Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
8 godzin temu, SceptycznyMiś napisał:

Mam pytanie do Pana Tomasza: Czy Torby codzienne będą jeszcze dostępne w tym roku i jeśli tak to czy także będą miały taką piękną podszewkę w paski jak poprzednie?

Torby codzienne z pewnością będą jeszcze dostępne i będą posiadać podszewkę w paski. Szykujemy również parę nowości związanymi z torbami, ale o tym... już niedługo ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
On 9/12/2016 at 7:52 AM, 4inHand said:

(...) skoro już o tym rozmawiamy, choć nie ukrywam, że mam już w głowie plan na tę marynarkę, to napiszcie proszę z jakiej tkaniny Waszym zdaniem powinna być ona wykonana ;)

moze granat traveller z nakładanymi kieszeniami 

Opublikowano
1 godzinę temu, astaroth napisał:

Rozumiem, że jeszcze nic nie wiadomo

Myślę, że jest to kwestia około miesiąca. Nie chciałbym deklarować daty przedwcześnie. Alkohol jest już po kupażu i czeka na zabutelkowanie, ale do obejścia mamy sporo spraw administracyno-celnych. 

Opublikowano

A ponieważ są tutaj panowie zainteresowani naszym bottlingiem brandy Shustoff, chciałbym zaręczyć, że sprawa jest jak najbardziej poważna dlatego naprawdę warto wejść na stronę www.MilerSpirits.com i zostawić nam swojego maila :D Kilka zdjęć na zachętę... 

Tom Miler amonge Shustoff alembics.jpg

IMG_0528 (1)22.jpg

Brandy Shustoff Grand Prix.jpg

mapka sh.jpg

Shustov_05581447 copy.jpg

Miler_Shustov_0362.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panie Tomaszu,

Tak do mnie dotarło wczoraj...
Doświadczenie w szyciu kurtek macie, rozmiarówka dokładnie przećwiczona na garniturze, doświadczenie w szyciu skór macie...
Czy nie czas na skórzaną kurtkę?

Pozdrawiam serdecznie,
Adam Łuczak

Opublikowano
Godzinę temu, AdamLuczak napisał:

Panie Tomaszu,

Tak do mnie dotarło wczoraj...
Doświadczenie w szyciu kurtek macie, rozmiarówka dokładnie przećwiczona na garniturze, doświadczenie w szyciu skór macie...
Czy nie czas na skórzaną kurtkę?

Pozdrawiam serdecznie,
Adam Łuczak

Oczywiście jest taka możliwość, ale na razie jeszcze tego nie widzę :) Może jeśli zaczniemy kiedyś robić dżinsy, więcej swetrów i sprzedawać dużo sztybletów to pomyślę o tym ;) 

Opublikowano
5 godzin temu, matepard napisał:

Przed chwilą miły głos pani z Miler Spirits & Style poinformował mnie, że wysyłka garniturów nastąpi 21 i 24 października b.

Bardzo miły gest @4inHand:)
Czekam na info ws. dostępności toreb codziennych w otwartej sprzedaży.

Mogę zdradzić, że za kilka dni ruszy pewnie preorder torby skóra z Harris Tweedem!!! :D 

Opublikowano
Dnia 28 września 2016 o 00:48, Miro napisał:

Ciekawa sprawa. Lecz ja się nie mogę doczekać, kiedy się pojawią te klasyczne teczki zapowiadane kilkanaście postów wcześniej :)

Ostatnio taka miła atmosfera w naszym wątku, że aż chce mi się napisać jak jest na backstageu aktówek :D 

Otóż --> właśnie szyjemy ostatecznie ostateczne teczki. Niestety nie zostało nam zbyt wiele skóry więc będzie ich tylko 15.... Wszystko dlatego, że w ostatniej chwili nie wytrzymałem i postanowiłem jednak, że teczki MM będą miały absolutnie wszystkie okucia mosiężne. Oczywiście spowodowało to obsuwę czasową ponieważ okucia trzeba odlać no i wpłynęło na cenę (mosiądz jest około 10x droższy niż ZnAl), ale uznałem, że przy takiej jakości skóry, potrzebna jest też zbliżona jakość metalu. Mamy zatem teczkę, której skład to: roślinnie garbowana polska skóra, której wykończenie garbarnia robi wyłącznie pod MM oraz polskie odlewy na okucia i włoski zamek z mosiądzu. Teczka jest szyta na ciężkich maszynach i w całości składana i wykańczana ręcznie. Ma też ręcznie szlifowane i malowane brzegi. W teczce nie ma żadnych kartonów, plastików, ani podszewek.

skorzana-teczka-aktowka-1-4.jpg

Teczka pojawi się w 3 rozmiarach: na laptopy 13'', 14'' i 15''. 

Ceny teczki: 

13'' (jednokomorowa) = 1199 preorder/1599 cena regularna

14'' (dwukomorowa) = 1399 preorder / 1799 cena regularna

15'' (trzykomorowa) = 1599 preorder / 1999 cena regularna

Ponieważ skóry na teczki jest naprawdę mało, planujemy sprzedaż "pod stołem". Oznacza to, że najpierw zaoferujemy ją najlepszym klientom, a dopiero później jeśli nie uda nam się jej sprzedać (co jest mało prawdopodobne) udostępnimy ją w sklepie internetowym. Z tej przyczyny, jeśli ktoś jest chętny na naszą teczkę, powinien natychmiast napisać do mnie wiadomość prywatną :)

AHA --> w preorderze, języczek nad zamkiem z personalizacją (inicjały) gratis :D

Poniżej prezentuję zdjęcia teczki dwukomorowej (14''). To teczka prototypowa, którą noszę od kilku miesięcy i jestem tak zachwycony, że nie oddam. Ma ona taki sam zamek jak w teczkach docelowych, ale różni się kilkoma elementami: 

- okucia pod pasek będą całe z mosiądzu przytwierdzonego malutkimi śrubami do teczki - wygląda bardzo luksusowo i jest nie do zerwania...

IMG_1491.JPG

- w teczce na zdjęciach okucia inne niż zamek są ze ZnAlu, w naszych teczkach będą nieco bardziej błyszczące (bo to mosiądz) i z wiekiem oczywiście się spatynują

- teczka w ostatecznej wersji będzie miała także stopki/kopytka z mosiądzu doczepione do dolnej krawędzie (4 szt.) 

- teczka w ostatencznej wersji będzie miała pas skóry przebiegający po całej długości grzbietu. Uczyni to bardzo nieznaczną różnicę w wizualnym wyglądzie teczki, której większość osób prawdopodobnie nie zauważy. 

Zainteresowanych zapraszam :)

skorzana-teczka-aktowka-2-1024x682.jpgskorzana-teczka-aktowka-3-1024x682.jpg

Zdjęcia teczek w wersji ostatecznej oczywiście wrzucimy też do wątku, ale wtedy może być już za późno... 

Teczki wysyłamy w płóciennych torbach i kartonach z rączką i logo MM ;) 

• Oceniam pozytywnie 4