siwecki Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Panowie, kupiem dwie koszule z kolekcji Lancerto&Mr Vintage. Jedna jest lniania a druga z bawełny o otwartym splocie. Strasznie długie rękawy mają te koszule. Czy waszym zdaniem da radę coś z tymi rękawami zrobic i warto bawić się w skracanie. Do tego przy mankiecie i guziku brzydko się układa i odstaje. Być moze to wina za długich rękawów. Jakieś porady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Skracaj rękawy - bez problemu Ci zrobią (mam taką samą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Koszule Lancerto & MrV mają ponadprzeciętną długość rękawów. Skrócenie nie jest problemem. Aczkolwiek ja bym się wstrzymał przynajmniej do pierwszego prania, bo potem możesz być niemiło zaskoczony. Tak poza tym, to na pewno jest Twój rozmiar? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwecki Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Te koszule mają jeden rozmiar jeśli chodzi o wzrost, potem to juz dobór kołnierzyka i tutaj nic innego nie jestem w stanie dobrać. A w salonach Lancerto dokonują takich poprawek ? Skracają rękawy od góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Każdy salon lancerto współpracuje z osobnym lokalnym krawcem/krawcową (zewnętrzne podmioty). Nie spodziewaj się, że to będzie jakiś fachowiec. Przeważnie jest to ktoś specjalizujący się w typowych, prostych, poprawkach krawieckich, robiący to hurtowo. W Bydgoszczy przykładowo jest to pani mająca bodaj 7 sklepów różnych marek "pod sobą" i robiąca masówkę oraz na niczym innym się nie znająca (z znalezionych o niej opinii jak i, niestety, mojej własnej praktyki). Robi tylko dołem. Jeśli zdecydujesz się przez lancerto to przy odbiorze trzeba bardzo dobrze sprawdzić jakość poprawek. Jak będzie źle to niech lancerto się tym dalej zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwecki Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 W takim razie muszę dobrze przemyśleć temat. Jeśli nie znajdę w okolicy solidnego krawca który coś poradzi w tym temacie to zwrócę te koszule. Chociaz z tą lnianą cięzko będzie się rozstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Ten kołnierzyk BD w koszulach Lancerto & Mr Vintage jest naprawdę ogromny i moim zdaniem nie pasuje szczupłym osobom. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Nareszcie ktoś to zauważył. W pogoni za klasyczną męską elegancją najpierw były klapy jak ołówek i BD tak małe, że sznurówki nie dałoby się na szyi zawiązać, co dopiero krawata. Teraz dla odmiany klapy sięgają do bicepsów, a wyłogi kołnierzyków do mostka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 @siwecki - wg mnie to te koszule są ogólnie za duże - wiszą na Tobie, zamiast ładnie przylegać do ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwecki Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 14 godzin temu, MH_fan napisał: @siwecki - wg mnie to te koszule są ogólnie za duże - wiszą na Tobie, zamiast ładnie przylegać do ciała. dzięki za opinię. w takim razie nie ma co na siłę kupować i bawić się w mnóstwi przeróbek. trzeba szukać jakiejś innej lnianej koszuli na cieplejsze dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 6 minut temu, siwecki napisał: dzięki za opinię. w takim razie nie ma co na siłę kupować i bawić się w mnóstwi przeróbek. trzeba szukać jakiejś innej lnianej koszuli na cieplejsze dni. Dobra decyzja. Te koszule leżały na Tobie wyjątkowo źle. A tak przy okazji - nie tylko len jest dobry na cieplejsze dni. Bawełna tez daje radę. Nie mam ani jednej lnianej koszuli i nie czuję potrzeby kupowania takowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 11 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Dobra decyzja. Te koszule leżały na Tobie wyjątkowo źle. A tak przy okazji - nie tylko len jest dobry na cieplejsze dni. Bawełna tez daje radę. Nie mam ani jednej lnianej koszuli i nie czuję potrzeby kupowania takowych Jakbyś miał jakąś lniana koszulę to byś czuł takową potrzebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 4 minuty temu, pirat napisał: Jakbyś miał jakąś lniana koszulę to byś czuł takową potrzebę Miałem kilka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vojtonus Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Co myślicie o takim krawacie na własny ślub? https://www.poszetka.com/product-pol-3759-jedwabny-krawat.html Będę miał ciemnogranatowy garnitur i kamizelkę w kratę księcia Walii. Czy ten wzór nie jest zbyt rzucający się w oczy a może w sam raz? Kupię go pewnie tak czy siak, bo mi wypadł w oko, ale jestem otwarty na inne propozycje - krawatów nigdy dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 14 godzin temu, Vojtonus napisał: Co myślicie o takim krawacie na własny ślub? https://www.poszetka.com/product-pol-3759-jedwabny-krawat.html Będę miał ciemnogranatowy garnitur i kamizelkę w kratę księcia Walii. Czy ten wzór nie jest zbyt rzucający się w oczy a może w sam raz? Kupię go pewnie tak czy siak, bo mi wypadł w oko, ale jestem otwarty na inne propozycje - krawatów nigdy dość. Dla mnie osobiście czerwień/bordo to nie jest kolor do zestawu ślubnego. Kojarzy się bardziej z sytuacjami biznesowymi. Osobiście poszukałbym czegoś w granacie, błękicie np. grenadyna garza fina w drobne kropki/mikrowzór biel/jasny srebrny aby dobrze komponował się z białą koszulą lub po prostu gładki jak tu:https://www.poszetka.com/product-pol-3942-KRAWAT-z-grenadyny-garza-fina.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vojtonus Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 48 minut temu, Tomasz Fedak napisał: Dla mnie osobiście czerwień/bordo to nie jest kolor do zestawu ślubnego. Kojarzy się bardziej z sytuacjami biznesowymi. Osobiście poszukałbym czegoś w granacie, błękicie np. grenadyna garza fina w drobne kropki/mikrowzór biel/jasny srebrny aby dobrze komponował się z białą koszulą lub po prostu gładki jak tu:https://www.poszetka.com/product-pol-3942-KRAWAT-z-grenadyny-garza-fina.html Grenadyna to fajny pomysł, ale czy gładki granat/błękit nie będzie po prostu nudny przy granatowym garniturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiekawySwiata Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Witam, potrzebuję pomocy w doborze garnituru. Budżet skromny, bo do tysiąca złotych. Okazja: egzamin magisterski, potem użytkowanie jak będzie potrzeba, a na pewno będzie się często zdarzać. Z racji tego obstaję przy jakimś ładnym ciemnym granacie. Moja budowa ciała jest dość korpulentna, więc wszelkiego typu slim fity odpadają. Zależy mi na materiale, w którym w ciepłych okresach nie będę spocony jak jedno z hodowlanych zwierząt oraz na tym, żeby marynarka się zbytnio nie mięła, tutaj czytałem dużo o wełnie wysokoskrętnej, więc pewnie coś z tego bym celował. Interesuje mnie sama marynarka i spodnie, bez kamizelek i innych. Może ktoś z Was widział w sklepach jakieś fajne, odpowiadające kryteriom garnitury w dobrej cenie i mógłby polecić jakiś model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 1 godzinę temu, Vojtonus napisał: Grenadyna to fajny pomysł, ale czy gładki granat/błękit nie będzie po prostu nudny przy granatowym garniturze? Gładki jedwab drukowany będzie nudny, ale grenadyna ma juz ciekawa fakturę jak np ta na zdjęciach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Wystarczy poczytać forum, a nie zadawać kolejne identyczne pytanie, jakich już tu było dużo. Musisz przymierzyć i zobaczyć w czym się dobrze czujesz a dopiero wtedy ewentualnie wstaw zdjęcia i zapytaj o poradę. Bo na tą chwilę nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 2 godziny temu, Vojtonus napisał: Grenadyna to fajny pomysł, ale czy gładki granat/błękit nie będzie po prostu nudny przy granatowym garniturze? 5 minut temu, Tomasz Fedak napisał: Gładki jedwab drukowany będzie nudny, ale grenadyna ma juz ciekawa fakturę jak np ta na zdjęciach Wyczuwam tu problemy komunikacyjne: 1. gładki - materiał bez wyraźnego splotu - nie będzie nudny chyba, że 2. gładki - bez wzoru, jednolity - moim zdaniem, będzie nudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolw Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Koledzy pomocy, czy ten zestaw wygląda ok? Jadę na konferencję na której będę prelegentem ale mój garnitur się... skurczył... tej marynarki też nie zapnę bo się... skurczyła... Żona mówi żeby nie zakładać krawata, ale jak na konferencję bez krawata :/ tak więc pomocy!!! Będzie ok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Wygląda na to że musisz zainwestować w nowy garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Odpowiadając brutalną prawdą na pytanie - wygląda tragicznie. "Marynarka" to stylistyczny koszmarek, krawat do śmietnika (nawet jak będzie ładny trzeba umieć go zawiązać). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolw Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 7 godzin temu, secondhand_man napisał: Wygląda na to że musisz zainwestować w nowy garnitur Zdecydowanie... 6 godzin temu, eye_lip napisał: Odpowiadając brutalną prawdą na pytanie - wygląda tragicznie. "Marynarka" to stylistyczny koszmarek, krawat do śmietnika (nawet jak będzie ładny trzeba umieć go zawiązać). Dzięki za szczerość :/ marynarkę kupiłem kiedyś do jeansów, a krawat wiązałem na szybkiego... że się tak wytłumaczę kurcze lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Panowie, pytanie o poradę stylistyczną. Która z tych marynarek będzie najbardziej "uniwersalna" (dżinsy i chinosy w różnym kolorze). Zależy mi na jak najmniejszej formalności (pracuję z młodzieżą i zwariowanymi artystami). Jako drugą lepiej brać marynarkę szarą czy brązową? Jeśli chodzi o szare, to właściwie w SuSu nie ma już nic w moim prawdopodobnym rozmiarze (44, wzrost 170 cm). Możecie polecić jakaś inną firmę? Niebieski:http://eu.suitsupply.com/pl/jackets?prefn1=colorID&prefv1=Niebieski&prefn2=size&prefv2=44 Brąz (też niewielki wybór w 44):http://eu.suitsupply.com/pl/jackets?prefn1=colorID&prefv1=Brązowy&prefn2=size&prefv2=44 Czy w SuSu często uzupełniane są brakujące rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi