meqoq Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 Ekstrawagancko potrafię bez problemów zestawić te buty z pozostałą częścią stroju na wiele sposobów. Myślę właśnie raczej nad czymś stonowanym i konserwatywnym, o ile można tak nazwać jakikolwiek zestaw, w którym występują czerwone wiedenki. O jakiej czerwieni mówimy? Takiej czy takiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 Oczywiście w rzeczywistości są przynajmniej o dwa tony ciemniejsze czyli mniej malinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 A na poważnie to spróbowałbym z beżem i szarościami.Beż nie pasuje - próbowałem (chyba, że masz na myśli taki ciemny, ciężki ceglany odcień) Myślałem o czymś takim : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Czerwone buty ciężko nawet znaleźć na Pitti Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 Obywatel Frisco i trochę inne propozycje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip M. Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 Mam takie pytanie. Czy poniższy strój mogę potraktować jako mało formalny i iść w nim bez skrupułów do szkoły? http://i40.tinypic.com/vsj7z9.jpg Wybaczcie za niewyraźne zdjęcie, ale na tę chwilę nie mam innego aparatu, którym mógłbym zrobić wyraźniejsze. Dokładniej, marynarka jest jaśniejszego, granatowego koloru niż spodnie. Również na marynarce są cienkie, białe paski, których na zdjęciu nie widać. Coś jak: https://lh3.googleusercontent.com/-jK_9 ... ardoch.jpg (Zdjęcie przypadkowo znalezione w internecie). Nie jestem właśnie pewien, czy takie ciemne spodnie można zestawiać z "ciemnymi" kolorami marynarki. Podejrzewam, że ten zestaw jest lepszy, ale właśnie nie wiem, jak mają się do tej marynarki granatowe spodnie . (To ta sama marynarka jak coś). http://i40.tinypic.com/35170o2.jpg Dodam, że spodnie na pierwszym zdjęciu, to zwykłe granatowe chinosy (Nie wiem jak tam widać na tym zdjęciu), które fajnie wyglądały w kompozycji z samymi koszulami. Pozdrawiam edit: Cholera, zastanawiam się, czy rękawy nie są ciut za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 1. Tak, 2 zestaw lepszy. Pierwszy wyglada jak garnitur. 2. Tak, jak nie wystaje mankiet koszuli to rekaw wyglada na zbyt krotki. 3. Do szkoly mozesz isc w czym chcesz, nawet fraku - nie wiem jakim jestes freakiem ergo do czego przyzwyczailes kolegow. Chodz w tym, w czym sie dobrze czujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 Chodz w tym, w czym sie dobrze czujesz. ...i na przyszłość staraj się jednak o lepsze odwzorowanie kolorów. Dobrym pomysłem na start jest dobre oświetlenie - w jasny, słoneczny dzień, kiedy zdjęcie robisz nie pod słońce, nawet przeciętna komórka powinna sobie dobrze poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 Przeszukałem swoje archiwa i nie za dużo znalazłem :-/ Nie wiem, czy to jest najlepsze zestawienie: I nie wiem, jakie buty nosi poniższy dżentelmen, ale czerwone byłyby całkiem z jego bajki Czyli, w skrócie - albo zmieniasz kolor skóry, albo zapuszczasz brodę i sumiaste wąsy. Oczywiście siwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 To pierwsze nawet nie najgorsze. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Moim zdaniem oba dadza rade, aczkolwiek raczej wybralbym popiel. W czarnym mozesz wygladac troche jak szpieg z krainy deszczowcow A szalik dowolny (moze poza brazowym) - popiel i czarny sa na tyle neutralne, ze wisnia albo granat je wrecz ozywia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Łącząc paski z paskami, czy takie połączenie ma sens? Jeżeli nie to proszę o wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Też tak myślę! Korzystając z "poradni stylistycznej" mam jeszcze do Was pytanie. Chciałbym wrócić do żywych starą marynarkę. Zmieniła mi się sylwetka i całość wymaga poprawek. Co waszym zdaniem trzeba przerobić żeby "nie raziło" w oczy? Na pewno rękawy i trzeba zebrać bokiem żeby była bardziej taliowana, coś jeszcze? http://imageshack.us/g/810/dscn2588q.jpg/ Taliowanie i długość rękawów koniecznie, proponuję także zwęzić rękawy, wyglądają na dość szerokie. Wydaje mi się, że marynarka jest za szeroka w ramionach, ale z tym już nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Łącząc paski z paskami, czy takie połączenie ma sens? Jeżeli nie to proszę o wskazówki Oczywiście ma