Skocz do zawartości

Embassy of Elegance

Rekomendowane odpowiedzi

Do mnie parę dni temu przyszedł kolejny krawat EoE, tym razem z drukowanej wełny (poprzednie zamawiałem z drukowanego jedwabiu i z grenadyny). I cóż mogę jeszcze napisać ponad to co pisałem poprzednio... jestem po prostu tak samo zadowolony jak z wcześniej kupowanych produktów. Lubię przygaszone kolory, więc pewnie jeszcze jakiś z wełny kupię. W ogóle, zauważyłem że ostatnio kiedy mam ochotę kupić krawat, to nie zastanawiam się na zagadnieniem "jaki krawat  kupić", a raczej "jaki krawat z oferty EoE  kupić". :)

Zdjęcie krawata tutaj:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dzi%C5%9B-na-sobie/page-617#entry183657

Z ciekawości, jeśli można wiedzieć - ile masz wzrostu, że kupujesz krawaty o takiej długości?

Mam ponad 190 cm i lubię kiedy po zawiązaniu krawata obie jego końcówki sięgają prawie tego samego miejsca - tzn kiedy ukos szerszej części jest przedłużeniem ukosu węższej końcówki.

Coś w tym stylu:

post-3633-0-68223800-1445621864_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1

Parę dni temu doszła do mnie grenadyna z EoE i potwierdzam co napisał Whitesnake. Pierwsza, zamówiona w marcu (zamówienie nr 9 w sklepie internetowym :) )jest super, ale chwilę nad węzłem trzeba popracować. Nowy krawat wiąże się z niebywałą łatwością, niemalże zawiązuje się sam :)

Skad płaszczyk?

• 2 weeks later...

Drodzy Forumowicze!

Z radością prezentuję zapowiedź naszej nowej wełny:). Z "lekkim" opóźnieniem, ale dotarły do nas piękne wełny. Poniżej "mała" próbka;)

post-5901-0-97522000-1447500160_thumb.jp

Cóż mogę napisać. Wełna jest rewelacyjna:). Lekka, "miła" w dotyku, bardzo dobrze się wiąże. Zdecydowane przeciwieństwo naszej wełny w jodełkę, która jest grubsza, dość szorstka i trzeba ją trochę "wyczuć" przy wiązaniu.

Wełna pochodzi z Włoch - jest to nasz nowy dostawca, z którym nawiązaliśmy współpracę będąc w czerwcu we Włoszech.

Dziś lub jutro wrzucę zdjęcia tkanin. Mogę napisać, że będzie spory wybór;)

Zabieramy się ostro do pracy i niedługo krawaty pojawią się w sklepie. Póki co jak zawsze można składać zamówienie na PM.

Cena standardowa 249 zł, a za BESPOKE od 269 zł. Oczywiście dla Was obowiązują odpowiednie rabaty! :)

P.S.

Dla "posiadaczy" naszej drukowanej wełny. Nowa wełna jest bardzo podobnej gramatury, jednakże jest jeszcze "milsza" w dotyku. Moim zdaniem  łatwiej się wiąże i układa:).

• Oceniam pozytywnie 5