damiance Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Kolega torunianin miał zapewne na myśli najpopularniejszy kolor w którym pekari wygląda najciekawiej jeżeli mistrz ma pekari, ciekawe jak szybko rozejdzie się w zamówieniach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 44 minutes ago, torunianin said: Beż / kamel To jest "naturalny kolor" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 A wystarczyło odpowiedzieć "dostępne są kolory : ....." lub "nie wiem czy ma inne kolory" a robi się dyskusja kolorach gdzie mężczyźni i tak rozpoznają tylko te podstawowe A bardziej serio to myślę że koledze chodziło o taki kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 To może zapytam inaczej - czy ma inne kolory poza czarnym? 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 10 hours ago, FONos said: A wystarczyło odpowiedzieć "dostępne są kolory : ....." lub "nie wiem czy ma inne kolory" a robi się dyskusja kolorach gdzie mężczyźni i tak rozpoznają tylko te podstawowe A bardziej serio to myślę że koledze chodziło o taki kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 9 hours ago, torunianin said: To może zapytam inaczej - czy ma inne kolory poza czarnym? 😄 Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 Zadzwoniłem do mistrza i ma tylko czarną skórę, "którą przyniósł jakiś pan". Nie jest też przekonany co do jej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 Jakość sprawdzę w grudniu, na moje oko wyglądała dość delikatnie (mam parę z pekari firmy Scarosso - dość gruba skóra w porównaniu z czarną). W piątek usłyszałem od mistrza że skóra jest dobrej jakości, "a nie taka podziurawiona jak kiedyś przyniósł jakiś pan z Włoch"... LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 A czy ta skóra ma certyfikat CITES, przy promujemy tutaj kłusownictwo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 W sumie taką skórę wydaje się że bez problemu można zakupić tutaj https://www.hurtszewski.com/skra-pekari-dwoina-winka-kolor-beowy-p-5427.html ... nie znam się kompletnie ale jakoś tanio chyba ale czy to dobra skóra to ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 6 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2017 24 minutes ago, FONos said: W sumie taką skórę wydaje się że bez problemu można zakupić tutaj https://www.hurtszewski.com/skra-pekari-dwoina-winka-kolor-beowy-p-5427.html ... nie znam się kompletnie ale jakoś tanio chyba ale czy to dobra skóra to ja nie wiem. To skóra świńska, nawet dwoina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 W sumie taką skórę wydaje się że bez problemu można zakupić tutaj https://www.hurtszewski.com/skra-pekari-dwoina-winka-kolor-beowy-p-5427.html ... nie znam się kompletnie ale jakoś tanio chyba ale czy to dobra skóra to ja nie wiem. To nie jest Pekari, tylko jak napisał kolega wyżej dwoina świńska, czyli jedna z najtańszych skór.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 Troche więcej zdjęć zamówienia z lutego 2017 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 @Renè imo wyszedł taki trochę koszmarek . 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 @Szydlowsky OK, będą wieć na Halloween 2018 A tak na serio to są wygodne i mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 W jakich dniach tygodnia / godzinach otwarta jest pracownia pana Czesława? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 pn-pt 10-18 sobota 10-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Z tą sobotą to bywa różnie. Sugeruję zadzwonić i dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 18 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2017 Zamawiał ktoś z was rękawiczki przez internet? Wiecie jak poprawnie zmierzyć dłoń i wykonać obrys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 18 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2017 Ja dzisiaj zamawiałem na miejscu u pana Czesława, dokonał sporej liczby pomiarów dłoni, palców, przekątnych itp - chyba faktycznie najlepszą metodą będzie zrobienie obrysu, bo ciężko by wytłumaczyć które pomiary i jak zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 18 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Będąc "przelotem" w Warszawie i odwiedzając numizmatyczny przybytek na ul. Hożej nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności i zaszedłem do pracowni p. Czesława znajdującej się u zbiegu ulicy tej samej z Marszałkowską. Efekt uboczny przemiłej konwersacji dotarł dzisiaj w liczbie par dwóch w liście poleconym : jako tło użyłem rekwizytów: nieożywionych od Vassa, ożywione... ogólnie znane: Te drugie to w takim tan/koniaku. Regularnej skóry w oczekiwanym odcieniu nie znaleźliśmy, ale trafił się taki fajny substytut z jakiegoś dzikiego rogacza. Po powrocie do domy naczytałem się na forum o kwestii dopasowania i spanikowany wykonałem telefon do p. Czesława, że takie dopasowane raczej lubię. No i mam dopasowane, wręcz fenomenalnie (trochę się o krążenie obawiam ) . Kurcze, kochajmy naszych rzemieślników, bo jak ich zabraknie to zostanie nam naprawdę kupa.... kamieni : 17 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Przepiękne obie pary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 2 godziny temu, TDab napisał: Przepiękne obie pary! Dziękuję, też mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 @Tanatos70 do tych jasnych musisz sobie jeszcze sługę zorganizować, żeby wszystko za Ciebie robił, włącznie z otwieraniem drzwi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 4 godziny temu, Tanatos70 napisał: Będąc "przelotem" w Warszawie i odwiedzając numizmatyczny przybytek na ul. Hożej nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności i zaszedłem do pracowni p. Czesława znajdującej się u zbiegu ulicy tej samej z Marszałkowską. Efekt uboczny przemiłej konwersacji dotarł dzisiaj w liczbie par dwóch w liście poleconym : jako tło użyłem rekwizytów: nieożywionych od Vassa, ożywione... ogólnie znane: Te drugie to w takim tan/koniaku. Regularnej skóry w oczekiwanym odcieniu nie znaleźliśmy, ale trafił się taki fajny substytut z jakiegoś dzikiego rogacza. Po powrocie do domy naczytałem się na forum o kwestii dopasowania i spanikowany wykonałem telefon do p. Czesława, że takie dopasowane raczej lubię. No i mam dopasowane, wręcz fenomenalnie (trochę się o krążenie obawiam ) . Kurcze, kochajmy naszych rzemieślników, bo jak ich zabraknie to zostanie nam naprawdę kupa.... kamieni : Piękne! Te jasne mają włos czy bardziej lico? Czy to jest jeleń? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi