JD! Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Buty RTW też są oferowane w różnych tęgościach Wszyscy to wiemy, ale wiemy też, że niejednokrotnie konkretne modele są tylko w jednej tęgości lub ich dostępność jest ograniczona (Polskie rynek), więc myślę, że nie ma co tutaj sztucznie dążyć do ideału. Tym bardziej, że u kolegi to naprawdę dramatu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Niejedna stopa jest taka, że dobrać do niej buta RTW, w którym przyszwa się zejdzie, jest zadaniem praktycznie niewykonalnym. Pomijam już, że są stopy "hybrydowe", jak moja, tj, wąskie, ale z wysokim podbiciem lub odwrotnie. RTW raczej tego nie bierze pod uwagę (szerokość kopyt RTW wzrasta wraz z wysokością podbicia). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 3 godziny temu, swordfishtrombone napisał: Niejedna stopa jest taka, że dobrać do niej buta RTW, w którym przyszwa się zejdzie, jest zadaniem praktycznie niewykonalnym. Pomijam już, że są stopy "hybrydowe", jak moja, tj, wąskie, ale z wysokim podbiciem lub odwrotnie. RTW raczej tego nie bierze pod uwagę (szerokość kopyt RTW wzrasta wraz z wysokością podbicia). Dokładnie, mam ten sam problem, wąska stopa (w sensie na szerokość głównie na wysokości śródstopia) taka że spokojnie w tęgość E bym wszedł i idealnie by pasowały ale kość gdzie się wiąże buta (czyli inaczej wysokość stopy w tym miejscu) jest na tyle duża że też mi się przyszwa przy RTW nie schodzi (mimo że z Yanko mam G, przyszwa się nie zeszła tzn. jak dociągnę sznurówkami to tak ale ucisk na kość tak duży że nie da się chodzić) z Loake mam F i jest o wiele lepiej ale widocznie ich kopyto mi lepiej leży i skóra jest miększa przez co pewnie łatwiej się poddała/rozciągnęła. Co ciekawe nie mam wysokiego podbicia w sensie jakim jest ono typowo rozumiane (generalnie podbicie raczej utożsamiane jest powiedzmy opisowo z tym jak stopa przylega do podłoża (jak przylega cała jak przy płaskostopiu to jest niskie podbcie, a jak wysoko się unosi to wysokie podbicie)) bo kiedyś właśnie miałem płaskostopie a teraz powiedzmy mam normalne podbicie. Tymczasem przy butach chodzi raczej o wysokość stopy w tym miejscu i to liczoną od podłoża (zmierzenie samego obwodu też wg mnie może nie oddać problemu). Cóż z tego że w palcach stopa jest wąska i ma mały obwód jak na wysokości wiązania buta jest tak wysoka że nie ma szans przy RTW na zejście się przyszwy chyba że zamówimy kajak w którym stopy (palce) utoną Wg mnie u Kolegi @KubaKuba jest całkiem nieźle zwłaszcza że buy są nowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Czy ta marynarka jest trudna do zestawienia? http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-brązowy-kratka/C1112.html?cgid=pre_order_jackets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Wygląda na swobodną, ale może pasować do niej dużo rzeczy. Mniej formalne spodnie niebieskie i granatowe, białe, kremowe, beżowe, może jakieś ciemnozielone, koszule białe albo niebieskie, krawaty granatowe i butelkowozielone - grenadyna, szantung, knit... Tak bym to widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 W dniu 2017-02-08 o 18:10, eye_lip napisał: Na takie okazje zakłada się białą koszulę. Czarna koszula jak napisał @swordfishtrombone nie wygląda dobrze w prawie żadnej konfiguracji, a już szczególnie z marynarką czy krawatem w podobnym kolorze. Rzecz gustu [Edit] zdjęcie zostało usunięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Ten zestaw mówi: "musiałem założyć krawat; mam nadzieję, że tego nie widać". 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 FONos, niezła koordynacja krawata z brodą Dla pewności, nie chodzisz tak ubrany na pogrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Ten zestaw mówi: "musiałem założyć krawat; mam nadzieję, że tego nie widać". Musiałem się ubrać elegancko, ale mam nadzieję że nie widać ani marynarki ani koszuli a przede wszystkim krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 24 minuty temu, Michał W. napisał: FONos, niezła koordynacja krawata z brodą Dla pewności, nie chodzisz tak ubrany na pogrzeby? To specjalnie do zdjęcia co by pokazać że można na czarno (mi akurat wyjątkowo czarny pasuje do twarzy). Koszula to 100% poliester do tego z krótkim rękawem (jakieś wykopalisko znalazłem z czasów chyba średniej szkoły z dyskotek więc nigdzie w niej już nie chodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Chodziło mi o srebrne pasy na czarnym krawacie i gdzieniegdzie siwy włos w czarnej brodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 4 godziny temu, FONos napisał: To specjalnie do zdjęcia co by pokazać że można na czarno... Nie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Czarna koszula świetnie wygląda na opalonej skórze, białe dżinsy i czarne monki z lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Czarny mnich z lustrem - raz. Dajmy już spokój takim stylizacjom; naprawdę jest tyle klasycznych, jeszcze nie ogranych na forum rozwiązań. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Dostałem w nieoczekiwanym prezencie coś takiego: https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Nakladki-EM-1002/5815 Jakoś mnie to nie przekonuje i nie planuję używać, ale mam pytanie czy spotkaliście się z czymś takim?Używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Panowie. Czy wg Was dobrze na mnie leży ta Barbourka? http://imgur.com/a/cSr9U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Jest ok, jakie masz wątpliwości? Nie wiem, czy marynarkę pod spód wsadzisz, ale na sweter jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 @Jamjest "Nie masz lub po prostu nie lubisz mankietów na spinki, lecz chcesz, by Twoja koszula wyróżniała się spośród innych?" Na pewno będzie się wyróżniać. Mam wątpliwości, czy pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 3 godziny temu, lubo69 napisał: Czarny mnich z lustrem - raz. Dajmy już spokój takim stylizacjom; naprawdę jest tyle klasycznych, jeszcze nie ogranych na forum rozwiązań. Dlaczego koledze szukającemu zastosowania dla czarnej koszuli nie podpowiedzieć najbardziej klasycznego rozwiązania? Jego sprawa, czym sobie "podbije" całość. Szukanie oryginalności kończy się tu często krótkim i niekonstruktywnym objechaniem stroju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 2 godziny temu, Jamjest napisał: Dostałem w nieoczekiwanym prezencie coś takiego: https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Nakladki-EM-1002/5815 Jakoś mnie to nie przekonuje i nie planuję używać, ale mam pytanie czy spotkaliście się z czymś takim?Używacie? Nie widziałem, a sensu nie widzę. Może do stukania o blat albo jako odblaski ostrzegawcze dla osób za plecami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Jako zapalony użytkownik kurtek liddesdale zapewniam, że leży dobrze. Co do czarnych koszul, to czasem zdarza mi się widywać "elegantów", głównie Azjatów, ubranych w całości na czarno, tj. czarny garnitur, koszula, krawat, buty. Jeśli wszystko jest dobrej jakość i pięknie leży, to wieczorową porą taki strój ma swój urok (chociaż sam bym w życiu się tak nie ubrał), tylko pod warunkiem, że ubrania są naprawdę czarne, a nie czarne po dziesięciu praniach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gechran Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Mam takie pytanie. Wiem, że nie powinno się łączyć czarnych spodni z brązowymi butami, ale czy przeszło by połączenie tychże z grafitową marynarką i ciemnobrązowymi zamszowymi chukka? Chciałbym ogólnie poznać Wasze opinie, odnośnie łączenia czarnych spodni z butami niekoniecznie czarnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Czarny to najgorszy możliwy kolor na odd trousers (spodnie do zestawu koordynowanego). Ale jeśli już trzeba je nosić, to najlepiej z czarnymi (nie: brązowymi) butami i grafitową marynarką. Niektórzy "blogerzy" (mam tu na myśli jutjubersów, instagramowców itd.) łączą czarne spodnie/garnitury z butami w kolorze koniakowym. Mnie to odrzuca, ale przyjęło się jako dopuszczalne i poprawne w "blogosferze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Może warto spróbować nieco odczarować czarny kolor ... pewnie nie łatwo go użyć ale nie znaczy że się nie da Nie wszyscy muszą chodzić tylko na granatowo bo też będzie nudno . Może zamiast krytykować wciąż czarne spodnie, czarne koszule ktoś podejmie wyzwanie i spróbuje pokazać stylizacje tego rodzaju? Ktoś odważny do takiego wyzwania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi