nebhe Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Czy da się zrobić coś z takimi kwadratowymi ramionami (https://vistula.pl/plaszcz-new-seymour-lantier-4) kupiłem na dość promocyjnej cenie na BF, a wszędzie leży dobrze oprócz delikatnego skrócenia rękawów. Jak ubiorę grubszy sweter lub marynarkę to wygląda to znacznie lepiej niż wyszło na zdjęciu, gdzie mam cienki sweter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Wrzuć zdjęcie jak to wygląda z marynarką lub grubszym swetrem,teraz nie wygląda to dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 1 zdjęcie to marynarka, drugie to sweter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Oprócz tego, że może są kwadratowe, czego na zdjęciu nie widać, to po prostu odstają, bo marynarka jest za szeroka w ramionach. Rozwiązanie- wymienić na mniejszy rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Wygląda to trochę lepiej,na modelu z linka też wyglądają kwadratowe.Wrzuć jeszcze zdjęcie całego płaszcza ocenimy jak leży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Sory za jakość, mam bardzo słabe światło w mieszkaniu i lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Nie wygląda to najgorzej,w porównaniu ze zdjęciami z linka to wygląda na to że tak jest uszyty ten płaszcz. Ramiona wyglądają kwadratowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 A czy można coś z tym zrobić u krawca? Warto w ogóle zaczepiać o ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 @nebhe, na pierwszy rzut oka widać, że ten płaszcz jest za duży i to o więcej niż jeden rozmiar... 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazior Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Zgadzam się z @Koval... płaszcz jest za szeroki również w klatce i talli, jest też za długi. Najlepiej wymienić a jak się nie da to zwrócić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Co myślicie o dopasowaniu tej marynarki? Do wytaliowania i rękawy do skrócenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 A nie jest po prostu za duża? Łamie się jakoś góra na obojczyku, sporo fałdów w pachach. Długość trudno ocenić bez całej sylwetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Brzydka linia ramion, może tak być przy zaznaczonym tzw. kapturze (albo innych nierównościach ramion) i miękkiej konstrukcji marynarki. Mam podobny efekt w kilku marynarkach, ale raczej nie kupiłbym kolejnej z takim efektem. PS. Być może to jest do skorygowania, ale nigdy nie ma pewności, że efekt będzie zgodny z oczekiwaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Marynarka jest od garnituru i generalnie mam taki problem, że zwykle spodnie rozmiaru 50 są zbyt ciasne w pasie, więc wydaje mi się że zmuszony jestem brać rozmiar 52 i ewentualnie przerabiać. Przesyłam zdjęcia całej sylwetki, mam nadzieje że będzie na nich więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Sylwetka musi być z dystansu - jeśli zdjęcie jest z bliska, to nic się nie da ocenić. Jednak podejście jest wg mnie błędne, spodnie powinny mieć rozsądny zapas na poszerzenie. Skonsultuj to z producentem oraz z krawcem, albo jeszcze lepiej - jeśli marynarka w rozmiarze 50 pasuje, to uzgodnij, że kupisz spodnie odpowiednio poszerzone. Roman robi przeróbki swoich rzeczy. Ew. dostaniesz info, że się nie da, bo nie ma zapasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 A to załamanie linii ramion widać wyraźnie, możliwe że z powodu zbyt dużego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Jak dopasowanie koszula + krawat Panowie? Poprawne? Które ciekawsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Nie da się dobrać złego krawatu do błękitnej koszuli... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 18 godzin temu, Koval napisał: Nie da się dobrać złego krawatu do błękitnej koszuli... A krawat błękitny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 A krawat błękitny? Też będzie dobry, bo go nie będzie widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiezdny durszlak Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Który rozmiar wybrać? 38 - czuje że leży lepiej niż 39, ale mam lekki problem z zapinaniem kołnierzyka 39 - nie mam problemów z kołnierzykiem, ale czuje, że jest lekko za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Wybierz 39. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Jak masz problem z zapięciem to siedzenie i schylanie się nie będzie komfortowe. - wybierz 39, pod marynarką czy swetrem nie musi być idealnie dopasowana, tym bardzie, że to koszule z wieszaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 @Gwiezdny durszlak jak masz problem z rozmiarem, to zawsze lepiej wybrać koszulę większą i oddać ją krawcowi do poprawki niż kupić za małą i trzymać kciuki za samego siebie podczas treningów ;). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potfur Napisano 12 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2020 Hej, zamówiłem sobie garnitur Lazio od Suit Supply i chciałbym Panów prosić o pomoc. Mierzyłem rozmiar 48, ale był kompletnie za duzy. Na poniższych zdjęciach rozmiar 46 czyli S. Generalnie spodnie leża idealnie, na mniejszy rozmiar brzuch już by nie pozwolił zapiać guzika z tego co widzę, to nogawki za dlugie. Krawiec to ogarnie żeby było prawidłowo? A co do marynarki to tutaj bym prosił o pomoc. Czy to leży w porządku? Czy może powinienem jeszcze spróbować z rozmiarem 44? Rozjaśniłem zdjęcia było było coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi