Aras Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Już dwa zamówienia zrobiłem z guzikami w rozporkach mankietów. Robią to bez problemu. W drugim zamówieniu próbowałem zrobić krótsze rękawy i wyszły za krótkie. Radzę uważać, szczególnie gdy się zmienia szerokość barków. Inna sprawa to "walka" o wymiar klatki vs pacha i szerokość rękawa. U nich jest jakoś tak, iż zmieniając szerokość rękawa (zwężając) pacha idzie w górę co powoduje również to, iż miejsce pomiaru klatki też idzie w górę. U mnie skończyło się to z lekka przyciasnymi koszulami w drugim zamówieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 @laleczka pytałeś może o możliwość zamówienia jednej koszuli poza pierwszym zamówieniem w ramach zamówienia grupowego? (na któreś z pierwszych stron wątku widziałem, że kiedyś się na to zgodzili) @Aras dzięki, cenne informacje, bo wydaje mi się, że już teraz pacha mogłaby być lekko niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henzir Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Panowie, czy fiszbiny trzeba sobie przyciąć, czy to ja dostałem niewymiarowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Chyba włożyłeś odwrotnie, u mnie krzywo wszyli jeden worek na fiszbiny i mi się nie mieszczą z jednej strony. Tyle, że kołnierzyk i tak jest w miarę sztywny, więc nie będą mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henzir Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Jeżeli włożę odwrotnie, wystaje jeszcze bardziej. Teraz fiszbiny wypełniają woreczek całościowo (na zdjęciu widać zarys), po obu stronach kołnierzyka jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Ja bym powiedział, że będzie wystawało mniej, choć pewnie trzeba będzie coś przyciąć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Cytat @laleczka pytałeś może o możliwość zamówienia jednej koszuli poza pierwszym zamówieniem w ramach zamówienia grupowego? (na któreś z pierwszych stron wątku widziałem, że kiedyś się na to zgodzili) Nie pytałem ale nie powinno być problemu, są bardzo ugodowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 3 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2020 Fiszbiny chyba masz faktycznie włożone na odwrót. U mnie do większości koszul pasują fiszbiny tak, jak przychodzą, ale do jednej czy dwóch już nie - i muszę je przycinać i potem opiłować żeby nie darły materiału :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henzir Napisano 3 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2020 Przy włożeniu odwrotnie wygląda to jak poniżej. Rozumiem, że trzeba będzie przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 3 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2020 Otrzymałem ciekawą informację, myślałem że wybór konstrukcji pleców to opcja czysto stylistyczna: Cytat Hi, the model of the back shirt actually affects the fit of the shirt. the shirt with darts has a slimmer fit on the waist, with the same measurements, it fits 5 cm narrower. Instead the model of front of shirts not affects on fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 4 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2020 W dniu 2.11.2020 o 16:48, laleczka napisał: @DeanM Ja bym sprawdził wymiary i jak koszula leży po praniu, bo nawet przy ostatnim zamówieniu już po jednym praniu (w mojej opinii) zauważalna różnica. Przy flanelach tego nie zauważyłem, tutaj od razu. Ja nie ale muszę spróbować kolejnym razem, znów bez tego detalu zamówiłem i mankiety beznadziejnie się podwijają. Cytat Yes of course! If you want we can make the slit even longer and closed with a button so that it is also easier to roll it up. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 TU-0022 Twill Denim 100% cotton and TU-0003 Jeans - Twill 100% cotton Cytat I confirm you that TU-0022 and TU-0003 are the same fabric but with a little difference: TU-0003 is a little softer than TU-0022 and the other difference is the colour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 Z kronikarskiego obowiązku, moje z ostatniego zamówienia. Jeans Twill TU-0003 i Operato F-0032Sent from my SM-A750FN using Tapatalk 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 W dniu 3.11.2020 o 15:14, Henzir napisał: Przy włożeniu odwrotnie wygląda to jak poniżej. Rozumiem, że trzeba będzie przyciąć. Tnij! Przy zamówieniu u Olgi dostałem garść fiszbinów i też nie pasowały. Włosi podchodzą czasami dość lekko do takich drobiazgów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Które z tkanin za 55 EUR są warte uwagi? Wg waszych doświadczeń - lepij podawać wymiary z bezpośrednio z ciała czy z jakiejś koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Na pierwszy raz na pewno wyjdzie lepsza koszula zbierana z dobrze dobranej koszuli którą się już posiada. Potem można w kolejnych koszulach poprawić wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Które z tkanin za 55 EUR są warte uwagi? Wg waszych doświadczeń - lepij podawać wymiary z bezpośrednio z ciała czy z jakiejś koszuli?Ja mam błękitny Oxford kupiony 3-4 lata temu i nie polecam. Ciężko się prasuje i kołnierzyk się nie dopiera, a jak używałem mydła ze szczotką to jest tam teraz jakieś przebarwienie (tylko z tą koszulą mam taki problem...)Ktoś wcześniej pisał, że materiał mógł później być inny. Inny producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Aktualnie na stronie znowu rabat 10% do 8 grudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Ja bym się pisał na 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 Ja najprawdopodobniej również na 1 sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samolocik123 Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 Ja również zamówiłbym 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Też wziąłbym 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 19 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Chętnie też wezmę 1 sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 19 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Również dołączę. Wziąłbym 1 sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amigo71 Napisano 19 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Chętnie się dołączę, 2 koszuleWysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi