Jan M. Krawczyk Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Chodziło mi o to, że albo zdecydujesz się na klasyczny model robiony w Anglii i wiążący się z mniejszymi rabatami, albo trochę plastiku i 300 - 400 Euro w outletach pod Berlinem, Londynem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AiP Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 300 - 400 Euro w outletach pod Berlinem, Londynem itp. Muszę go kupić do końca sierpnia - na wyjazd za mało czasu Poszukam, może u nas znajdę coś interesującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jest jeden wątek dotyczący samych trenczy. Piszę z tapatalk i nie mam pojęcia jak skopiować ścieżkę, ale wyszukiwarka powinna pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Panowie czy zwróciliście uwagę na coraz śmielsze poszerzanie kroju spodni do garnituru, np https://instagram.com/p/5wBUVSMPRP/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 @TomiW01 - tak Tomek Miler zrobił to "pierwszy" Lapo tylko naśladuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Możesz dokładniej napisać, co masz na myśli? W pierwszej kolejności chcę mieć płaszcz na wypadek gorszej pogody w dniu ślubu. Jeśli Twojego ślubu, to trencz chyba nie jest najlepszym pomysłem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Wydaje mi się, że w takiej sytuacji najsensowniejszym rozwiązaniem będzie... parasol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 ... ewentualnie poliestrowy welon panny młodej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Hej,niestety kolejny garnitur i zarazem ostatni w HB okazał się totalną klapą. Zwyczajnie za mały i widac sporo zagnieceń, rękawy wyglądają b. słabo.Dlatego też najprawdopodobniej decyduje się na SS.Z racji mojej sylwetki, a także dużego upodobania do szerokich klap jestem prawie przekonany do modelu Washington : 1) Czy ejst on dobrym wyborem na wesele? 2) Jezeli tak to Który będzie lepszym wyborem: Washington Navy Plain, czy może Washington Blue Plain (nie wiem, czty ta moherowa wełna go nie skreśla?)Niestety nie mogę przekopiować linkow ze strony (?). Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Washington jest dość odważnym wyborem na własny ślub (obniżona formalność). Z tych dwóch to navy. Natomiast szerokie klapy i klasyczny krój znajdziesz w modelu Lazio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 H~, dzięki!To nie jest mój ślub, tylko wesele znajomego, a później rodziny. Dodatkowo używałbym go na rozmowy kwalifikacyjne. Czy do takich sytuacji będzie odpowiedni?Nie ukrywam, że mocne taliowanie jest plusem, bo mam mocno rozbudowana górę i dość wąską talie co jest moim przekleństwem przy dobieraniu garnituru.Jeżeli jednak formalność modelu Washington go dyskwalifikuje to rzeczywiście Lazio jest ciekawym wyborem.Swoją drogą to gdzie można dostać poniższą kamizelkę i czy byłaby ona odpowiednia na ww okazje (tylko na wesela). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 To kamizelka z obecnej kolekcji, ale już się wyprzedała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 W tym momencie najszybciej uszyjesz sobie taka - poszetka.com oferuje szycie, a zaczynała właśnie z kamizelkami. Ostatnio na outdersen.com jest sesja z ich kamizelką w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Dziękuję Wam Panowie.Czyli dodanie takiej kontrastowej kamizelki na ślub znajomego może byc dobrym posunięciem? Podejrzewam, że inni goście mogą to odebrać dziwnie, ale akruat tym się nie przejmuje.Wracając do modelu Washington, rozumiem, że odpada?Edit: zerknąłem na stronę poszetka i widze, że szycie garnituru 2 częściowegoz aczyna się już od 1500zł, czy nie lepiej zatem rozważyć tej opcji? Podejrzewam, że w cenę nie jjst wliczona tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tunkx Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Czy jest jakiś rodzaj koszuli/kołnierzyka z którym nie należy nosić fulara? Czy fular pasuje do kołnierzyka włoskiego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Tak. Aczkolwiek, ja preferuję fular do kenta button-down Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Panowie,sprawa się skomplikowała otóż okazało się, że będę świadkiem na tym weselu. dlatego też rozważam następujące opcje:1. Garniak "szyty na zamówienie" opcja z Bytom, ktoś miał doświadczenia? Ściągnąłem ten pomysł z bloga p. Michała - fotka - zmieniłbym tylko klapy ze zwykłych na frakowe.Ktoś próbował tej opcji szyty na zamówienie od Bytomia?2. Garniak z SS i kamizelka szyta w Bytom 3. Opcja 1 albo 2 bez kamizelkiProszę o podpowiedź, który wybór będzie najbardziej odpowiedni. Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Na temat szycia na miarę w Bytomiu była jakiś czas temu dyskusja w wątku poświęconym firmie. Ja bym zaryzykował szycie MTM w sieciówce tylko i wyłącznie pod warunkiem, że krój firmy na mnie ładnie leży, tylko jest jakiś drobny mankament do poprawienia (np. rękawy są za krótkie albo nogawka spodni nieco za wąska). Z dyskusji na forum wnioskuję, że na wiele nie można liczyć, a koszty są spore. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 A bierzesz pod uwagę garnitur z SS plus kamizelkę bespoke, nie z Bytomia? Uszycie kamizelki z reguły nie jest superkosztowne, ani superdługotrwałe, ani superryzykowne nawet przy pierwszym zamówieniu. Ja również raczej MTM z sieciówki uważam za raczej ryzykowne i mało opłacalne, jeżeli wieszak od nich nie leży dobrze. Bez dobrej promocji koszty ocierają się o bespoke, a jak węszyłem temat i w Vistuli i w Bytomiu w łódzkich butikach to nie czułem się zachęcony ani możliwościami personalizacji, ani kompetencją załogi w sklepach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 SuitSupply też ma coś podobnego do bytomskiego "Szyty na zamówienie", nazywa się to bodaj "Blue Line Tailoring", ceny zaczynają się tam bodaj od 400€, SS ma też MTM. Natomiast kamizelkę można uszyć, chociażby korespondencyjnie, w sklepie Poszetka.com za 300 zł + własny materiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Serdecznie dziękuję.Ok, co do kamizelki "poszetkę" polecał mi już Hargin. Obawiam się jedynie, że stacjonują w Katowicach.. Jak wtedy wygląda sprawa z tkaniną, mam im wysyłać? Czy mają tam swoje materiały?Czy w suit supply jest aktualnie jakiś granatowy garnitur, który formalnością pasowałby do takiej okazji (świadek), i ma klapy frakowe? Fajnie jakby był to model, który pasuje dla "szerszych" w barkach, a z kolei jest dość mocno wytaliowany - wąska talia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 @Tadam - uszycie kamizelki nie jest kosmicznie trudne. Być może masz w okolic jakiegoś rozumnego krawca, który się podejmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Hargin,polecasz kogoś w rozsądnej cenie? Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Czy bordowy krawat z grenadyny garza fina będzie zbyt mało formalny na ślub dla świadka? I czy skarpetki dobrane pod kolor krawata zamiast np. pod kolor spodni będą ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi