Miler Spirits&Style Napisano 16 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2016 Czy w najbliższym czasie uzupełnią Państwo rozmiarówkę 38 i 39 super slim w białych OCBD? Niestety dostawy spodziewamy się dopiero w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 16 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2016 Jesteśmy w stanie wytaliować koszulę. Jak dużego taliowania Pan potrzebuje? Potrzebuję wytaliowania do 84 centymetrów... Mam w talii 74 cm i lubię bardziej dopasowane ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w.tworek Napisano 16 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2016 Witam Kiedy planujecie uzupełnienie białych formalnych koszuli na spinki w rozmiarze 40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Przeczytałem w internecie, że taliowanie koszul jest w cenie. Czy to prawda? Jeżeli tak, to do ilu centymetrów możecie maksymalnie wytaliować koszulę dla 38 super slim? Jeżeli to Twoje pierwsze zamówienie, to proponuję Ci nie prosić o dopasowanie wymiarów, bo takiej koszuli nie można zwrócić, ani wymienić w przypadku, gdy coś nie będzie Ci pasowało. Zamówiłem kiedyś koszulę w rozmiarze 38 i była za ciasna, a w talii mam niewiele więcej od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Też bym tak doradził, kiedyś zamówiłem taliowaną koszulę 38 u Milera (mam w pasie 75 cm) i musiałem usuwać zaszewki, bo ledwo się mogłem zapiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Witam Kiedy planujecie uzupełnienie białych formalnych koszuli na spinki w rozmiarze 40? Dostawa jest zaplanowana dopiero na czerwiec. Potrzebuję wytaliowania do 84 centymetrów... Mam w talii 74 cm i lubię bardziej dopasowane ubrania. Jesteśmy w stanie to zrobić, z tym że tak jak koledzy wspomnieli wyżej - takiej koszuli nie będzie można już zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Jesteśmy w stanie to zrobić, z tym że tak jak koledzy wspomnieli wyżej - takiej koszuli nie będzie można już zwrócić. Rozumiem. A jeżeli wybrałbym się na zakupy do sklepu stacjonarnego, to wtedy ewentualne taliowanie jest wykonywane na miejscu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Rozumiem. A jeżeli wybrałbym się na zakupy do sklepu stacjonarnego, to wtedy ewentualne taliowanie jest wykonywane na miejscu? Tak - dopasowujemy koszule w naszej pracowni krawieckiej, na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 A czy jest możliwość zamówienia, przymierzenia i odesłania do poprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Nie będzie taniej i wygodniej zanieść do krawcowej/krawca? Dobrze jest gdy osoba robiąca poprawki od razu widzi co ma poprawić i dokładnie w którym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Przed poprawkami proponuję najpierw przynajmniej raz koszulę wyprać, materiał może się skurczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Potwierdzam. Mam 2 koszule OCBD i trzymają wymiary (skurczyła się o max 0,5-1cm), ale koszula button-down w kratkę Vichy skurczyła się aż o ~6cm w klatce i ~8cm w talii. Prane wg zaleceń z metki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 A czy np zamawiając koszulę (bez poprawek) oraz portfel to w przypadku zwrotu koszuli trzeba również zwrócić portfel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koval Napisano 18 Maj 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Tak, i samolot; taka tradycja... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Mistrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Potwierdzam. Mam 2 koszule OCBD i trzymają wymiary (skurczyła się o max 0,5-1cm), ale koszula button-down w kratkę Vichy skurczyła się aż o ~6cm w klatce i ~8cm w talii. Prane wg zaleceń z metki. Koszula zdecydowanie nie powinna się o tyle skurczyć. To właściwie cały jeden rozmiar w dół. W jakiej temperaturze prałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Zazwyczaj piorę w 30 stopniach, choć mogło się zdarzyć, że wyprałem też w 40st (wg metki jest to dopuszczalne). Pomierzyłem jeszcze raz i wyszło około 1cm mniej niż pisałem - ~106cm vs 111 w klatce, ~93cm vs 100 w talii oraz ~104cm vs 108 w biodrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Zazwyczaj piorę w 30 stopniach, choć mogło się zdarzyć, że wyprałem też w 40st (wg metki jest to dopuszczalne). Pomierzyłem jeszcze raz i wyszło około 1cm mniej niż pisałem - ~106cm vs 111 w klatce, ~93cm vs 100 w talii oraz ~104cm vs 108 w biodrach. Tak olbrzymie wykurcze wydają mi się raczej niemożliwe. Bardziej prawdopodobne jest, że koszula przez przypadek miała wszytą złą metkę. Tak czy inaczej jeśli faktycznie oznaczenie na metce jest tak dalece niespójne z wymiarami koszuli, oczywiście natychmiast ją wymienimy. Odeślij nam proszę tę koszulę, a my natychmiast wyślemy nową (jeśli jest rozmiar) lub zaproponujemy alternatywne rozwiązanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Zazwyczaj piorę w 30 stopniach, choć mogło się zdarzyć, że wyprałem też w 40st (wg metki jest to dopuszczalne). Pomierzyłem jeszcze raz i wyszło około 1cm mniej niż pisałem - ~106cm vs 111 w klatce, ~93cm vs 100 w talii oraz ~104cm vs 108 w biodrach. Miałem podobnie w dwóch koszulach lamberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 A ja w jednej z Bytomia - ale koszula kurczyła się stopniowo i dopiero po kilku praniach osiągnęła podobny do powyższego przypadku poziom. Z kolei w koszulach z H&M to w zasadzie standard i trzeba brać rozmiar większe (kupuje tam po taniości lniane, casualowe "sezonówki") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Zazwyczaj piorę w 30 stopniach, choć mogło się zdarzyć, że wyprałem też w 40st (wg metki jest to dopuszczalne). Pomierzyłem jeszcze raz i wyszło około 1cm mniej niż pisałem - ~106cm vs 111 w klatce, ~93cm vs 100 w talii oraz ~104cm vs 108 w biodrach. Jeżeli koszula zmniejszyła się aż tak, to oczywiście wymienimy ją na model w odpowiednim rozmiarze. Prosimy o kontakt w wiadomości prywatnej, aby rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Polecamy najnowszy post Szymona Jeziorko z bloga AllTiedUp.pl, gdzie jedną ze składowych jest nowa koszula jeansowa MILER http://alltiedup.pl/2016/05/z-zupelnie-innej-beczki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Poniżej przedstawiamy nowe modele koszul - wszystkie dostępne tutaj: http://shopmiler.com/pl/koszule-meskie/kolekcja-sezonowa 1. Dwie koszule lniane z kołnierzem z krytym guziczkiem: 2. Koszule z bawełny drukowanej z kołnierzem półwłoskim: 3. Koszula jeansowa - z kołnierzem włoskim: Wpis o koszulach dostępny jest tutaj: http://milerszyje.pl/nowa-kolekcja-koszul-miler.html Macie już swój ulubiony model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 O ile centymetrów koszula może się maksymalnie skurczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 O ile centymetrów koszula może się maksymalnie skurczyć? Pytanie jest nieprecyzyjne. Jeśli pytasz o to, o ile maksymalnie kurczą się słabej jakości koszule, to - jak widać po wpisach kolegów użytkujących Lamberty czy H&M - nawet o te 8 cm (jeden z moich Lambertów po praniu ma rękawy tak dużo krótsze, że właściwie nie mogę go już nosić - nigdy więcej Lamberta). Jeśli natomiast pytasz o to, o ile POWINNA się maksymalnie skurczyć dobrej jakości koszula, to są to wartości minimalne, rzędu 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi