Adam Granville Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Fiolet z granatem nie wygląda na szczęśliwe połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Fiolet z granatem nie wygląda na szczęśliwe połączenie.A czymże jest szczęście? Bardzo mało informacji kolega nam przekazał, aby dawać takie kategoryczne sądy, a takich krawatów pod hasłem lilac/purple to może być całkiem sporo: http://www.tmlewin.co.uk/Ties/Mens-Ties ... rple&sz=39 http://www.austinreed.co.uk/fcp/categor ... lters=true http://www.samhober.com/?search_perform ... %5D=Search i, co więcej, mogą się miedzy sobą istotnie różnić. Nic lepszego doradzić nie można Ciężko coś doradzić w ciemno - sporo zależy od odcienia krawata. Moja rada - testuj zestawy koszula/marynarka/krawat[/poszetka] na manekinie lub wieszaku i, jeśli jakaś kombinacja się spodoba, noś. Gładki krawat w kolorze niekuriozalnym na pewno da się z czymś zestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młodzieniec Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Bardzo dziękuję, będę kombinował. krawat http://www.tmlewin.co.uk/Lilac-White-Sp ... c%2fPurple coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Bardzo dziękuję, będę kombinował. krawat http://www.tmlewin.co.uk/Lilac-White-Sp ... c%2fPurple coś w tym stylu. Może krawat nie jest taki sam (może znajdziesz lepszy) ale możesz się pobawić klikając na kwadraty shirts / suits http://www.thetiebar.com/order_page.asp ... nValueIds= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czocher Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Witam, mam szary garnitur, kupiłem do niego taką delikatnie fioletowo-wrzosową koszulę. Zastanawiam się jaki krawat do niej dobrać? Możecie podrzucić jakieś pomysły? Niżej dorzucam fotkę. Krawat jest klasyczny szary z fioletowymi paskami. Jak myślicie, pasuje to połączenie? kolory troszkę zakłamane, ale nie jakoś bardzo, zwyczajnie ciężko zrobić zdjęcie przy takim świetle. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/319 ... d254f.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Krawat - mi się nie podoba, niezależnie od koszuli. Nie lubię takich i nic na to nie poradzę. A kolor koszuli w miejscu doświetlonym / prześwietlonym jest biały, a w ciemnym nijaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 IMHO fioletowy wyglądałby dobrze do koszuli, a jaki odcień to oczywiście zależy od szarości garnituru i karnacji. BTW to jak ten krawat wygląda to jedno, ale chyba ważniejsze jest to że(moim zdaniem) nie robi on dobrego wrażenia i podkreślę że nie mówię tu o estetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Jak myślicie, pasuje to połączenie? Ten krawat sam w sobie jest brzydki, więc nie wiem czy do czegoś pasuje - to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Nie tylko Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Krawat wypada, a jasny, delikatny fiolet jest kolorem bardzo uniwersalnym (wg mnie jednym z najbardziej poza klasyką, czyli białym i jasnymi odcieniami niebieskiego/błękitu oraz delikatnym różem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 26 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2012 Jako że nie jestem zobowiązany do noszenia garniturów eksperymentuję z ubiorem męskim.(Casual, Smart Casual) Bardzo mi się podobają połączenia marynarka i koszula lniana, spodnie bawełniane lecz nie chinosy (apaszki etc). I tak się zastanawiam co lepiej będzie pasowało do tego boat shoes czy może chuka boots ? Na zdjęciach zazwyczaj widać top'y lub do kolan. Jeśli macie jakieś takie przykłady, proszę o takowe. Pozdrawiam, Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2012 Jako że nie jestem zobowiązany do noszenia garniturów eksperymentuję z ubiorem męskim. Sir? Jeżeli dobrze rozumiem - co nie jest pewne - logikę wypowiedzi, można zawsze spróbować nosić garnitur pomimo braku "zobowiązania". Myślisz, że ktoś z nas jest zobowiązany do noszenia np. poszetki? A jakbyś był zobowiązany, to byś nie eksperymentował (cokolwiek to znaczy, sir)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 27 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2012 Ja osobiście nie mam wymogów dress code'owych do noszenia garnituru więc wypowiedziałem się za siebie. Przepraszam jeśli uraziłem kogoś kto też nie jest "zobowiązany" do noszenia garnituru a go nosi. A do nicku proszę się nie czepiać bo tak mi się podobało fikcyjnie nazwać Pozdrawiam, Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beldin2 Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Mam do wyboru trzy opcje: 1) Vistula. Wydaje mi się, że ten garnitur ma zbyt wysoko umiejscowiony pierwszy guzik. Bardzo podoba mi się materiał. 2) Bytom. Ten garnitur wydaje się lepiej dopasowany (czy nie za bardzo marszczy się na plecach?), ale materiał nie odpowiada mi w takim samym stopniu. 3. Szycie na miarę. Wiem że na forum było często polecane jako lepsze, ale taki garnitur byłby ponad dwukrotnie droższy. Czy opłaca się tyle wydać czy prezentowane wcześniej marynarki są już dość dobre? Zamieszczam zdjęcia kilku próbek materiałów i byłbym wdzięczny za ocenienie również ich. Nie mam dużego doświadczenia w kupowaniu garniturów dlatego byłbym wdzięczny za skorygowanie tego co mi się wydaje, a także za wszystkie uwagi i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Poproś przemiłe panie w sklepiej o -1.5 rozmiaru w dół, a potem mozna myśleć czy wiele trzeba poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Pozwoliłem sobie zmniejszyć czcionki do normalnej wysokości. Docelowo wątek powędruje do Forumowej Poradni Stylistycznej. Nie mam teraz czasu na rozwodzenie się, ale nie znajdziesz idealnie pasującego garnituru z półki. Kluczowe sprawy to materiał/podszewka z jednej, a dopasowanie z drugiej strony. Najważniejsze są ramiona, punkt zapięcia marynarki; warto również dobrać długość (ja uważam, że do sylwetki, najczęsciej ma zakrywać tyłek - nie do kciuka). Pozostałe rzeczy (rękawy, taliowanie, do jakiegoś stopnia plecy/karczek) poprawi krawiec albo trzeba będzie przywyknąć, że nie jest idealnie. W pierwszej marynarce nie podobają mi się okrągłe ramiona - prawdopodobnie jest zbyt szeroka. Zresztą obie wyglądają na zbyt duże. Dolnego guzika nie zapina się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Bespoke zapewnia pełną mozliwość personalizacji garnituru ale ma sens tylko wtedy gdy stać nas na dobrego krawca w innym wypadu wolałbym porządne MTM lub coś z wieszaka. Prezentowane garnitury vistula/bytom leżą niezbyt dobrze delikatnie to ujmując, obydwa wydają się być zbyt duże rozmiarowo i mam wątpliwości co do tego czy nawet solidne przeróbki pomogą o ile są wogóle możliwe. Podaj budżet jaki możesz przeznaczyć na garnitur i skąd jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beldin2 Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 ok. 2000 PLN Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Wiem że na forum było często polecane jako lepsze, ale taki garnitur byłby ponad dwukrotnie droższy. Czy opłaca się tyle wydać czy prezentowane wcześniej marynarki są już dość dobre? Nie są. Przede wszystkim, jak już pisali koledzy wyżej to nie Twój rozmiar, są o wiele za duże. Poważniejsza sprawa to Twoje ramiona. O ile do zdjęć nie stawałeś w jakiejś bardzo nienaturalnej pozie z barkami podciągniętymi do góry to masz niemal poziomą linię ramion. To powoduje powstawanie poziomych fałd na plecach, poniżej kołnierza. Raczej nie da się tego łatwo poprawić (o ile w ogóle jest to możliwe). Jedynym sposobem na uniknięcie tego problemu byłoby szycie na miarę. Gdybyś zdecydował się na zamawianie u krawca to przygotuj się do tego porządnie, na forum jest trochę zdjęć koszmarków szytych przez marnych krawców nieprzypilnowanych przez zamawiających. Pooglądaj je jako przestrogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Przymierz najpierw mniejsze garnitury i włóż koszulę w spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beldin2 Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 To jest naturalna pozycja w jakiej zwykle stoję. Jak pisałem nie znam się na kupowaniu garniturów i ufałem, że sprzedawczynie przynajmniej podają mi dobre rozmiary (pytały o wzrost, jedna nawet mierzyła), ale jak widać ciągle człowiek się uczy. Nie wiem co może mieć na celu takie wprowadzanie w błąd klienta w końcu garnitury są różnych rozmiarów i można by podać ten właściwy. Najwidoczniej w sklepach pracują takie "specjalistki" jak ja, ale jak w takim wypadku mam dobrać garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Nie wiem co może mieć na celu takie wprowadzanie w błąd klienta w końcu garnitury są różnych rozmiarów i można by podać ten właściwy. Za duży, bo Pan przytyje, a na święta się naje, a przeciez chodzi o to, żeby było wygodnie i nie trzeba było zaraz kupować nowego Ile masz wzrostu i ile ważysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 http://macaronitomato.blogspot.com/2011 ... szaka.html sugerowałbym też zakładanie dobrze dobranej koszuli jeżeli chodzi o kołnierz i rękawy, bez tego trudno ocenić marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 To ' wykwalifikowany' personel więc nie ma sie czemu dziwić - polska rzeczywiscość Z wielkim uśmiechem popros panią o ten sam zestw tylko rozmiar/dwa mniejszy i zobacz różnice. Powinno być o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 To jest naturalna pozycja w jakiej zwykle stoję. Jak pisałem nie znam się na kupowaniu garniturów i ufałem, że sprzedawczynie przynajmniej podają mi dobre rozmiary (pytały o wzrost, jedna nawet mierzyła), ale jak widać ciągle człowiek się uczy. Nie wiem co może mieć na celu takie wprowadzanie w błąd klienta w końcu garnitury są różnych rozmiarów i można by podać ten właściwy. Najwidoczniej w sklepach pracują takie "specjalistki" jak ja, ale jak w takim wypadku mam dobrać garnitur? Czego oczekiwać po przypadkowych osobach zatrudnionych na umowy śmieciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi