Wodzu Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 No niestety, ale regularne przybieranie masy i redukcje będą Ci skutecznie utrudniały znalezienie takiego dopasowania, jakie sobie wymyśliłeś, nie wspominając już o samej atletycznej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Osobiście uważam, że cienka, garniturowa wełna rzadko będzie pasować do bawełny - różnica grubości, a także inny "look & feel" - bawełna się gniecie, wełna znacznie mniej, to będzie widać. No i na koniec - wyobrażanie sobie marynarki ze zdjęcia (zarówno koloru, jak i dopasowania) jest ryzykowne.h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaell Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Witam, zamszowe buty granatowe do ciemnych garniturów, czarne i mocno grafitowe, jak to pasuje na wasze oko? Buty mi się spodobały ale musi pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Kolorystycznie może pasować (np. ciemny granat do ciemnej szarości), ale to nie są buty do garnituru, tylko na wycieczkę. Pasują do chinosów, koszulki polo itp. Jeśli zamszowe buty do ciemnego garnituru, to klasyczne, ciemne, no i wyłącznie na dzień. Np. coś takiego (niekoniecznie w tej cenie): http://www.crockettandjones.com/product/hallam-espresso Na koniec: należy zwrócić uwagę, aby reszta stroju nie wyglądała zbyt "formalnie", ja np. nie założyłbym zamszaków do zestawu ciemny garnitur, biała koszula, krawat, biała poszetka, bo byłby zgrzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Osobiście jak najbardziej bym założył,nie widzę żadnego zgrzytu pomiędzy butami zamszowymi (ciemny brąz) a zestawem garniturowym z białą koszulą wraz z krawatem. Poniżej inna kolorystyka a także wygląda to świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaell Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 butami zamszowymi (ciemny brąz) a pokazany przeze mnie ciemny granat? bo oporów między zamszem a garniturem nie mam tymbardziej, że koszule kolorystycznie i wzorowo zakładam różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Osobiście jak najbardziej bym założył,nie widzę żadnego zgrzytu pomiędzy butami zamszowymi (ciemny brąz) a zestawem garniturowym z białą koszulą wraz z krawatem. Poniżej inna kolorystyka a także wygląda to świetnie. Zestaw jest udany, jednak garnitur jest jasny, typowo dzienny. Zresztą ja się nie upieram przy swoim zdaniu - lepiej po prostu zobaczyć i ocenić, niż sobie wyobrażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Jak widać po zdjęciach "zamszowe buty" to pojęcie tak obszerne, że zawierają zarówno elegancko wyglądające loafersy, jak i mocno casualowe oraz średniej urody derby. Moim zdaniem, buty ze zdjęcia Rafaella będą totalnie nieodpowiednie do granatowego garnituru, bo zamsz robi wrażenie "vintage", a jasna podeszwa nawiązuje do letnich, weekendowych zestawów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaell Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 W sumie fakt, ta jasna podeszwa. Jasny garnitur w takim razie może bardziej by się nadał, na bardziej oficjalne wyjścia? Na mniej oficjalne mam w miarę jasną marynarkę (na zdjęciu w zestawie z jeszcze jaśniejszymi odcieniami ale przy granatowych spodniach), myśle, że przy ciemniejszej dolnej połówce garderoby prezentowałyby się w porządku. Choć do tej marynarki nosiłem już biały t-shirt z neutralnym niebieskim nadrukiem i trampki dokładnie jak poniższe z granatowymi shortami i całościowo było w porządku. marynarka spodnie: trampki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Spójrz na podforum, w którym zamieściłeś wątek: "Męska elegancja", a teraz spójrz na swoje zdjęcia i spróbuj znaleźć części wspólne. Używanie marynarki nie uczyni Cię eleganckim, tak jak butów z zamszu, potocznie zwanych pantoflami. Jest na forum "sala klubowa", która daje cień szansy na uzyskanie odpowiedzi. Jeśli o mnie chodzi to zakładanie marynarki do koszulki lub do trampek jest mało poważne i całkowicie nieeleganckie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Jakkolwiek samą ideę łączenia marynarki i trampek jestem w stanie jakoś zrozumieć (choć w ogóle mnie nie pociąga), to już prezentowania jej w tym dziale - niestety nie. Nie to miejsce, nie ten czas. A co do zamszaków z pierwszego posta w połączeniu z garniturem - no po prostu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Co to za 'dzień subtelności' na forum? Kolego @Rafaell - te konkretne buty, których zdjęcie wkleiłeś, są po prostu słabe - zarówno wizualnie jak i jakościowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 @Koval - subtelność została zainicjowana po uroczych fotografiach trampek i wspomnieniu o reszcie anturażu Wcześniej tylko czujność została obudzona, po zapytaniu o granatowe zamszaki do czarnego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Cześć, Od dłuższego czasu szukam marynarek dwurzędowych i ostatnio natknąłem się na coś takiego w prochniku, wydaje mi sie ze leży dobrze (lekkie skrócenie rękawa i plecy będą do poprawki ale to niewielki problem). Czy cos jeszcze należało by poprawić? Skład 55% len 45% wełna, podszewka wiskoza/acetat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Cześć, Od dłuższego czasu szukam marynarek dwurzędowych i ostatnio natknąłem się na coś takiego w prochniku, wydaje mi sie ze leży dobrze (lekkie skrócenie rękawa i plecy będą do poprawki ale to niewielki problem). Czy cos jeszcze należało by poprawić? Skład 55% len 45% wełna, podszewka wiskoza/acetat. Jur łelkam: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Moim zdaniem materiał pod kołnierzem na plecach jest za bardzo napięty. Marynarka nie krępuje ruchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Wydaje mi się, że i w ramionach z centymetr można by zdjąć, a z drugiej strony właśnie - na plecach jakby opięta. Ale jak na coś prosto z wieszaka, to leży, wydaje mi się, naprawdę nieźle. Swoją drogą - nie wiedziałem, że taka ładna rzecz "zawieruszyła się" w Próchniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Nie sądzę, aby był sens cokolwiek poprawiać w ramionach - to jest po prostu marynarka z mocną konstrukcją, typową dla polskich firm. Poza fałdą poznańską nie widzę nic, do czego można się przyczepić, ale fałda jest łatwa do korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Nie sądzę, aby był sens cokolwiek poprawiać w ramionach - to jest po prostu marynarka z mocną konstrukcją, typową dla polskich firm. W sumie racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Luźno zwisająca marynarka na plecach marszczy się bardzo. Co będzie przy podnoszeniu rąk, jakichkolwiek ruchach. Jak dla mnie marynarka jest za mała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Rozmiar za mała, widać napięcia materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Zastanawiam się, czy rękawy marynarki są odpowiedniej długości, czy jednak skrócić je o 1-2cm. Co sądzą o tym bardziej doświadczeni forumowicze? Bo według mnie zarówno rękaw koszuli jak i marynarki sięga trochę za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 @Pepo - masz dobre przeczucie, rękawy koszuli i marynarki do skrócenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi