Skocz do zawartości

Miler Spirits & Style

4inHand

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Oczywiście. Łydki są partią, która bardzo zależy od genetyki (długość przyczepów). Moje łydki akurat do masywnych z natury nie należą, a uda są rozbudowywane ponieważ wykonują bardzo dużą pracę przy podnoszeniu ciężarów. Tak czy inaczej jakoś wpasowuję się w tą zasadę 65%. Dlatego zwężane nogawki to wg mnie konieczność.

44 minuty temu, TomiW01 napisał:

@Miro, jeżeli się ma "sportową sylwetkę" to logicznym jest wywód, że jeżeli się ma rozbudowane uda to także łydki są do tego proporcjonalnie większe.

Wbrew pozorom nie jest to aż tak oczywiste. Wielkość łydek to w dużej mierze uwarunkowania genetyczne i u wielu ludzi nawet intensywnie i mocno ćwiczone łydki nie urosną specjalnie duże, z kolei u innych nawet bez nadmiernej ilości ćwiczeń łydki bedą duże.

• Oceniam pozytywnie 1

1 godzinę temu, jawm napisał:

Mam powtarzać w nieskończoność? Idealna proporcja łydki do uda to 65% obwodu dla sportowców. Czyli umięśniona łydka powinna mieć obwód taki jak 65% umięśnionego uda. Tak rzecze Joe Weider. Ja mam mniej więcej taką proporcję i dlatego mi taka rozmiarówka pasuje.

Cały jesteś idealny czy tylko nogi ? 

• Oceniam pozytywnie 3

9 godzin temu, secondhand_man napisał:

Cały jesteś idealny czy tylko nogi ? 

Jeżeli macie taki wielki problem z taką a nie inną rozmiarówką to może idźcie do Zary (albo do Vistuli, kolekcja Red), tam na pewno znajdziecie dla siebie odpowiednie wymiary ubrań dla siebie.

Biorąc pod uwagę trudności przy znalezieniu ładnie leżącej koszuli, garnituru, spodni - to do ideału mi brakuje wiele. Niestety ludzie, którzy chcą reprezentować przyzwoity poziom nie tylko strojem, ale również sylwetką, są trochę dyskryminowani przez projektantów. Dlatego liczę, że w końcu garnitur MILER (przy różnych rozmiarach marynarki i spodni) będzie dobrze leżał i spełniał moje osobiste preferencje (np. guzik niżej, wąskie nogawki). Jak będzie - to się okaże w praktyce.

Panowie, doskonale rozumiem, że nowy krój nogawek wymaga dyskusji, ale ta chyba poszła już w nieodpowiednią stronę ;)

W sklepie przy ulicy Podgórnej mamy około 50 par spodni, które można przymierzyć i dopasować w dowolny sposób z marynarką. Jak na razie udało nam się to w zasadzie w każdym przypadku. Serdecznie zapraszamy na przymiarki ;)

Zapraszamy do przymiarki również w Warszawie - 10 września od godziny 10 do 18 nasze garnitury będzie można przymierzyć w Pałacu Lubomirskich :) 

Wszystkich chętnych prosimy o dołączenie do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1049622625106959/

garn.jpg

• Oceniam pozytywnie 4

Trochę męczę, ale chciałbym zrozumieć rozmiarówkę, by jednak uniknąć wycieczki do Poznania/Warszawy:

1. Wygląda na to, że porównywalne w pasie rozmiary spodni w fasonie slim i classic różnią się w zasadzie tylko szerokością w kostce, bo w biodrach i udzie classic wydaje się być nawet węższy. Czy "top block" (od kolan w górę) jest podobny w przypadku obu fasonów?

2. Z opisu wynika, że podstawową różnicą między oboma fasonami w przypadku marynarek jest taliowanie; tymczasem porównywalne rozmiary obu fasonów różnią się znacznie szerokością w ramionach (4 cm to aż dwa rozmiary). Czy oznacza to, że slim nie jest po prostu taliowaną wersją classic, czyli że classic to ogólnie szersza marynarka niż slim, na mężczyznę grubokościstego/dobrze zbudowanego? Czy istnieją różnice w szerokości rękawów między oboma fasonami?

3. Czy należy rozumieć, że classic to "boxy fit" a slim to "tailored fit" (więc osoba szczupła będzie pływać w classic), czy też nie różnią się one znacząco poza taliowaniem i zwężaną nogawką?

Dziękuję:-)

• Oceniam pozytywnie 1

No nie przesadzajmy z tym Classic - aby mówić, że to fason dla panów z brzuchem to rozmiarówce brakuje +10cm w talii co jest dziwne bo w przypadku spodni szerokość w biodrach i udzie jest sporo nadmiarowa (4cm w biodrach, 6cm w udzie).

Chyba, że jest to spowodowane wysoko umiejsciowionym guzikiem - no ale wtedy mamy piękny balonik z dołu. 

O ile spodnie można by łatwo zwęzić u krawca, o tyle wyczarować 10cm w talii, albo zwężać 14cm w klatce to już się nie da, więc niestety... :) 

Ja nie twierdzę, że dla panów z brzuchem - Tomasz Miler nie jest "panem z brzuchem", a jakoś nie widzę Go w fasonie slim...;-)

Ja mam wrażenie (nie obrażając nikogo) że slim to fason dla maturzystów i panów młodych, co zresztą producent wydaje się sugerować w opisie. Jeśli tak, chciałbym ustalić, czy classic to jest fason dla tych, którzy kiedyś byli panami młodymi, ale życie to zweryfikowało;-) czy też dla panów szerokich (think Russel Crowe, Mickey Rourke...).

• Oceniam pozytywnie 2

10 godzin temu, xkoziol napisał:

Hmmm... Szkoda, pewnie nie jestem jedyny, który wolałby się umówić na konkretną godzinę.

My też zdecydowanie wolelibyśmy pracować w ten sposób, ale w Warszawie mamy tylko 8 godzin co niestety zmusza nas do przyjęcia bardziej otwartego formatu. Obiecujemy duży zespół (przynajmniej 5 osób) oraz dwie przymierzalnie, które pozwolą mierzyć równocześnie więc przymiarki powinna pójść sprawnie :)

16 godzin temu, lubo69 napisał:

Trochę męczę, ale chciałbym zrozumieć rozmiarówkę, by jednak uniknąć wycieczki do Poznania/Warszawy:

1. Wygląda na to, że porównywalne w pasie rozmiary spodni w fasonie slim i classic różnią się w zasadzie tylko szerokością w kostce, bo w biodrach i udzie classic wydaje się być nawet węższy. Czy "top block" (od kolan w górę) jest podobny w przypadku obu fasonów?

2. Z opisu wynika, że podstawową różnicą między oboma fasonami w przypadku marynarek jest taliowanie; tymczasem porównywalne rozmiary obu fasonów różnią się znacznie szerokością w ramionach (4 cm to aż dwa rozmiary). Czy oznacza to, że slim nie jest po prostu taliowaną wersją classic, czyli że classic to ogólnie szersza marynarka niż slim, na mężczyznę grubokościstego/dobrze zbudowanego? Czy istnieją różnice w szerokości rękawów między oboma fasonami?

3. Czy należy rozumieć, że classic to "boxy fit" a slim to "tailored fit" (więc osoba szczupła będzie pływać w classic), czy też nie różnią się one znacząco poza taliowaniem i zwężaną nogawką?

Dziękuję:-)

1. Spodnie classic w udzie również są szersze - zależy dla jakiego wzrostu sprawdzał Pan tabele rozmiarów. Mieliśmy błąd w nazewnictwie (92 powinno być 90, 96-94) przez co mógł Pan porównywać złe modele spodni do siebie. Już wszystko powinno być w porządku ;)

2. W naszej tabeli jest podana nie szerokość ramion (od kołnierza do wszycia rękawa), a szerokość pleców (od jednego szwu łokciowego do drugiego). Rozmiar większy ma ramię poszerzone tylko o 3mm ;)

3. Osoba szczupła niekoniecznie musi pływać w sylwetce classic, ale różnica będzie zauważalna. To jest jednak wrażenie tak względne - dwie różne osoby mogą inaczej wyobrażać sobie tailored fit i boxy fit - że nie sugerowałbym się nazewnictwem, a tabelami rozmiarowymi lub przymiarką ;)

15 godzin temu, lubo69 napisał:

Ja nie twierdzę, że dla panów z brzuchem - Tomasz Miler nie jest "panem z brzuchem", a jakoś nie widzę Go w fasonie slim...;-)

Ja mam wrażenie (nie obrażając nikogo) że slim to fason dla maturzystów i panów młodych, co zresztą producent wydaje się sugerować w opisie. Jeśli tak, chciałbym ustalić, czy classic to jest fason dla tych, którzy kiedyś byli panami młodymi, ale życie to zweryfikowało;-) czy też dla panów szerokich (think Russel Crowe, Mickey Rourke...).

Postaram się dzisiaj przymierzyć i fason slim i fason classic (w jednym rozmiarze) i wrzucić zdjęcia, ponieważ ciężko jest jednoznacznie określić, na kogo jest dany fason ;)

2 godziny temu, Miler Spirits&Style napisał:

1. Spodnie classic w udzie również są szersze - zależy dla jakiego wzrostu sprawdzał Pan tabele rozmiarów. Mieliśmy błąd w nazewnictwie (92 powinno być 90, 96-94) przez co mógł Pan porównywać złe modele spodni do siebie. Już wszystko powinno być w porządku ;)

Postaram się dzisiaj przymierzyć i fason slim i fason classic (w jednym rozmiarze) i wrzucić zdjęcia, ponieważ ciężko jest jednoznacznie określić, na kogo jest dany fason ;)

Dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi o to: spodnie 182/88 slim mają w biodrach 106 (uda 66), a 182/90 classic w biodrach 104 (uda 66). Nie widzę w tym logiki; wynika z tego, że classic jest w biodrach i udach węższy niż slim.

Zdjęcie porównujące oba fity będzie mile widziane:-)