Zajac Poziomka Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Do mnie parę dni temu przyszedł kolejny krawat EoE, tym razem z drukowanej wełny (poprzednie zamawiałem z drukowanego jedwabiu i z grenadyny). I cóż mogę jeszcze napisać ponad to co pisałem poprzednio... jestem po prostu tak samo zadowolony jak z wcześniej kupowanych produktów. Lubię przygaszone kolory, więc pewnie jeszcze jakiś z wełny kupię. W ogóle, zauważyłem że ostatnio kiedy mam ochotę kupić krawat, to nie zastanawiam się na zagadnieniem "jaki krawat kupić", a raczej "jaki krawat z oferty EoE kupić". Zdjęcie krawata tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dzi%C5%9B-na-sobie/page-617#entry183657 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 W ogóle, zauważyłem że ostatnio kiedy mam ochotę kupić krawat, to nie zastanawiam się na zagadnieniem "jaki krawat kupić", a raczej "jaki krawat z oferty EoE kupić". Mam tak samo . Czekam na nowe materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Mam (tak) i ja - robiłem kiedyś Pawłowi pretensje, że odebrał mi przyjemność poszukiwania nowych krawatów na rynku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 "Soczystość" węzła przy długości krawata 160 cm. Skalowanie szablonu na większą długość, lepsze niż u Hobera. Z ciekawości, jeśli można wiedzieć - ile masz wzrostu, że kupujesz krawaty o takiej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Z ciekawości, jeśli można wiedzieć - ile masz wzrostu, że kupujesz krawaty o takiej długości? Mam ponad 190 cm i lubię kiedy po zawiązaniu krawata obie jego końcówki sięgają prawie tego samego miejsca - tzn kiedy ukos szerszej części jest przedłużeniem ukosu węższej końcówki. Coś w tym stylu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Czy ja widzę krawat na sweter? Dandy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Superdandy, bo wpuszczony w spodnie. To raczej denim lub chambray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 a, o tym nie pomyślałem. Sam tak czasem dandysuję (z krawatem na sweter, w spodnie jeszcze nie wpuszczam, nie jestem aż tak szczupły ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2015 Wczoraj to mi się krawat od EoE tak ładnie zawiązał (drukowany jedwab), że jak rozwiązywałem to płakałem . No dobra: prawie płakałem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2015 Niemiec prawie płakał jak sprzedawał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2015 Może nie ryczał w głos, ale na pewno uronił łzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 30 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2015 Ubawiłem się troszkę czytając Wasze posty ! Dzięki za nie i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 3 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Szczególnie nowe wkłady robią świetne wrażenie. Mam przegląd różnych koncepcji od początku tej marki i muszę przyznać, że prace nad doborem wkładu do grenadyn przyniosły bardzo dobry efekt. Pięknie się wiążą. Parę dni temu doszła do mnie grenadyna z EoE i potwierdzam co napisał Whitesnake. Pierwsza, zamówiona w marcu (zamówienie nr 9 w sklepie internetowym )jest super, ale chwilę nad węzłem trzeba popracować. Nowy krawat wiąże się z niebywałą łatwością, niemalże zawiązuje się sam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Mam porównanie do dwóch grenadyn z popularnych na forum sklepów i potwierdzam, że grenadyna z EoE wiąże się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Piękny zestaw, Zającu Poziomko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Parę dni temu doszła do mnie grenadyna z EoE i potwierdzam co napisał Whitesnake. Pierwsza, zamówiona w marcu (zamówienie nr 9 w sklepie internetowym )jest super, ale chwilę nad węzłem trzeba popracować. Nowy krawat wiąże się z niebywałą łatwością, niemalże zawiązuje się sam Skad płaszczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Pozwolę sobie odpowiedzieć - jak dobrze kojarzę, jest to Charles Tyrwhitt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 14 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Drodzy Forumowicze! Z radością prezentuję zapowiedź naszej nowej wełny:). Z "lekkim" opóźnieniem, ale dotarły do nas piękne wełny. Poniżej "mała" próbka;) Cóż mogę napisać. Wełna jest rewelacyjna:). Lekka, "miła" w dotyku, bardzo dobrze się wiąże. Zdecydowane przeciwieństwo naszej wełny w jodełkę, która jest grubsza, dość szorstka i trzeba ją trochę "wyczuć" przy wiązaniu. Wełna pochodzi z Włoch - jest to nasz nowy dostawca, z którym nawiązaliśmy współpracę będąc w czerwcu we Włoszech. Dziś lub jutro wrzucę zdjęcia tkanin. Mogę napisać, że będzie spory wybór;) Zabieramy się ostro do pracy i niedługo krawaty pojawią się w sklepie. Póki co jak zawsze można składać zamówienie na PM. Cena standardowa 249 zł, a za BESPOKE od 269 zł. Oczywiście dla Was obowiązują odpowiednie rabaty! P.S. Dla "posiadaczy" naszej drukowanej wełny. Nowa wełna jest bardzo podobnej gramatury, jednakże jest jeszcze "milsza" w dotyku. Moim zdaniem łatwiej się wiąże i układa:). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Na to czekałem. Czy krawaty będą podobnie mięsiste jak grenadyna? Rozumiem, że to inny materiał, ale nie mam żadnego krawata EoE z wełny, a co za tym idzie skali porównawczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 14 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Krawaty na sklep będą miały wypełnienie z lżejszej wełny + bawełny (tak jak na zdjęciu). W tej konfiguracji krawat jest mniej mięsisty, aniżeli grenadyna, którą zakupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Embassy of Elegance Napisano 14 Listopad 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Tymczasem poniżej zdjęcia nowej wełny. Zdjęcia zostały wykonane w naturalnym świetle bez lampy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pan Janusz Napisano 14 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Nosz cholera, przestańcie bo człowieka do ruiny doprowadzicie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Proponuję w związku z tym nową edycję paczki krawatów: 19 uczestników wpłaca po 249 zł minus rabat, bierzemy od Pawła wszystkie krawaty i wymieniamy się co tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 14 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2015 Nosz cholera, przestańcie bo człowieka do ruiny doprowadzicie Aż tak, mam postąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi