Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KIERMAN Opublikowano 10 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 9 6 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Ten Orient to bez wątpienia zegarek odzwierciedlający najlepszy stosunek takich czynników jak cena,prezencja i jakość wśród czasomierzy z całej mojej mini-kolekcji: 7 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LONG STORY SHORT Opublikowano 12 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 5 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Opublikowano 15 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 odkleiłem się od Orisa na chwilę 6 6 Cytuj
wimon Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Kupowałem go zupełnie bez przekonania, ale od dwóch dni nie może zejść z ręki 3 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mikołaj.J Opublikowano 15 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 5 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 17 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 Tarcza pasuje kolorystycznie do nowych butków: . Ponad trzy tygodnie bez jakiejkolwiek regulacji. Przez pierwsze 10 dni zgubił jakieś niecałe 2 s, teraz jest + 1/1,5 s od czasu referencyjnego. Nie mam pojęcia, jak w tej fabryce kalibrują ten mechanizm, ale jestem szczerze zdumiony. Życzyłbym sobie,aby tak było zawsze. Zastanawiam się, czy nie zacząć odkładać "do świnki" na następnego. Biorąc pod uwagę kilkuletni czas oczekiwania na niektóre modele, powinienem się spokojnie wyrobić : 8 4 Cytuj
adamW Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 W dniu 10.03.2019 o 13:26, Tanatos70 napisał: Ten Orient to bez wątpienia zegarek odzwierciedlający najlepszy stosunek takich czynników jak cena,prezencja i jakość wśród czasomierzy z całej mojej mini-kolekcji: Jak sie ten model sprawuje? Chodzi mi o to czy wykonczenie w kolorze zlota nie sciera sie? Zastanawiam sie nad tym zegarkiem. Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 10 godzin temu, adamW napisał: Jak sie ten model sprawuje? Chodzi mi o to czy wykonczenie w kolorze zlota nie sciera sie? Zastanawiam sie nad tym zegarkiem. Nie ma żadnych śladów użytkowania poza paskiem, który jest taki sobie (adekwatny do ceny zegarka). Obawiałem się o te złocenie, ale nic się nie dzieje. Nie noszę go jednak zbyt często. Przez pierwsze dwa lata od zakupu był bardzo dokładny. Ostatnimi czasy zaczął się jednak spóźniać. Albo daje mi znać żebym zwolnił tempo życia, albo domaga się przeglądu ?. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 24 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 rodzinna pamiątka (podobno "najcieńszy" mechanizm automatyczny, jaki kiedykolwiek wyprodukowano): 6 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mikołaj.J Opublikowano 25 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 4 6 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 W dniu 15.02.2019 o 19:14, Szydlowsky napisał: @Tanatos70 kup większy rotomat ? Posłuchałem sugestii i rozbudowałem system. Teraz mam znów sporo miejsca, więc coś tam pewnie kiedyś jeszcze dokupię : Ten mały jest fajny, bo można baterie wsadzić i schować np. do sejfu. 2 2 Cytuj
Egonax Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Do sejfu lepiej taki: Źródło: swisskubik.com Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 19 godzin temu, Egonax napisał: Do sejfu lepiej taki: Nie ma miejsca na dodatkowe zegarki i jakoś do Wolfa się przyzwyczaiłem . W kontekście tego, co napisałem wczoraj- znalazlem kolejnego kandydata na wolne miejsce w puzderku ?. Nie widziałem wcześniej tej Omegi. Na szczęście/nieszczęście tylko taka złota mi się podoba . Chce ktoś nerkę kupić ? .... ludzką względnie kocią ? ? 2 Cytuj
Awopiotr Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Garniturowiec na jaszczurce. Mechanizm kwarcowy, ale podoba mi się kształt koperty i jest to pamiątka rodzinna. 2 Cytuj
Bacio Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Zegarek kupiony z rozsądku (bo nie wiem kiedy się doczekam na _tenktórymabyć_). Od razu mogę ponarzekać - datownik jest słabo widoczny, a bezel jest zbyt ciężko pokręcić z uwagi na złe moletowanie. Skrócenie/wydłużenie paska możliwe w warunkach domowych, ale nie jest to pierwsza liga. You get what you pay for. P.S. Świadomie wziąłem kwarc. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Opublikowano 29 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 9 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi