Loom Napisano 21 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Od 10 lat interesuję się tematyką absyntu. Zbieram butelki z całego świata, głównie z Francji i Szwajcarii, gdzie produkowane są najlepsze absynty. Polecam " La Coquette" oraz " Absinthe Duplais" i " Clandestine Absinthe". Bardzo lubię też rumy. Może nawet bardziej niż absynt:) Kolekcjonuję najsmaczniejsze dla mnie butelki, które trzymam w barku na okazję Tak od dwóch lat spoczywa nieotwarta butelka Ron Zacapa 23 Anos. Miałem okazję pić ją w kubańskim pubie we Wrocławiu i muszę powiedzieć, że jak dotąd to czysta perfekcja. Clandestine Absinthe uhhhh do dziś pamiętam "poranek po":) Co sądzisz o Dictadorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Dictador piłem tylko 20 letni i bardzo mi smakowałm, bardzo słodki, przyjemny, niedawno w urodziny komnponował się z Cohibą III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2013 dla amatorów koktajlowego szaleństwa - ciekawa informacja z FB zaprzyjaźnionego z nami baru Pies Czy Suka: (info z 8 maja)Miło nam jest poinformować, że w ścisłym finale Bols Around The World 2013, który się odbył wczoraj w Amsterdamie, a do którego startowało 3 tysiące barmanów z 66 krajów, nasz człowiek - nasz pies zaliczył pudło! Trzeci na świecie Mateusz Świeżak Szuchnik już od czwartku będzie ponownie szejkował, czarował, kokietował i umilał czas w budzie Psa Czy Suki! Gratulujemy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2013 Szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balvini Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Dictador piłem tylko 20 letni i bardzo mi smakowałm, bardzo słodki, przyjemny, niedawno w urodziny komnponował się z Cohibą III Witam. Dictador 20 YO jest naprawdę super. 12 YO jest też dobry choć lekko czuć w aromacie za dużo dymu..skąd - nie wiem... Natomiast OBA Rumy zdecydowanie polecam z czarna czekoladą z tryflami - P O E Z J A SMAKU! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2013 Panowie, jakiego producenta rumu byście polecili z tych trzech: J.M. Rhum Diplomatico Matusalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2013 Koledzy, jeżeli nie macie jeszcze zagospodarowanego czwartkowego wieczoru to może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Coś dla mnie I dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Coś dla mnie I dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Panowie, moje zainteresowania alkoholowe są dość wąskie: lubię bourbona ale nie przepadam za szkocką, piję też sherry Matusalem Gonzales Byass (30 lat). Ta ostatnia różni się od popularnych sherry między innymi tym, że ma 20%, i to czuć. Ale jestem też zwolennikiem polskiego miodu pitnego, na tyle orientującym się w tematyce, że wiem, iż miód MUSI dojrzewać. Po prostu musi i cześć. W związku z tym wszystkie seryjne produkty spółdzielni inwalidów umysłowych (Lublin, Toruń), nadają się według mnie do zlewu, a w najlepszym wypadku do piwnicy na 10 lat. Są też dziwnie klarowne, co budzi podejrzenia co do technologii. I teraz pytanie: czy ktoś z kolegów może polecić prawdziwy miód pitny, datowany, leżakujący minimum 5 lat? Czy jest coś takiego na rynku, czy też (jak to często bywa) trzeba samemu zająć się sprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Miód pitny piłem w zasadzie tylko w Kamiannej w Beskidzie Niskim ( polecam miejsce przy okazji). Czy spełniałby Twoje kryteria - nie wiem. Dla mnie był trochę za słodki Może wyjściem jest leżakowanie we własnej piwniczce? Jest to proces trudny, podobnie jak przy domowych nalewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Koleżka mój zadołował kilka butelek pospolitego trójniaka z intencją odkorkowania na 18 urodziny córki. Akt chomikacji miał miejsce oczywiście w okolicach urodzin pociechy. Rok temu odbyła się długo oczekiwana impreza. Pozostałą po niej flaszeczką zaopiekowaliśmy się z kolegami. Osiemnastoletnia ex-kwaskowa szczyna okazała się zaskakująco dobra i oryginalna w smaku. Miód pitny ma nieskończony potencjał, tylko państwowa spółdzielczość przez 50 lat ludowości w ogóle go nie zauważała, traktując miody (niekiedy całkiem drogie, jak półtoraki) jak tanie wina proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Rum z Barbados,White Whiskey z Kentucky i Meksykanski Mezcal z larwami gusano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Panowie, w kwestii trzymania alkoholu wysokoprocentowego, w szczególności whisky/whiskey, w kryształowej karafce zamiast w default'owej butelce - jakieś za i przeciw? Mam ze trzy butelki whiskey w rozmiarze 1,75 litra i korzystanie z nich nie jest ani wygodne, ani eleganckie. Wczoraj część jednej butelki przelałem do karafki, wprawdzie zawartość została w trzy godziny wypita, ale w związku z tym resztę z butli przelałem do karafki i tak postoi co najmniej kilka tygodni, zastanawiam się, jaki wpływ może to mieć na trunek. Korek w karafce, też krysztalowy, wydaje się w miarę szczelny, ale na pewno nie tak, jak zakręcane ustrojstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 ... Korek w karafce, też krysztalowy, wydaje się w miarę szczelny, ale na pewno nie tak, jak zakręcane ustrojstwo. To jest sedno sprawy. Jeśli 'przerób' jest duży to karafka jest ok. Jeśli miało by to miesięcy per karafka to już raczej nie. Poza tym karafce może poszukiwać swojego ulubionego blenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Znalazłem jeszcze wpis Tomka: http://www.milerpije.pl/jak-przechowywac-alkohole.html Mam jakiś uniwersalny korek, więc zatkam nim karafkę, a kryształowy korek będzie na czas serwowania. Niemniej jakby ktoś miał jeszcze jakieś poszerzone komentarze, to chętnie się zapoznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Będąc w zeszły weekend na wypadzie w okolicach Zamościa, miałem przyjemność smakować domowej roboty 15 letni dwójniak i nalewkę z aronii. Poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Smak Nabyty o jednej z polskich destylarni: "Faktycznie, historia polskiej whiskey u Kozubów jest „moja”, czyli taka, jak lubię. Trochę ciężkiej pracy i ciężkiego główkowania, rodzinny biznes, który stare łączy z nowym i efekt, w którym obce i nowoczesne miesza się ze swojskim i tradycyjnym. Oraz alkohol. Alkohol też lubię." http://smaknabyty.pl/ludzie/polska-whiskey-juz-sie-robi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Ja od dwóch dni zapoznaję się z nową, dojrzałą koleżanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Ja ostatnio piję Laphroaig Quarter Cask i jest to whisky godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Będąc w zeszły weekend na wypadzie w okolicach Zamościa, miałem przyjemność smakować domowej roboty 15 letni dwójniak i nalewkę z aronii. Poezja Bo nie ma to jak dobra domowa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Nic nie poradzę na to, że z whisky/whiskey najbardziej podchodzi mi Jim Beam, choćby podstawowy, jak również z zieloną etykietką. Po niedawnym wpisie na blogu Tomka przygarnąłem taką wersję: Mayor, coś byś skrobnął o tej wersji Ghost, którą widać na wklejonym przez Ciebie zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Chyba tylko ja ostatnio piję . Takie coś dostałem, 51,5% mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Bourbon z Kentucky - O Yeah!!! Napisz jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Nowe nabytki Na zielonym nieco się zawiodłem, Ben natomiast trafił na moje top 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.