sens - paski o tak różnej skali dobrze wyglądają razem, ale kolorystyka w zestawieniu wygląda na przypadkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Łącząc paski z paskami, czy takie połączenie ma sens? Jeżeli nie to proszę o wskazówki Oczywiście ma sens - paski o tak różnej skali dobrze wyglądają razem, ale kolorystyka w zestawieniu wygląda na przypadkową. Tak, jest przypadkowa A jaki kolor pasowałby bardziej Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Paski fioletowe albo czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Paski fioletowe albo czarne. Dzięki. Patrząc z drugiej strony, to mogę też wymienić sweter, na V-neck w kolorze zbliżonym do zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Odnośnie koszuli. Gdy kupujecie koszule z wieszaka, to jakie wymiary bierzecie pod uwagę, poza wielkością kołnierzyka, przy jej zakupie? Chodzi o to, czy dobierając koszulę, podając idealną wielkość kołnierzyka, pozostałe parametry (długość rękawów, szerokość rękawów, długość koszuli) pasują Wam idealnie. Kupiłem koszulę o rozmiarze kołnierzyka 42 i tutaj jest wszystko ok, tyle tylko, że cała koszula wydaje mi się za długa, zaś rękawy za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 W koszuli z wieszaka nie unikniesz opisanej sytuacji. Też mam kołnierzyk 42 i przez to reszta koszuli objętością przypomina spadochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Idealnie to pasuje bielizna termoaktywna. Jak popatrzysz choćby w popularnych na forum sklepach internetowych, na size charts to zobaczysz różne różnice w wymiarach nawet w obrębie danego "fitu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizz Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Kupiłem koszulę o rozmiarze kołnierzyka 42 i tutaj jest wszystko ok, tyle tylko, że cała koszula wydaje mi się za długa, zaś rękawy za szerokie. Szukaj innych krojów, zwłaszcza w okolicach modnych ostatnio słów slim/super slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejzojeden Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 zawiąż krawat załóż marynarkę stań przed lustrem odwróć głowę o 90 stopni w lewo i zerknij kontem oka czy krawat jest na swoim miejscu jeśli jest koszula na pewno nie jest za ciasna niestety nie da się tak łatwo sprawdzić kiedy jest za luźna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_menswear.pl Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Myślę, że podstawowe pytanie to jaki masz faktycznie rozmiar kołnierzyka, a to sprawdzisz tylko mierząc obwód szyi. Na zmniejszenie się kołnierzyka w praniu akurat bym nie liczył (flizelina nie kurczy tak jak bawełna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yukon Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 W jaki zestaw ubrań powinna się zaopatrzyć młoda osoba wchodząca na rynek pracy, zarówno pod kątem ubioru bardziej eleganckiego jak i smart casual, jakie buty i dodatki (teczka etc)? Podstawowy czynnik wyboru marek, miejsc zakupu- budżet (podkreślam wchodzenie na rynek pracy ) ale i jakość. Może podacie jakieś przykładowe listy zakupów, miejsca i marki godne uwagi studentowi ostatnich lat studiów/ prawie absolwentowi. W związku z miejscem zamieszkania- Lublin, byłbym wdzięczny za ew. lokalne sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 W jaki zestaw ubrań powinna się zaopatrzyć młoda osoba wchodząca na rynek pracy, zarówno pod kątem ubioru bardziej eleganckiego jak i smart casual, jakie buty i dodatki (teczka etc)? Podstawowy czynnik wyboru marek, miejsc zakupu- budżet (podkreślam wchodzenie na rynek pracy ) ale i jakość. Może podacie jakieś przykładowe listy zakupów, miejsca i marki godne uwagi studentowi ostatnich lat studiów/ prawie absolwentowi. W związku z miejscem zamieszkania- Lublin, byłbym wdzięczny za ew. lokalne sugestie. Pozdrawiam Takie informacje znajdziesz na forum - poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Dobrze dopasowany granatowy garnitur. Marki oczywiście nie mają znaczenia. Liczy się jakość i dopasowanie właśnie. Co najmniej jedna para czarnych butów, najlepiej wiedenek. Kilka koszul. Na pewno biała i niebieskie, gładkie i we wzory. Kilka krawatów. Generalnie na początku nie za bardzo dandy... poszetkę zostawiłbym w domu na rozmowę o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi