Kilka miesięcy temu kupiłem buty Gordon & Bros Levet. Na początku były naprawdę dobrze dopasowane, po jakimś czasie rozciągnęły się nieco... i pojawił się następujący problem: Podczas chodzenia ten lekko zagięty fragment mocno pracuje i wbija się w stopę: Czym to może być spowodowane i jak to naprawić? Buty były trzymane praktycznie cały czas na prawidłach (zdjęcia są pod koniec dnia chodzenia, prawidła wyprostowują to zagięcie). Cytuj
Aron Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Zupełnie naprawić się tego nie da. Można spróbować zanieść do szewca, żeby zmiękczył/rozciągnął skórę w tym miejscu. To może usunąć problem wbijania się skóry w stopę. Cytuj
GrafZero Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Panowie... Czysto technicznie... Interesowalem się ostatnio tematem smokingów i zastanawia mnie jedna rzecz... Widziałem zestawy smoking i pas hiszpański ( co jest juz troche za odwazne na polskie warunki...) ale duzo prezentowanych zestawów to smoking i spodnie bez paska... czy to jakas reguła czy czarny pasek jak najbardziej nalezy zalożyc. Jak wyglada sytuacja z innymi kolorami smokingów niż czarny ? Czy jest to w ogole akceptowane ? Na Oskarach było kilka osób ubranych przez "projektantów" w takie cuda... Jak duzym faux pas jest inna mucha do smokingu niż czarna ? Czy do garnituru wieczorowego wypada zalożyc muche ? Cytuj
Boruta Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Widziałem zestawy smoking i pas hiszpański ( co jest juz troche za odwazne na polskie warunki...) Nie jest. Pas to standard, kamizelka to rzadszy element. ale duzo prezentowanych zestawów to smoking i spodnie bez paska... czy to jakas reguła czy czarny pasek jak najbardziej nalezy zalożyc. Do spodni smokingowych paska nie zakładamy. Albo szelki, albo jeśli spodnie dobrze się same trzymają, to nic. Jak wyglada sytuacja z innymi kolorami smokingów niż czarny ? Czy jest to w ogole akceptowane ? Na Oskarach było kilka osób ubranych przez "projektantów" w takie cuda... Midnight blue, czyli bardzo ciemny granat. Osobna sprawa to smokingi tropikalne z jasną marynarką, ale u nas to tylko na słoneczne lato. Jak duzym faux pas jest inna mucha do smokingu niż czarna Wg klasycznych zasad jest niedopuszczalna. Czy do garnituru wieczorowego wypada zalożyc muche ? Wypada, o ile do czarnego nie założysz czarnej jedwabnej, bo wtedy będzie to wyglądac jak "smoking dla ubogich". 1 Cytuj
Halius Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Witam. Kupiłem na allegro krawat w kratę księcia Walii na swój ślub. Krawat marki Tommy Hilfiger, kratka wydawała się ładna, zamówiłem. Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem przesyłkę. Co to za praktyka? Oszczędność materiału? Niebieski materiał też sprawia wrażenie jedwabnego. Po prostu nigdy nie spotkałem się z taką praktyką i nie wiem co w ogóle o tym myśleć. Sam krawat jest ładny, chętnie bym w nim poszedł do ołtarza, ale niebieski fragment, który może się wychodzić spod szerszej cześci trochę mnie niepokoi. Co sądzicie. Ujdzie czy koniecznie mam szukać czegoś "normalnego"? Cytuj
GrafZero Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Krawat na slub Jeśli już to nie taki Cytuj
Halius Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Co masz na myśli? Niebieski fragment czy samą kratę księcia Walii? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi